Geurnoten

Ik vorm de essentie van elke parfum, en de subtiele evolutie op je huid creëert de unieke geurbeleving. 

Eau De Lessive Mimosa
€40,00
Eau de Parfum - Azzurro
€3,95
Eau de Parfum - Azzurro
€190,00
Eau de Parfum - Bergamot
€3,75
Eau de Parfum - Bergamot
€96,00
Eau de Parfum - Cannabis
€2,75
Eau de Parfum - Dark Rum
€3,75
Eau de Parfum - Derby
Roberto Ugolini
€3,95
Eau de Parfum - Derby
Roberto Ugolini
€190,00
Eau de Parfum - Giardino di Boboli
€4,85
Eau de Parfum - Giardino di Boboli
€220,00
Eau de Parfum - Kitten Heel
€3,95
Eau de Parfum - Kitten Heel
€190,00
Bestseller
Eau de Parfum - Loafer
Roberto Ugolini
€3,95
Pagina 1 van 3

Wat is een geurnoot?

Een geurnoot is een specifieke geur of aroma die wordt waargenomen bij het ruiken van een parfum. Deze geuren zijn opgebouwd uit verschillende componenten, zoals essentiële oliën, aroma chemicaliën en natuurlijke extracten. Geurnoten worden onderverdeeld in drie categorieën: topnoten, hartnoten en basisnoten.

Bekijk ook eens onze Top 10 damesgeuren!

 

Welke geurnoten zijn er?

1. Topnoten: Dit zijn de geurnoten die je als eerst ruikt wanneer je een parfum opdoet. Ze zijn vaak fris en licht van aard. Voorbeelden van topnoten zijn citrusvruchten zoals citroen en bergamot, maar ook groene geuren zoals munt.

2. Hartnoten: Deze noten worden pas na enkele minuten merkbaar, nadat de topnoten zijn vervlogen. Ze vormen het hart van de geur en zijn meestal bloemig of fruitig. Rozen, lavendel en jasmijn zijn voorbeelden van hartnoten.

3. Basisnoten: Deze noten komen pas volledig tot uiting na een langere tijd op de huid te hebben gezeten. Ze zijn vaak zwaarder en dieper van geur, zoals vanille, patchouli, sandelhout en muskus.

 

Wat voor soort geuren zijn er?

Geuren kunnen in verschillende categorieën worden ingedeeld. Veelvoorkomende geuren zijn:

1. Bloemige parfums: Geuren die de aroma's van bloemen benadrukken, zoals rozen, lelies en viooltjes.

2. Frisse parfums: Geuren met sprankelende noten van citrus en groene accenten.

3. Houtachtige parfums: Geuren die de aardse en houtachtige tonen van bomen en bossen bevatten, zoals cederhout en sandelhout.

4. Kruidige parfums: Geuren die rijk zijn aan specerijen zoals kaneel, kruidnagel en nootmuskaat.

Bekijk eens onze luxe geuren van BDK Parfums en Obvious.

 

Hoe werken geurnoten?

Geurnoten werken op basis van verdamping. Wanneer je parfum of parfum olie aanbrengt, komen de vluchtige componenten van de geurnoten vrij en verspreiden ze zich in de lucht. Deze deeltjes worden ingeademd en binden zich aan receptoren in je neus, waardoor je de geur waarneemt.

Bekijk ook eens onze niche parfums.

 

Hoe zorg je ervoor dat je parfum de hele dag ruikt?

1. Hydrateer je huid: Een goed gehydrateerde huid houdt geuren langer vast. Gebruik een vochtinbrengende crème voordat je parfum aanbrengt.

2. Breng parfum aan op pulspunten: Breng parfum aan op warme plekken op je huid, zoals de polsen, de binnenkant van de ellebogen en de nek. Warmte helpt de geur te verspreiden.

3. Laagje parfum: Als je wilt dat de geur langer blijft hangen, kun je meerdere lagen parfum aanbrengen. Begin met een lichte nevel en voeg indoen nodig later meer toe.

4. Parfumvrije lotion: Gebruik parfumvrije bodylotion of body cream om je huid niet te overweldigen met andere geuren die kunnen concurreren met je parfum.

5. Parfumconcentratie: Kies parfums met een hogere concentratie (Eau de Parfum) in plaats van Eau de Toilette of Eau de Cologne, omdat deze langen blijven ruiken.

 

Parfum kopen?

Parfum koop je eenvoudig bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via [email protected] of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.

 

Meer weten over parfums? Lees ook:

- Het verschil tussen Eau de Toilette en Eau de Parfum!

- BDK Parfums