Badzout

-30%
Bath Bombs
€9,95
€6,97
Mint Bath Salts
French Girl
€21,95
Bath Sea Salt
€35,50

Alle voordelen van badzout

We horen veel over badzout, vooral over de gezondheidseffecten ervan. Dit natuurlijke ingrediënt heeft veel interessante voordelen. We kijken vooral naar de wellness- en cosmetische voordelen ervan en de verschillende toepassingen.


Wat is badzout?

De basis van badzouten is hun remineraliserende aspect. Ze versterken en dragen bij aan de goede gezondheid van de huid, terwijl ze een efficiënte collageenproductie behouden, om de tekenen van veroudering te vertragen. Het kan de stevigheid van de huid bevorderen door cellulitis te bestrijden. Over het algemeen behouden ze de dynamiek van de huid, versterken en stimuleren ze deze. Badzouten zijn ook uitstekende reinigingsmiddelen. Inderdaad, de korrels dragen bij aan een natuurlijke afschilfering van de huid, waardoor dode cellen worden verwijderd. Badzouten reinigen dus de teint en geven deze meer straling en glans.

Probleemhuid behandelen en genezen
Badzouten hebben ook een opmerkelijk vermogen om een probleemhuid te behandelen en de meest ongemakkelijke huid te kalmeren. Mensen met een atopische huid, eczemateus, psoriasis ... ze verlichten hun ontsteking en jeuk en helpen bij de genezing ervan. Badzouten zijn daarom zeer gewaardeerde vrienden van een geïrriteerde huid. Ook de huid die vatbaar is voor puistjes of acne heeft baat bij een bad met badzout.

De deugden van badzouten op het lichaam
Badzouten verlichten gewrichtspijn en spanning, bijvoorbeeld bij krampen, artritis, reuma, stijfheid en andere aandoeningen. Kortom, ze helpen het lichaam te ontspannen en zijn een genot om in te baden! Bovendien werken ze ontgiftend, bevorderen ze de afvoer van afvalstoffen en verlichten ze zware benen. Het is dus ideaal om ze in voetbaden te gebruiken als je problemen hebt met de bloedsomloop. Ten slotte geven ze volume en glans aan je haar, dus aarzel niet om je hoofd onder te dompelen in het water tijdens je badritueel!


Welke soorten badzouten zijn er?

Er zijn verschillende soorten zouten, afhankelijk van de oorsprong en de extractiewijze. Dit zijn enkele van de bekendste:

• Steenzouten. Ze zijn aanwezig in de aarde, met name in de ondergrondse afzettingen waaruit ze worden gewonnen.
• Himalayazouten. Ze behoren tot de rijkste aan mineralen, waaronder calcium, chloride, ijzer en zink.
• Andeszouten. Net als zeewater bevatten deze zouten een groot aantal sporenelementen zoals natrium, kalium, magnesium, calcium, broom en chloor.
• Zeezout. Wordt gewonnen uit de zeeën en oceanen door een verdampingsproces, veroorzaakt door de wind en de zon. Zeezout is doorgaans rijker dan steenzout; ze bevatten ook zink en natriumchloride.


Hoe gebruik je badzout?

Je komt thuis na een dag hard werken. Wat is er fijner dan een heerlijk bad nemen? Het eerste dat je doet is de badkuip vullen met water. Idealiter zou het water heet moeten zijn. Daarna voeg je koud water toe tot het op de voor jou ideale temperatuur is. Voeg vervolgens het zout toe, de hoeveelheid bepaal je zelf. Je kunt jouw favoriete zout volledig bereid in een natuurvoedingswinkel kopen, maar zeezout is ook een uitstekende optie. Geniet lekker van je bad en kom helemaal tot rust. Wanneer het water koud begint te worden, ga je uit het bad.