Zonnebrand zonder plastic

Ik bevat geen microplastics en ben ik dus goed voor je huid en lichaam. En niet te vergeten is het ook beter voor het milieu en natuur. Genoeg redenen om mij te kiezen!

Sun Shield SPF 50
Doctor Eckstein
€31,95
-50%
SPF 50 Sunscreen Lotion
€32,95
€16,50
Beautipharm Sun Milk SPF 30
€30,60
-10%
Sun Soul Face Cream SPF50+
€40,00
€36,00
-10%
Sun Soul Face Cream SPF30
€31,50
€28,35
SPF 30 Sunscreen Lotion
€28,95
Sun Cream SPF 30
€31,00
-10%
Sun Soul Milk Spray SPF30
€31,50
€28,35
Mountain Sun Cream
€27,30
Sun Milk SPF 20
€20,00
Sun Spray SPF 30
€24,00
-10%
Sun Soul Milk Spray SPF20
€31,50
€28,35

Wat is een zonnebrand zonder plastic?

In een zonverzorging zonder plastic zitten geen microplastics. Microplastics zijn simpel gezegd kleine deeltjes plastic, ze zijn kleiner dan 5mm. Microplastics zorgen ervoor dat het product dikker gemaakt wordt en dat het makkelijker aan te brengen is, maar uiteindelijk komen deze deeltjes in de natuur terecht en eindigen weer in onze voedselketen. In een zonnebrand zonder plastic worden biologisch afbreekbare ingrediënten gebruikt en dit is dus veel beter voor je gezondheid en voor de natuur.

Wil je meer weten over plastic in cosmetica? Lees dan onze blog Microplastics in cosmetica.

 

 

Welke zonnebrand heeft een plasticvrije verpakking?

Een zonnebrand stick of zonnebrand spray kan wel plasticvrij zijn, maar dat betekent niet dat de verpakking ook plasticvrij is. Gelukkig zijn er al steeds meer merken die aandacht schenken aan volledig plasticvrije zonnebrand. 

De merken SMPL Skincare en Naïf bijvoorbeeld. De verpakkingen van SMPL Skincare zijn gemaakt van duurzame alternatieven: bio based tubes van suikerriet, flessen van gerecycled plastic en recyclebare doosjes. De groene schuimbolletjes in de verpakking zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en dus volledig biologisch afbreekbaar. De producten van Naïf zitten in tubes van bioplastic, gemaakt van suikerriet.

 

 

Welke zonnebrand bevat geen microplastics?

Bij Care for Skin hebben we verschillende soorten zonnebrand zonder microplastics. Zoals eerder genoemd hebben SMPL Skincare en Naïf plasticvrije zonnebrand. Hier onder nog een aantal producten van andere merken uitgelicht:

Salt & Stone Tinted Sunscreen Stick

Deze zonnebrand stick is gemaakt van 100% organische ingrediënten en beschermt de huid tegen UVA + UVB straling. Deze zonnebrand zonder microplastics hydrateert en voedt de huid diep. 

 

Brush on Block Translucent Mineral Sunscreen SPF 30

Deze zonnebrand poeder bevat natuurlijke ingrediënten en laat geen vette, witte waas achter. Met factor 30 beschermt deze zonnebrandcreme zonder plastic de huid tegen UVA en UVB stralen.

 

Loveli Sun Cream SPF 50 Face & Body

Deze zonnebrandcreme factor 50 beschermt de huid tegen huidveroudering en zonverbranding door UV-stralen. De huid wordt niet alleen beschermd door deze zonnebrandcreme zonder plastic, maar de huid wordt ook verzorgt zonder vet aan te voelen. Het is een natuurlijke zonnebrand die goed smeert zonder witte waas achter te laten.

 

Comfort Zone Sun Soul Cream SPF 50 - 50 ml

Deze waterproof zonnebrand beschermt de huid tegen zonnestralen met SPF 50. Deze plasticvrije zonnebrand beschermt de huid tegen zonverbranding en tegen huidveroudering.

 

Medex Mountain Sun Cream

Deze plasticvrije zonnebrand beschermt de huid met SPF 30+ tegen UVA en UVB straling. Het is ideaal voor bergbeklimmers en voor iedereen die graag op wintersport gaat.

 

 

Zonnebrand zonder plastic kopen

Zonnebrand zonder plastic is eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via [email protected] of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.