Handmasker

Kies wekelijks voor een intens voedend, hydraterend en verzorgend handmasker.

Onze handen zijn altijd in beweging, altijd maar bezig. We slepen ze overal mee naar toe en dat niet alleen, ze moeten heel veel proeven doorstaan: regen, kou, zon, afwasjes, maar ook chemicaliën. De huid van onze handen staat zo bloot aan veel invloeden van buitenaf.

Ze verdienen respect, zorg en een welverdiend podium voor wat extra aandacht, verzorging en voeding op zijn tijd.

Een handmasker is hiervoor een prachtige tool om deze huid een extra boost van herstel en voeding te geven.

Wat doet een handmasker?

Een hand mask geeft de huid van de handen, maar ook de huid rondom de nagels een boost aan intense voeding en hydratatie. Veel handmaskers zijn gericht op hydratatie, maar ook collageen. Door intense hydratatie van deze huid, zal de huid er zichtbaar gladder en soepeler uit gaan zien. Dit is geschikt voor elke huid, maar in het bijzonder voor de ruwe en door de zon aangetaste huid. Daarnaast staat het collageen garant voor voeding van de huidcellen op lange termijn, een herstel, maar ook preventieve bescherming als het gaat om afbraak van de collagene en elastine vezels.

Wat voor handmaskers zijn er?

Handmaskers zijn er in verschillende vormen:

  • Crème masker: in de vorm van een crème, zeer intens, gericht op de ruwe en gedehydrateerde huid.
  • Gloves: handmasker handschoenen die als een sheetmaskers aangetrokken worden, de huid van de handen intens hydrateren en voeden.

Hoe gebruik je een handmasker?

Neem bij je wekelijks masker moment ook tijd voor je handen. Gebruik voorafgaand aan het handmasker een zachte scrub of peeling om de dode huidcellen te verwijderen. Hiervoor kun je een speciaal voor de handen ontwikkelde scrub of peeling gebruiken.

Masseer de scrub of peeling zachtjes in en spoel deze daarna af met warm water. Droog de handen goed af en breng het handmasker of de gloves aan.

Het handmasker of de gloves laat je 15 minuten intrekken. Het hand mask hoeft niet verwijderd te worden, de laatste restjes (indien aanwezig) kan worden ingemasseerd op de huid of richting de polsen worden uitgewerkt. Zo kan ook het restant dat achterblijft van de gloves in de huid worden ingemasseerd.

Het handmasker in crèmevorm kan ook als leave-on mask gebruikt worden en zo gedurende de nacht laten inwerken. Deze hoeft in de ochtend niet meer te worden verwijderd.