Handmasker

Ik ben een intensieve huidverzorginsbehandeling om je handen diep te voeden en te hydrateren. Ik bevat rijke ingrediënten om je handen te verwennen. 

Kies wekelijks voor een intens voedend, hydraterend en verzorgend handmasker.

Onze handen zijn altijd in beweging, altijd maar bezig. We slepen ze overal mee naar toe en dat niet alleen, ze moeten heel veel proeven doorstaan: regen, kou, zon, afwasjes, maar ook chemicaliën. De huid van onze handen staat hierdoor bloot aan veel invloeden van buitenaf.

Ze verdienen respect, zorg en een welverdiend podium voor wat extra aandacht, verzorging en voeding op zijn tijd.

Een handmasker is hiervoor een prachtig product om, naast je verzorgende handzeep, handcrème en nagelriem olie, deze huid een extra boost van herstel en voeding te geven.

Waarom gebruik je een handmasker?

Een handmask geeft de huid van de handen, maar ook de huid rondom de nagels een boost aan intense voeding en hydratatie. Veel handmaskers zijn gericht op hydratatie, maar ook op het stimuleren van de aanmaak van collageen. Door intense hydratatie van deze huid, zal de huid er zichtbaar gladder en soepeler uit gaan zien. Dit is geschikt voor elke huid, maar in het bijzonder voor de ruwe en door de zon aangetaste huid. Daarnaast staat het collageen garant voor voeding van de huidcellen op lange termijn, een herstel, maar ook preventieve bescherming als het gaat om afbraak van de collagene en elastine vezels. Wanneer je je handen wast met een verzorgende handzeep en daarnaast een handcrème gebruikt voorkom je dat je handen teveel uitdrogen. Een handmasker is daarnaast een extra boost om je handen intens te hydrateren en geven je heerlijke zachte en verzorgde handen.

Welke soorten handmaskers zijn er?

Handmaskers voor droge handen zijn er in verschillende vormen:

  • Crème masker: in de vorm van een crème, zeer intens, gericht op de ruwe en gedehydrateerde huid.
  • Gloves: handmasker handschoenen die als een sheetmaskers aangetrokken worden, de huid van de handen intens hydrateren en voeden.

Hoe gebruik je een handmasker?

Gebruik voorafgaand aan het handmasker een milde handzeep of een zachte scrub of peeling om de dode huidcellen te verwijderen. Masseer de scrub of peeling zachtjes in en spoel deze daarna af met warm water. Droog de handen goed af en breng het handmasker of de gloves aan, deze laat je deze 15 minuten intrekken. Het hand mask hoeft niet verwijderd te worden, de laatste restjes indien aanwezig kunnen worden ingemasseerd op de huid of richting de polsen worden uitgewerkt. Zo kan ook het restant dat achterblijft van de handmasker gloves in de huid worden ingemasseerd.

Het handmasker in crème-vorm kan ook als leave-on mask gebruikt worden en zo gedurende de nacht laten inwerken. Deze hoeft in de ochtend niet meer te worden verwijderd.

Naast een aparte scrub of peeling voor je handen zijn er ook handzepen met een scrub verkrijgbaar, zoals de Decleor Rosemary Officinal Hand Wash Scrub. Deze handzeep reinigt mild de handen en scrubt deze ook, waardoor de huid goed voorbereid is op het handmasker.

 

Waar kun je een handmasker kopen?

Handmasker koop je bij Care for Skin. Wil je een goed advies en kom je er zelf niet uit welk handmasker droge handen voor jouw handen het beste is? Neem dan contact op met een van ons specialisten, we helpen je graag verder.