Deo stick

Ben je op zoek naar een snelle, efficiënte en gemakkelijke toepassing kies dan mij. Ik glijd soepel over je huid, bied langdurige bescherming tegen geurtjes en laat je de hele dage fris en zelfverzekerd voelen. 
Ik ben een eenvoudige oplossing voor dagelijks gebruik, waar je ook bent. 

Wat is een deo stick?

Een deo stick is een deodorant in stickvorm die er uit ziet als een harde balsem, in de vorm van een uitdraaibare stick. Het laat bij het aanbrengen een dun laagje balsem achter op de huid, die de huid beschermt, hydrateert, verzorgt en uiteraard ervoor zorgt dat er geen onaangename transpiratie geur zal ontstaan.

Wat is het verschil tussen een deo stick, een deo roller en een deo spray?

De verschillen tussen een deo stick, een deo roller en een deo spray zijn van diverse aard. Een deo stick is een harde balsem, die als een crème vorm wordt aangebracht. De huid beschermt, hydrateert en verzorgt.

Een deo roller is een deodorant in rol vorm, vloeibaar. Kan bij het aanbrengen daarom wat nat aanvoelen op de huid.

Zowel de deo stick als de deo roller, dienen voor eigen gebruik te zijn. Het is niet aan te bevelen om deze deodorants door meerderen tegelijk te gebruiken, dit in verband met het overbrengen van bacteriën.

De deo spray is een hygiënische variant, omdat bacteriën niet bij het product kunnen komen en de deodorant niet in aanraking komt met de huid bij het aanbrengen. Helaas bevatten veel sprays nog wel drijfgas, dit herken je op de ingrediëntenlijst als zijnde: butaan, isobutaan en propaan. Deze kunnen schadelijk zijn voor mens en milieu.

Wat is het voordeel van een deo stick?

Het gebruik van een deo stick kent veel voordelen. De deodorant stick bevat veelal natuurlijke ingrediënten, geen aluminium-chloride, maar ook geen alcohol en of synthetische parfums. Uiteraard is dit ook na te lezen op de ingrediënten-lijst van de deo stick.

De stoffen, ingrediënten die wel gebruikt worden in deodorant stick zonder aluminium zijn o.a. kokosolie, natriumcarbonaat, bijenwas, vitamine E, gerstpoeder (helpt overtollig vocht op te nemen).

Voordelen van deodorant stick zonder aluminium:

  • Geen irraties van de okselhuid.
  • Geen negatieve gevolgen voor de hormoonhuishouding in je lichaam.
  • Geen blokkades van het natuurlijke transpiratie-proces (aluminium chloride is hiervan de veroorzaker).
  • Goede afvoer van afvalstoffen.
  • Geen gele vlekken in je kleding.