Oogpotlood

Met mij kun je spelen met intensiteit voor een look die varieert van subtiel tot sensationeel. Laat je ogen spreken en ontdek de veelzijdigheid van mij. 

-30%
Multiplay Pencil 52 - Butter
€14,50
€10,15
Eye Pencil - Gris
Cent Pur Cent
€18,98
Eye Pencil - Brun
Cent Pur Cent
€18,98
Eye Pencil - Noir
Cent Pur Cent
€18,98
-40%
Color Eye Define - Platinum/Gold
€37,50
€22,50
-40%
Color Eye Define - Jet/Moonstone
€37,50
€22,50
-40%
Color Eye Define - Smokey/Rose Quartz
€37,50
€22,50

Alles wat je moet weten over oogpotloden

Er gaat niets boven een oogpotlood om je look te benadrukken en te intensiveren, gemakkelijk een smokey eye te creëren of zelfs een eyeliner te vervangen om een iets zachter oog-look te krijgen. De textuur van deze make-up-tool is essentieel.
 

Wat is een oogpotlood?

Oogpotloden, ook wel eye pencils genoemd, gebruik je rondom de ogen. Ogen die hiermee zijn aangezet lijken vaak wat groter. Oogpotloodlijnen kun je na het aanbrengen gemakkelijk nog een beetje vervagen, waardoor de lijntjes wat fijner en zachter zijn. Maar om oogmake-up te garanderen die alle testen doorstaat, mag het potlood in de loop van de uren dat je hem gebruikt niet aan intensiteit verliezen of uitlopen. Daarom zijn er waterdichte potloden die bestand zijn tegen hitte, vochtigheid en zelfs tranen. Deze oogpotloden houden je make-up onder alle omstandigheden onberispelijk. Of het nu naast oogschaduw wordt gebruikt of op zichzelf, alleen op de binnenkant van het oog of op de rand van de wimpers, het oogpotlood is een onmisbaar onderdeel van je schoonheidsset.

 

Hoe breng je een oogpotlood aan?

Oogpotloden worden gerekend tot oogmake-up. Maar hoe kun je die het beste aanbrengen? Zorg er alvast voor dat je eye pencil een scherpe punt heeft voordat je hem gebruikt. In een keer een gehele lijn aanbrengen is niet zo gemakkelijk. Het is beter om in de wimperimplant kleine streepjes achter elkaar te plaatsen. Je kunt het bovenooglid van het binnenste oogpuntje tot het buitenste oogpuntje aanzetten. Zorg er wel voor dat je de lijn niet doortrekt, anders lijkt het alsof je hangende of treurende oogleden hebt. Het hoekje kun je hierna tot aan het ooglid invullen. Het resultaat: een jongere uitstraling als gevolg van een optisch gelift ooglid!

 

Welke soorten oogpotloden zijn er?

1. Het droge potlood is het meest voorkomende en gemakkelijkst te gebruiken. Het geeft in een mum van tijd intensiteit en is verkrijgbaar in alle kleuren. Wees wel voorzichtig bij het kiezen van de juiste textuur, want te droog is het minder prettig aan te brengen en te vettig zal het minder goed op zijn plaats blijven.

2. Het effectpotlood is een variatie op het droge potlood. Hier is vooral het effect dat naar voren wordt gebracht. Je hebt keuze uit in het bijzonder het metallic potlood voor een mooie metallic lijn die de ogen een beetje licht geeft, het glitterpotlood dat wat glitter bevat die het licht opvangt en het potlood met reflecties, dat ook op het licht speelt om een mooi effect te geven, zoals een zwart met blauwachtige reflecties of een groen met blauwe reflecties.

3. Het Kohl-potlood is geïnspireerd op het oriëntaalse poeder dat wordt gebruikt om de look te benadrukken. De textuur is over het algemeen dikker en maakt fijne of dikke lijnen mogelijk. Het is ook verkrijgbaar in poedervorm, maar het is moeilijker toe te passen voor beginners.

4. Het kajal-potlood is direct geïnspireerd op de Indiase kajal. Dit oogpotlood is dikker dan andere soorten potlood en wordt in plaats daarvan gebruikt om de look te intensiveren.