Badolie

Ik word toegevoegd aan badwater om je huid zo te hydrateren en te voeden. Ik bevat vaak essentiële oliën en natuurlijk extracten die je huid verzachten, ontspannen en geuren bieden voor aromatherapie, wat weer bijdraagt aan een luxe badervaring. 

Tranquillity Oil (Bath & Body)
€85,00
Body Oil Orange
Doctor Eckstein
€24,80
Essential Complex Bath Oil
€38,90
-10%
Bestseller
Body Relax Pakket
€97,30
€87,50
Bath & Body Oil
€24,10

Droge huid? Gebruik een badolie

Er zijn verschillende zeepjes zouten en oliën op de markt verkrijgbaar die bijdragen aan de uiterlijke schoonheid. Vaak is de markt overspoeld met schoonheidsmiddeltjes en je kunt door het bos de bomen niet meer zien. De vele brands geven aan dat hun producten perfect geschikt te zijn voor het vrouwelijke of mannen lichaam, of nog specifieker speciaal te zijn ontworpen om de huid van het kind te dienen. Een van deze schoonheidsproducten die momenteel een trend is, is badolie. De vraag is echter, verdient deze trend wel een prijs als te zijn een effectieve mogenlijkheid?

Wat is badolie en wat betekent het voor je huid?


Het is uiteraard belangrijk om in te zoomen op het product badolie; wat is het nou precies en voor welk type huid is het geschikt? Badolie is gezond voor elke huid type maar vooral mensen met een droge huid hebben er veel baad bij. Door het warme water uit de douche en alle kalk ervaren mensen met een droge huid enorme schade aan hun lichaam. De huid kan door het extreem droog worden gaan jeuken waardoor men flink aan het krabben zal zijn. Hierdoor ontstaan bloedingen en kunnen zelf infecties optreden. Vaak hebben deze personen ook moeite met het in bad stappen vanwege de miserie die bij voorbaat ontstaat. Echter, het niet douchen zorgt weer voor een ander probleem en is dus geen optie.

Artsen raden aan personen met een droge huid immers ook aan om milde producten te gebruiken en het contact met water zo miniem als mogelijk te houden. En toen kwamen badproducten met daarin oliën verwerkt op de markt. Deze moest erin resulteren dat er tijdens en na het douchen een laagje olie op het lichaam achter blijft om direct voor hydratering en verzorging te zorgen. Onderzoek wees immers ook uit dat badproducten met olie erin verwerkt een verzorgde uitstraling gaven en de ruwe huid vol groeven systematisch deed verdwijnen.

Gebruik van badolie


Er zijn verschillende soorten badolie op de markt ver verkrijgen die je uiteraard op verschillende manieren kunt toepassen. Tegenwoordig heb je hydraterende douche gels met daarin oliën zoals soja olie of kokosolie in verwerkt. Deze breng je op je handdoekje aan waarna je jouw huid kunt inzepen. Nadat je de zeep hebt afgespoeld is het achtergebleven olielaag duidelijk voelbaar. Je huid ziet er direct stralend en verzorgd uit. Uiteraard kun je ook echt een badolie kopen die je in je ligbad doet. Hier kun je dan rond de 20 minuten inzitten waarna je huid verzadigd is met alle nodige vitaminen en mineralen.

Badoliën kun je tegenwoordig en elke cosmetische lijn vinden. Tegenwoordig heeft badolie de status van “must have” verworven in de diverse lijnen van bad producten. Van de grootste cosmetica lijnen tot aan de minder bekende brands hebben bakoliën in hun assortiment. De prijzen van badolie kunnen sterk variëren afhankelijk van de prijs van de brandzelf.