Blush

Loose Mineral Blush - Bronzer
€31,99
Compact Blush - 70 Manhatten Pink
€20,40
Compactblusher 46
€6,75
Beauty Box Maxi
€14,80
Loose Mineral Blush - Peche
€31,99
Compact Blush - 72 Brasilian Brown
€20,40
Loose Mineral Blush - Rosé
€31,99
Compactblusher 48
€6,75
Compactblusher 25
€6,75
Compact Blush - 76 Evening Sun
€20,40
Compact Blush - 73 Deep Coral
€20,40
-40%
ColorMe - Lilly
Susan Posnick
€42,50
€25,50
Compactblusher 18
€6,75
Compact Blush - 75 Brown Bizarre
€20,40
Compact Blush - 74 Exotic Brown
€20,40
Compactblusher 37N
€6,75
Loose Mineral Blush - Prune
€31,99
Compactblusher 02
€6,75
-40%
ColorMe - Peony
Susan Posnick
€42,50
€25,50
Pagina 1 van 2
Een make-up lade is gevuld met allerlei attributen om er elke dag op en top uit te zien en hier hoort ook blush bij. Dit product uit de cosmetica zorgt voor rust in je gezicht en een egale, natuurlijke look. Ook zorgt het ervoor dat je gezicht iets meer optisch wordt gelift, waardoor je extra vorm kunt creëren.
Ben jij geïnteresseerd in het gebruiken van dit cosmeticum? Dan vraag je je wellicht af wat het precies is, welke soorten er op de markt zijn en hoe je het gebruikt.

Wat is blush precies?

Dit cosmeticum wordt doorgaans aangebracht nadat je concealer, bronzer, foundation en retoucher hebt gebruikt. Het maakt je make-up nog completer en stralender door zijn verfrissende effect in combinatie met de genoemde producten. Daarnaast creëert het een liftend effect in je gezicht, waardoor je gezicht optisch meer vorm krijgt. Het zorgt dus voor balans in je make-up basis en een zachtere uitstraling.

Welke soorten blush-producten zijn er beschikbaar?

Er zijn diverse soorten blushes op de markt gebracht. In het begin was deze lijst met soorten beperkt tot de vaste vorm, maar door middel van experimenteren zijn er meerdere opties mogelijk. Ook is er verschil in het effect dat je wilt creëren, waaronder een matterend of glanzend model.
 
De poeder variant is het meest bekend en meest gebruikt en werkt simpel met een kwast. De intensiteit is ook makkelijk te doseren, maar is onhandiger voor gebruik onderweg.
De volgende variant is de dikke vloeibare, welke vrij uniek is en bestaat uit dikke, vloeibare crème. Het duurt even, maar het product gaat erg lang mee.
Stick blushes in de vorm van een stick kun je zo meenemen en zorgen voor een naturel look, maar worden ook door een beperkt aantal merken geproduceerd.
Daarnaast zijn er crème blushes die ook op je lippen te gebruiken zijn en lang blijven zitten. Ook is het ideaal voor een droge huid.
Tot slot is er de vloeibare vorm die eveneens lastig te vinden is. Echter, het blijft heel lang zitten en is makkelijk aan te brengen.

Hoe gebruik je blush?

  • Breng dunne laagjes aan en bouw dit zo nodig op.
  • Poeder je gezicht vóór het gebruik van poeder blushes voor het beste resultaat.
  • Breng het aan in daglicht. Zo ziet iedereen je immers.
  • Glimlach tijdens het aanbrengen, zodat je appelwangetjes beter zichtbaar worden.
  • Je kunt meerdere kleuren gebruiken, wat er vaak juist speels uitziet en optisch voor meer diepte zorgt.
  • Zorg ervoor dat je de blush altijd vervaagt om stippen op je gezicht te voorkomen.
  • Kwasten zijn belangrijk voor het aanbrengen, dus investeer in een goed model.
  • Breng het cosmeticum aan door middel van een ronddraaiende of licht strijkende beweging om het natuurlijke effect te vergroten.
  • Wanneer je iets te enthousiast bent geweest tijdens het aanbrengen, kun je dit weghalen met een "waaier" kwast of wattenschijfjes. Strijk deze er dan licht overheen. Tevens kun je er nog wat gezichtspoeder op doen.