Dekkende foundation

Wat is dekkende foundation?

Camouflage make-up, ook wel sterk dekkende foundation genoemd, is foundation waarmee je huidaandoeningen zoals pigmentvlekken, spataderen, maar ook littekens en tatoeages kunt verbergen. Camouflage foundation is zweet bestendig en waterproof, waardoor je de hele dag de dekking hebt die jij wil.

Camouflage foundation is verkrijgbaar in verschillende varianten, voor zowel je gezicht als je lichaam.

 

Hoe gebruik je camouflage foundation?

Als eerste is het belangrijk dat je de camouflerende foudation aanbrengt op een goed gereinigde huid. Vervolgens ga je de juiste kleur kiezen, het merk Coverderm heeft hier speciale sample kits voor, die het makkelijk maken om de kleuren te testen om zo de perfecte kleur te vinden. 

De meeste dekkende foundations kun je eenvoudig aanbrengen met een make-up sponsje of met je handen. Voor een langere houdbaarheid kan voortijd een base of primer aangebracht worden, dit zorgt ervoor dat de camouflage foundation een nog hogere dekking geeft en het eenvoudig egaal aangebracht kan worden.

Breng de camouflage make-up aan met licht ronddraaiende bewegingen zodat het goed verdeeld wordt en het een goeie dekking geeft. Wanneer de dekking niet meteen voldoende is kan er extra foundation aangebracht worden, tot je de optimale dekking bereikt.

Om de camouflerende foundation te fixeren kan er een fixing poeder of fixatie spray, zoals de Coverderm Finishing Powder of de Cent pur Cent le fixeur, worden aangebracht, dit zorgt ervoor dat de kleur en dekking langer houdbaar is.

Voor meer tips over het gebruik van camouflage make up, lees ook onze blog: Cover it: sterk camouflerende make-up.

 

Hoe verwijder je camouflerende foundation?

Er zijn speciale reinigingsproducten verkrijgbaar om de sterk dekkende foundation te verwijderen, maar je normale cleanser gebruiken kan uiteraard ook. Wat wel belangrijk is, is dat je cleanser op basis van olie is, zoals een reinigingsolie of een reinigingsmelk. Doordat de camouflage make-up waterproof is, ben je een cleanser op basis van olie nodig, om je make-up los te weken van de huid. Vervolg de reiniging altijd met een tweede reiniging, om je huid goed schoon te krijgen.

 

Hoe kun je littekens camoufleren?

Door gebruik te maken van een sterk dekkende foundation. De Coverderm en Malu Wilz foundation is zeer geschikt als foundation voor littekens. Door de extra hoge dekkracht en het aanbrengen van meerdere laagjes kun je littekens camoufleren, zonder de huid te irriteren.

Voor extra dekking kan eerst een basis kleur aangebracht worden om het litteken te camoufleren en vervolgens een foundation voor littekens, die de juiste huidskleur heeft. Voor een extra lange houdbaarheid van de foundation voor littekens kan er een finishing powder of fixing spray aangebracht worden.

Om het litteken soepel te houden kan deze behandeld worden met Bio-oil, een andere huidolie of bodylotion. Breng geen olie-achtig product aan voordat je volledig dekkende foundation aan gaat brengen, dit kan de dekking ten nadele beïnvloeden, waardoor je geen optimaal resultaat bereikt. Het is dan ook het beste om het litteken voor de nacht te verzorgen en voeden en overdag, wanneer je deze wilt camoufleren, de camouflerende foundation op de droge en schone huid aan te brengen.

 

Volledig dekkende foundation kopen?

De dekkende foundation voor littekens, spataderen, pigmentvlekken en andere huidaandoeningen, bestel je eenvoudig online bij Care for Skin. Twijfel je over welke camouflage foundation het beste bij jouw huid- of huidprobleem past, bel of mail ons en we helpen je om de juiste camouflerende foundation te vinden.