Base & Topcoat

 

Gel Studio Top Coat
€11,50
-30%
Base / Topcoat
John van G
€8,10
€5,67
Fast Dry Drops
€12,75
507 Le Vernis - 000 Base Coat
€15,40

Base & top coat: alles wat je moet weten

 
Wanneer je je nagels lakt, wil je natuurlijk wel dat alles zo lang mogelijk mooi blijft zitten. Om hiervoor te zorgen, is het belangrijk om een base coat en top coat aan te brengen. In deze tekst lees je alles wat je moet weten over base en top coats.

Wat is een base coat?


Een base coat nagellak is een laagje transparante nagellak dat je als eerste aanbrengt op de nagel. Je brengt deze aan voordat je de gekleurde nagellak er overheen aanbrengt. Een base coat heeft meerdere functies. Ten eerste beschermt het laagje transparante lak je nagel tegen beschadiging en verkleuring door de gekleurde lak. Daarnaast zorgt de base coat er ook voor dat de gekleurde nagellak zich beter hecht aan de nagel, waardoor de lak langer mooi blijft zitten. Voor nagels die wel wat extra verzorging kunnen gebruiken, zijn er base coats met verzorgende ingrediënten. Breng om de basecoat te gebruiken een dun laagje aan op schone, verzorgde nagels.

Wat is een top coat?


Een top coat nagellak is een transparante lak die je als laatste laagje over de gekleurde lak heen aanbrengt. Dit doe je wanneer de gekleurde nagellak droog is. De meeste top coats zorgen voor een extra glanzende finish, maar er zijn ook speciale top coats die je nagels juist een mat effect geven. Naast dat het extra laagje een beter resultaat geeft, zorgt hij er ook voor dat je manicure langer mooi blijft. Een top coat beschermt namelijk tegen chippen en krasjes. Heb jij nooit geduld om te wachten tot je nagellak is opgedroogd? Kies dan voor een quick dry top coat. En zien jouw nagels er na een paar dagen minder glanzend uit dan je wil? Dan kun opnieuw een laagje top coat aanbrengen, zonder dat je je hele manicure opnieuw hoeft te doen.

Waarom gebruik je een base & top coat?


Een base coat nagellak breng je aan om je nagels te beschermen tegen de gekleurde lak. Je kunt het zien als een beschermlaagje. Wanneer je deze niet aanbrengt, komt de gekleurde nagellak in direct contact met je nagels. Dit kan zorgen voor gele, broze nagels die sneller afbreken.
Een top coat nagellak kun je zien als een laagje vernis, om alles op zijn plek te houden en een extra mooi effect te geven. Het beschermt de gekleurde lak die eronder zit, zodat deze langer in tact blijft.