Keratosis pilaris

Keratosis pilaris is een veelvoorkomende, onschadelijke huidaandoening die ruwe, kleine bultjes veroorzaakt, meestal op de bovenarmen, dijen en billen. Dit wordt veroorzaakt door de opbouw van keratine, wat haarfollikels verstopt en de huid een zanderige textuur geeft.

Body Peeling Strong
€53,30
Sunny Orange Body Butter
€36,00
Rich & Silky Body Butter
€55,00
Sacred Nature  Body Butter
€65,00
Liquid Gold
€49,95

Keratosis pilaris

Keratosis Pilaris heeft alles te maken met verstopte poriën en een verhoornde huid. Dit heeft als gevolg dat de huid kleine rode pukkeltjes, bolletjes geeft, waarin de talg zich ophoopt en het lijken daardoor wel kleine puistjes. Het zijn altijd verstopte poriën, dit is het gevolg van dat de bovenste huidlaag dikker wordt, oftewel verhoorning , waardoor de porie verstopt. Zogezegd een verstoorde uitrijping van hoorncellen van de haarzakjes.

Het is gelukkig een onschuldige huidaandoening, komt zowel kinderen als volwassenen, zowel bij vrouwen als mannen voor.

Behandelen van Keratosis Pilaris

Er zijn twee stappen die van essentieel belang zijn in de behandeling en verzorging van keratosis pilaris:

1. Exfoliëren: maak gebruik van een exfoliant op basis van salicylzuur. Dit type exfoliant verwijdert de dode huidcellen en reinigt de poriën tevens van binnenuit. Omdat de huid gevoelig is om te gaan ontsteken, is de reiniging van de porie extra belangrijk. Het gebruik van een gewone lichaamsscrub zal deze huid te gauw gaan irriteren in de vorm van ontstekinkjes. Tegelijk reinigt deze de porie ook niet dieper, waardoor er ook nieuwe irritaties-ontstekinkjes zullen ontstaan.

Dit exfoliëren moet je blijven doen, stop je, dan zal de keratosis pilaris zich opnieuw gaan uiten. De frequentie is voor iedereen anders, het is even zoeken wat het beste bij je huid past. Dit kan dagelijks zijn, soms om de dag, of drie maal per week, maar de frequentie ligt over het algemeen redelijk hoog. Blijf daarbij altijd kijken naar je huid, hoe deze erop reageert. Maar LET OP dat je de huid niet overexfolieert.

2. Hydrateren: hydratie en een rijke verzorging zijn na het exfolieren erg belangrijk. Een rijke moisturizer, het liefst boterachtig en intensief hydraterend zorgen ervoor dat de vochtigheidsgraad in de huid optimaal blijft. Tweemaal per dag je lichaam hydrateren werkt het beste.