Scheercrème voor vrouwen

Ik ben speciaal voor de gevoelige huid en voor het verwijderen van je lichaamshaar. Ik zorg voor een gladde scheerbeurt, minimaliseert irritatie en bevat vaak hydraterende en verzachtende ingrediënten. 
Wat weer zorgt voor een zachte, soepele huid na het scheren. 

Geen producten gevonden...
Er zijn helaas geen producten gevonden op deze pagina. Ga terug naar de vorige pagina of neem een kijkje naar onze bestsellers.

Wat is de beste manier om je te scheren als vrouw?

Het scheren kan verschillen afhankelijk van welk deel van je lichaam je scheert, maar hier zijn enkele algemene tips voor een gladde en veilige scheerbeurt:

Stap 1: Voorbereiding: Neem een warme douche of bad voor het scheren. Warm water helpt de huid te verzachten en de poriën te openen, waardoor het scheren makkelijker wordt en de kans op irritatie vermindert.
Stap 2: Exfoliëren: Gebruik een body scrub of een exfoliërende handschoen om dode huidcellen te verwijderen en ingegroeide haren te voorkomen. Dit helpt ook om de haren omhoog te tillen en ze klaar te maken om te worden geschoren.
Stap 3: Scheercreme of Gel: Breng een scheercreme of gel aan op het te scheren gebied. Dit creëert een barrière tussen het scheermesje en je huid, waardoor het risico op snijwondjes en irritatie wordt verminderd.
Stap 4: Scheermesje: Gebruik scherpe scheermesjes vrouw en vervang het regelmatig om infecties en irritatie te voorkomen. Zorg ervoor dat het mesje nat is voordat je het gebruikt. Scheer met de haargroei mee voor minder irritatie en tegen de haargroei in voor een gladder resultaat. Wees echter voorzichtig, want tegen de haargroei in scheren kan leiden tot ingegroeide haren.
Stap 5: Spoelen en Drogen: Spoel het geschoren gebied goed af en dep het voorzichtig droog met een zachte handdoek. Wrijven kan irritatie veroorzaken, dus wees voorzichtig.
Stap 6: Hydrateren: Breng na het scheren een hydraterende lotion of een specifieke aftershave voor vrouwen aan om de huid te kalmeren en te hydrateren.
Stap 7: Timing: Probeer indien mogelijk niet direct na het scheren strakke kleding te dragen om wrijving en irritatie te voorkomen. Het is ook beter om 's avonds te scheren, omdat dit je huid de tijd geeft om te herstellen terwijl je slaapt.

Vergeet niet dat iedereen anders is en het kan zijn dat je wat moet experimenteren om te zien welke producten en technieken het beste voor jou werken.

Lees ook eens onze blog: Perfect egale benen, dat wil toch iedereen!

 

Hoe scheer ik mijn intieme zone?

Het scheren van je intieme zone kan soms uitdagend zijn, maar met de juiste techniek en producten kan het gemakkelijker worden. Hier zijn enkele stappen om je te helpen:

Stap 1: Trim eerst het haar met een schaar of een elektrische trimmer om het korter te maken. Dit zal het scheren vergemakkelijken.
Stap 2: Neem een warme douche of bad voor het scheren om de huid en het haar te verzachten.
Stap 3: Breng een scheercreme, scheergel vrouwen scheerschuim vrouwen aan die speciaal ontworpen is voor de gevoelige huid. Dit helpt om irritatie te voorkomen.
Stap 4: Scheer met de haargroei mee om ingegroeide haartjes te voorkomen. Gebruik een scherp scheermesje en vervang het regelmatig.
Stap 5: Spoel het gebied af en dep het voorzichtig droog. Breng daarna een vochtinbrengende crème of aftershave voor vrouwen aan die bedoeld is voor de gevoelige huid.

Lees ook eens onze blog: Hoe verzorg je je huid voor, tijdens en na het scheren?

 

Wat is het verschil tussen een scheercreme vrouwen en scheerschuim vrouwen?

Het belangrijkste verschil tussen scheercreme vrouwen en scheerschuim voor vrouwen ligt in de consistentie en de manier waarop ze worden aangebracht.

Scheercreme voor vrouwen is meestal dikker en moet worden opgeschuimd met water voordat het wordt aangebracht. Het heeft een crème-achtige consistentie die direct op de huid kan worden gesmeerd. Omdat het dikker is, helpt scheercreme voor vrouwen om een beschermende laag op de huid te vormen, wat nuttig kan zijn voor mensen met een gevoelige huid. Scheercreme vrouwen kan ook vochtinbrengende ingrediënten bevatten die helpen om de huid te hydrateren en te voeden tijdens het scheren.

Scheerschuim vrouwen daarentegen is een luchtige, schuimende substantie die rechtstreeks uit een spuitbus komt. Het is al opgeschuimd en klaar voor gebruik. Deze shave cream is meestal gemakkelijker te verspreiden over een groot oppervlak en kan sneller worden aangebracht dan scheercreme. Het is echter meestal niet zo voedend of hydraterend als scheercreme.

Beide producten zijn bedoeld om het scheren makkelijker te maken door een gladde oppervlakte te creëren die het scheermesje helpt om soepel over de huid te glijden. De keuze tussen scheercreme vrouwen en scheerschuim vrouwen komt grotendeels neer op persoonlijke voorkeur. Je zou beide kunnen proberen om te zien welke je het prettigst vindt.


Hoe gebruik je deze scheerproducten in combinatie met een safety razor?

Met een safety razor vrouwen boek je een optimaal glad en langdurig resultaat tijdens het scheren. Een safety razor vrouwen  is ideaal voor mensen met een gevoelige huid. Het is belangrijk om de huid te scheren met een goede shave cream, scheerolie dames, scheergel vrouwen of scheerschuim vrouwen wanneer deze vochtig is en het liefst na of tijdens een douche of bad. Dit zorgt ervoor dat de haartjes makkelijker te scheren zijn en er minder kans is op irritatie. Een safety razor gebruik je in combinatie met een scheerproduct om een optimaal resultaat te krijgen en zo lang mogelijk van je gladde huid te genieten.

Lees ook eens onze blog: Scheren zonder irritatie, maak kennis met de Safety Razor!

 

Welk scheermesje voor vrouwen is het beste?

Als vrouw is het belangrijk om een scheermesje te kiezen dat speciaal is ontworpen om aan jouw unieke scheerbehoeften te voldoen. Of je nu op zoek bent naar duurzaamheid, een gladde scheerervaring of precisie voor je bikinilijn, er zijn verschillende opties beschikbaar.

 

Derby Premium Double Edge Blades (100 st)

De Derby Premium Double Edge Blades (100 st) zijn scherpe mesjes met een scherpte van 4 uit de 5. De mesjes zijn per 5 verpakt in paraffinepapier, waardoor ze veilig te gebruiken zijn. De mesjes zijn zeer dun en gemaakt van het beste Zweedse Staal. De mesjes zijn gecoat om de scherpte te behouden en om voor een soepele scheerbeurt te zorgen. 

 

Scheercreme vrouwen kopen?

Scheercreme vrouwen is eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via  of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.