BDK Parfums

door Anja van Dijken
27 Februari 2023

BDK Parfums omschrijft zichzelf als een olfactorische bibliotheek, waarbij je een flesje parfum kunt uitkiezen zoals je een boek zou oppakken. Elke parfum heeft een eigen inspiratie en vertelt zo een verhaal.

De geuren zijn uniek, elegant, niche, ambachtelijk en karaktervol. Allemaal kenmerken van hoogwaardige en uitzonderlijk gecreëerde geuren van het parfumhuis BDK Parfums.

 

Het verhaal van BDK Parfums

David Benedek is de man achter BDK Parfums. Jong, bevlogen en met een talentvolle neus voor de meest luxe parfums heeft David in 2016 BDK Parfums opgericht vanuit Parijs. In zijn jonge jaren was de liefde voor parfums hem al met de paplepel ingegoten. De grootouders van David vestigen zich in 1950 in Parijs, waar zij de deuren openden van hun eerste luxe parfumwinkel nabij de tuinen van het Palais-Royal. Hierna hebben de ouders van David het stokje overgenomen

Nadat David zijn studie had afgerond, terug in Parijs, specialiseerde hij zich in parfums. Hij zette zijn voorliefde voor parfums om naar een behoefte, met Parijs als zijn grootste inspiratie. Zo werd BDK Parfums geboren.

 

Wat maakt BDK een niche Parfum?

Iedere parfum van BDK is uniek in zijn soort en heeft een eigen verhaal, een boek, dat je meeneemt in het verhaal van deze niche parfums. Franse parfums zoals je deze nog niet kent en elke geur heeft een eigen beleving. Van het design tot de verpakking, het is alsof jou bij elke geur een verhaal wordt verteld die je meeneemt naar een andere plek. Een hoge kwaliteit geuren die ieder afzonderlijk worden samengesteld, zodat elke geur bijzonder is. Je mag je wanen in de wereld die BDK Parfums heet.

Niet alleen de geuren zijn uniek maar ook het ontwerp van de fles, de dop en de verpakking. Overal is goed over nagedacht tot in de kleinste details. De fles bijvoorbeeld gemaakt door een meester glasmaker in Normandië. De hoge kwaliteit van het glas maakt dat de kleur van de parfum nog beter uitkomt. De dop van de met zorg ontworpen flesjes zijn ontworpen door een traditionele goudsmid en het ontwerp ervan is gebaseerd op de de koepel van het Grand Palais in Parijs. Het gehele ontwerp van de parfums is een eerbetoon aan de architectuur en vakmanschap in Frankrijk.

Inmiddels zijn de BDK Parfums verkrijgbaar in 30 landen, verdeeld over zo'n 200 exclusieve winkels over de gehele wereld.

 

Wat zijn de bestsellers van BDK Parfums?

De bestsellers van BDK Parfums zijn zeer gevarieerd qua geur en zullen je zeker niet teleurstellen. We hebben hieronder de drie bestsellers van BDK Parfums voor je uitgelicht:

BDK Parfums Eau de Parfum - Rouge Smoking

BDK Parfums Eau de Parfum - Rouge Smoking

 

BDK Parfums Eau de Parfum - Rouge Smoking is een unisex parfum met een vrouwelijke touch en een knipoog naar de Moulin Rouge. Het is een verleidelijke amber en fruitige parfum met een contrast van roze peper, ideaal voor in de herfst en winter. De geur van kersenpit met vanille, tonkaboon en witte musk komt als eerste naar boven.

BDK Parfums Eau de Parfum - Gris Charnel

BDK Parfums Eau de Parfum - Gris Charnel

 

BDK Parfums Eau de Parfum - Gris Charnel is een zachte en poederige parfum met een houtige en oriëntaals karakter. De geur is hartstochtelijk en amberachtig, iets kruidig gecombineerd met de subtiele noot van sandelhout en vetiver. Een echte unisex parfum voor in de herfst en winter, maar ruikt ook heerlijk in de lente.

BDK Parfums Eau de Parfum - Pas Ce Soir

BDK Parfums Eau de Parfum - Pas Ce Soir

 

BDK Parfums Eau de Parfum - Pas Ce Soir heeft een vrouwelijke lente en zomer geur. De parfum is mild, bloemig en subtiel fruitig. Kruidige en houtige noten waarbij jasmijn, kweepeer en oranjebloesem op de voorgrond treden. De gedachte achter de parfum is voor de chique dame, die zich even opfrist na werk en klaar is voor een avondje uit.

BDK Geurkaarsen

Naast deze drie BDK Parfums bestsellers en de andere eau de parfums, zijn er ook BDK geurkaarsen om dezelfde heerlijke ambiance in huis te verspreiden.

BDK Parfums Geurkaars - Plaine Lune

BDK Parfums Geurkaars - Plaine Lune

 

BDK Parfums heeft een serie van vijf exclusieve geurkaarsen aan haar collectie toegevoegd. Een hele fijne serie waarbij elke kaars een eigen geur heeft, opnieuw een eigen verhaal vertelt en je meeneemt naar de wereldstad Parijs.

De BDK geurkaarsen hebben maar liefst 70 branduren zullen je huis een lange tijd voorzien van een heerlijk geur, die je meenemen naar een andere wereld: Parijs! BDK Parfums heeft de volgende geurkaarsen:

 

BDK samples!

Alle exclusieve geuren van BDK Parfums zijn verkrijgbaar in een 100 ml formaat, een travelsize van 10 ml en een sample van 2 ml. Zo kan iedereen deze overheerlijke geuren uittesten, om de beleving achter deze mooie geuren te ervaren en te ontdekken welke BDK geur het beste bij jou past.

 

BDK Parfums Eau de Parfum - Oud Abramad BDK Parfums Eau de Parfum - Villa Neroli BDK Parfums Eau de Parfum - Velvet Tonka

BDK Parfums Eau de Parfum - Oud Abramad

BDK Parfums Eau de Parfum - Villa Neroli

BDK Parfums Eau de Parfum - Velvet Tonka

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.