Tanning lotion

Beautipharm Self Bronzer
€20,40
Selftan
Nouvital
€22,40
Selftan Factor 2
€22,40
-10%
Everyday Gradual Tanning Milk
€17,49
€15,74
197 Autobronzant Visage et Corps
€41,00
Self Tan Lotion
TanOrganic
€33,95
-10%
Self Tanning Lotion Dark
€21,99
€19,79
Self Bronzing
€32,50
Self Tanning Cream
€30,55

Wat is tanning lotion?

Een tanning lotion is als een bodylotion met zelfbruiner. Het geeft de huid een mooie natuurlijke teint en doordat de tanning verwerkt is een body lotion, is deze heel gemakkelijk aan te brengen. De zelfbruiner bodylotion geeft de huid een egaal bruine teint, zonder dat deze vochtarm wordt of de huid droog maakt. Integendeel, door de veelal voedende ingrediënten zoals Aloe Vera, Vitamine E, Allantoine, Tarwekiemextracten, werkt de tanning lotion tevens als een zeer voedend en hydraterend product.

 

Welke soorten tanning lotion zijn er?

Er zijn meerdere merken die een tanning lotion of tanning crème in het assortiment hebben. We lichten ze graag voor je uit.

Nouvital Selftan

De Nouvital Selftan geeft je huid een natuurlijk bruining zonder dat de zon eraan te pas komt. Dit bruiningsproces ontstaat doordat de actieve werkstof, het DHA (een glucose) een reactie aangaat met onze huid. De Nouvital Selftan bevat geen zonnefilter, wel is het product verzorgend en hydraterend voor de huid.

Thalgo Self Tanning Cream

De Thalgo Self Tanning Cream is een gel-crème, die de huid een gouden natuurlijke bruine gloed geeft. Wil je je huidskleur onderhouden, breng deze gel-creme eens in de 2-3 dagen opnieuw aan.


Maria Galland 197 Autobronzant et Corps

Een zacht gebruinde natuurlijke teint krijg je met de Maria Galland 197 Autobronzant et Corps. Deze zelfbruiner heeft een ultralichte textuur en is hierdoor eenvoudig te verdelen over het lichaam. Het DHA (een glucose) is het bruiningsingredient die verbinding maakt met de huidcel en deze een teintje geeft. Het product kan voor een optimaal onderhoud van de teint eens in de drie dagen worden aangebracht.


Medex Self Bronzing

De Medex Self Bronzing is een zelfbruinende crème die geschikt is voor het lichaam en het gezicht. Deze zelfbruiner bevat daarnaast een lichte beschermingsfactor SPF4, alleen tegen UVB straling. Het geeft de huid een natuurlijke teint en geeft 4 uur na het opbrengen resultaat.


TanOrganic Self Tan Lotion

De TanOrganic Self Tan Lotion is een sterk hydraterende lotion met een aangename geur. Deze zelfbruiner zorgt voor een natuurlijke bruine teint en bevat 84% Aloe Vera, wat zorgt dat deze Lotion zeer geschikt is voor de gevoelige huid en veel hydratatie geeft. Ook het aanwezige hyaluronzuur geeft de huid nog een extra hydratatieboost.


Webecos Selftan Factor 2

De Webecos Selftan Factor 2 heeft een licht structuur en is hierdoor goed aan te brengen op de huid. Binnen enkele uren zal de huid een mooi egaal gebruinde teint tonen, waarbij de huid beschermd wordt met een SPF2. De ingrediënten Jojoba-olie en Vitamine E zorgen ervoor dat de huid optimaal gehydrateerd en beschermd blijft.


Doctor Eckstein Beautipharm Self Bronzer

Deze zelfbruiner bodylotion is geschikt voor zowel het gezicht als het lichaam, met als resultaat een natuurlijke ogende gebruinde teint. De Doctor Eckstein Beautipharm Self Bronzer geeft de huid een intense vochtverzorging, is vrij van kleurstoffen, alcohol en parfum. Eens in de 2-3 dagen is het goed om de zelfbruiner opnieuw te gebruiken om je gebruinde teint te onderhouden.

Bondi Sands Self Tanning Lotion Dark

De Bondi Sands Self Tanning Lotion Dark geeft de huid een diepbruine kleur, bevat Aloe Vera voor bescherming en optimale hydratatie van de huid. Deze zelfbruiner is geschikt voor zowel het gezicht en het lichaam.

 

Hoe gebruik je een tanning lotion?

Voor het aanbrengen van een tanning lotion, is het goed om voor zowel het gezicht als het lichaam de volgende stappen te volgen.

  1. Exfoliëren. Geef de huid een body scrub en of scrub voor het gezicht, met daarbij de focus op de drogere plekken op je gezicht of je lichaam. Denk daarbij aan de ellebogen, knieën en zijkant enkels. Ook kun je hiervoor de Bondi Sands Exoliating Mitt gebruiken. Deze verwijdert dode en droge huidcellen.
  2. Tanning Lotion aanbrengen. Maak de huid goed droog en vetvrij alvorens je de tanning lotion aanbrengt. Het aanbrengen kan eenvoudig met de handen of met een zelfbruiner handschoen worden aangebracht. Verdeel de tanning lotion goed, alsof het een bodylotion is. Was je handen goed, om verkleuring in de handpalm te voorkomen.
  3. Droogtijd. De tanning lotion heeft ongeveer een droogtijd nodig van 10-15 minuten en hoeft niet afgespoeld te worden. Vermijd de eerste uren te strakke kleding en laat de tanning goed inwerken, alvorens je ermee gaat douchen of zwemmen (ongeveer 6-8 uur).


Wat zijn de voordelen van een tanning lotion?


De bodylotion met zelfbruiner heeft veel voordelen. Het is eenvoudig aan te brengen alsof het een bodylotion is, daarnaast trekt de tanning lotion snel in, heeft dus een korte droogtijd en geeft de huid vrijwel direct een mooi, natuurlijk gebruinde teint. De tanning loton is de perfecte zelfbruiner voor je benen, voor mooie natuurlijke bruine benen zonder zon.

Een tanning lotion bevat daarnaast een scala aan voedende ingrediënten, die extra hydratatie geven, anti aging zijn, maar ook de huid een mooie glans geeft.

Tegelijk kan na 10-15 minuten een nieuw laagje worden aangebracht indien de kleur nog niet donker genoeg is.

 

Tanning lotion kopen? 

Ben je op zoek naar een tanning lotion, met het gemak van een bodylotion? Kies dan voor een tanning lotion. Care for Skin heeft een groot assortiment tanning lotion die de huid een egale en natuurlijk gebruinde teint geeft. Zijn er nog vragen of heb je persoonlijk advies nodig, bel of mail met een van onze specialisten. We helpen je graag verder.