Tanning spray

Ik ben een zelfbruiner die je van afstand op je lichaam sprayt. Ervaar een zomerse, bruine kleur wat ideaal is om thuis te gebruiken. Breng mij aan door het op je gezicht of lichaam te sprayen, daarna kun je mij uitwerken met een handschoen of kwast tot er een egale, bruine kleur ontstaat. 

Wat is tanning spray?

Een natuurlijk gebruinde huid, maar dan zonder zon. Natuurlijk, veilig, subtiel, zonder vlekken, mooie natuurlijke teint, dat is wat een tanning spray moet doen. Een tanning spray zorgt ervoor dat je ten allen tijd, een mooie zomerse huid hebt, subtiel of toch liever wat intenser? Het kan allemaal met de bruiningsspray. Eenvoudig om zelf thuis te doen. Een bruin zonder zon spray kan gebruikt worden door alle huidtypes.

 

Hoelang blijft tanning spray zitten?

Gemiddeld blijft de bruine kleur na het aanbrengen van je tanning spray 5-7 dagen op de huid zitten. Maar om je kleur zo lang mogelijk te behouden, raden wij je aan onze blog De do's en don'ts bij het gebruik van een zelfbruiner te lezen. 


Welke soorten tanning spray zijn er?

Er zijn op het gebied van tanning meerdere merken, die echt de moeite waard zijn. Tegelijk biedt ook elk van deze merken meerdere type zelfbruiners aan. Denk daarbij aan een tanning mousse, tanning lotion, tanning oil of tanning drops.

Wat is de beste zelfbruiner spray?

Wij hebben enkele favoriete soorten tanning spray voor jou op een rijtje gezet:

Bondi Sands Self Tanning Face Mist 1 Hr Express

De Bondi Sands Self Tanning Face Mist 1 Hr Express geeft je gezicht een mooie zomerse gloed in slechts één uur. Naast de langdurige bruine kleur zorgt het voor een gehydrateerde en stralende huid.

Bondi Sands Glo Mist One Day Tan - Matte

De Bondi Sands Glo Mist One Day Tan - Matte is ideaal om je armen en benen, in no time een zomers bruine kleur te geven. Perfect voor een gelegenheid of evenement. Na het douchen is de bruine kleur als sneeuw voor de zon verdwenen.

Oolaboo Spray On Bronzer

De Oolaboo Skin Superb Organic Spray-on Bronzer is een biologische bruiningsspray op basis van natuurlijke ingrediënten. Het geeft de huid in 3-4 uur een natuurlijke bruine teint, die tot ongeveer 1 week houdt. Deze bruin spray bevat daarnaast de voedende bestanddelen zoals het Aloë Vera, om de huid te verzachten en te hydrateren. Maar ook het groene thee extract, dit beschermt de huid tegen de zon en de vrije radicalen.

 

Hoe gebruik je een tanning spray?

Voor het aanbrengen van een tanning spray, is het goed om voor zowel het gezicht als het lichaam de volgende stappen te volgen.

  1. Exfoliëren. Geef de huid een scrub behandeling, met een body scrub en of scrub voor je gezicht, met daarbij de focus op de drogere plekken op je gezicht of je lichaam. Denk daarbij aan de ellebogen, knieën en zijkant enkels. Ook kun je hiervoor een speciale scrubhandschoen gebruiken, zoals de Bondi Sands Exfoliating Mitt. Deze verwijdert dode en droge huidcellen.
  2. Hydrateren. Nog steeds droge plekjes na de scrub of peeling? Hydrateer deze plekken met een lichte hydraterende dagcreme of body lotion. Zo voorkom je dat de tanning zich teveel hecht aan de droge plekjes.
  3. Tanning aanbrengen. Gebruik voor het lichaam de zelfbruiner handschoen en voor het gezicht een brush, zoals de Oolaboo Skin Superb Brush. Breng de tanning spray rechtstreeks aan op je gezicht of lichaam, daarna kun je de tanning uitwerken met de zelfbruiner handschoen of de kwast. Vind je het sprayen lastig? Spray dan eerst op de zelfbruiner handschoen of op de brush en werk zo de tanning uit over het lichaam of gezicht. Bekijk hier alle zelfbruiner accessoires waarmee je een zelfbruiner kunt aanbrengen, onderhouden en verwijderen.
  4. Droogtijd. De tanning spray heeft ongeveer een droogtijd nodig van 10-15 minuten. Vermijd de eerste uren te strakke kleding en laat de tanning goed inwerken, voordat je ermee gaat douchen of zwemmen (ongeveer 6-8 uur, afhankelijk van het product).

 

Wat zijn de voordelen van een tanning spray?

  • Eenvoudig in gebruik.
  • Kleur kan worden opgebouwd. Is de kleur te licht? Dan kan de bruiningsspray opnieuw worden aangebracht, zodat de huid een teintje donkerder wordt. Zo kun je zelf de diepte van de kleur bepalen.
  • Een tanning spray is veilig in gebruik, de meeste tanning sprays zijn zonder alcohol, drogen de huid niet uit en bevatten zelf voedende ingrediënten.
  • Heb je een foutje gemaakt? Dan kan deze in de meeste gevallen direct worden verwijderd. Bijvoorbeeld met de Bondi Sands Self Tan Eraser. In slechts 5 minuten verwijder je de zelfbruiner van de huid. Het droogt de huid niet uit maar verzorgt, hydrateert en maakt de huid zacht.


Kun je met spray tan in de zon?

Ja, je kunt gerust de zon in wanneer je een tanning spray hebt gebruikt. Maar let op: een tanning spray bevat geen SPF. Ben je op zoek naar de juiste zonverzorging om je huid te beschermen tegen UV stralen? Dan raden wij je altijd aan een zonnebrand met SPF te gebruiken. 

 

Tanning spray kopen? 

Tanning spray is eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via [email protected] of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.

 

Voor meer info over zelfbruiners, lees ook:

Hoe werkt een zelfbruiner?

Scheren en zelfbruiner

Top 10 Tanning