Tanning spray

Wat is tanning spray?

Een natuurlijk gebruinde huid, maar dan zonder zon. Natuurlijk, veilig, subtiel, zonder vlekken, mooie natuurlijke teint, dat is wat een tanning spray moet doen.

Een tanning spray zorgt ervoor dat je ten allen tijd, een mooie zomerse huid hebt, subtiel of toch liever wat intenser? Het kan allemaal met de bruiningsspray. Eenvoudig om zelf thuis te doen. Een bruin zonder zon spray kan gebruikt worden voor alle huidtypes.

 

Welke soorten tanning spray zijn er?

Er zijn op het gebied van tanning meerdere merken, die echt de moeite waard zijn. Tegelijk biedt ook elk van deze merken meerdere type zelfbruiners aan. Denk daarbij aan de zelfbruiner spray, tanning mousse of de tanning drops.


Marc Inbane Tanning Spray

De Marc Inbane Tanning Spray is een natuurlijk ogende zelfbruiner spray, die feitelijk zo vaak gebruikt kan worden als je maar wilt. Deze bruin zonder zon spray bevat plantaardige en natuurlijke ingrediënten, zoals Vitamine E, Aloe Vera en Ginkgo (afkomstig van de Japanse notenboom).

De Marc Inbane Tanning Spray is eenvoudig in gebruik, droogt snel, geeft de huid een mooie bruin teint (niet oranje), vlekt niet en is absoluut 100% veilig in gebruik. Deze Tanning Spray is ideaal om te gebruiken voor zowel het lichaam, gezicht, maar ook tussen als zelfbruiner benen.


Marc Inbane Hyaluronic Self Tan Spray

Deze Marc Inbane Hyaluronic Self Tan Spray bevat zeer waardevolle en voedende ingrediënten. Het geeft de huid een sterke hydratatie, verbetert de huidstructuur en stimuleert de aanmaak van collageen.

De spray tan gezicht kan eenvoudig met korte en snelle bewegingen op de huid worden aangebracht, nadat de huid is gescrubt. De drogingstijd is ongeveer 10 tot 15 minuten en na 3 uur is deze volledig in huid getrokken en is de huid goed op kleur.


Oolaboo Spray On Bronzer

De Oolaboo Skin Superb Organic Spray-on Bronzer is een biologische bruiningsspray op basis van natuurlijke ingrediënten. Het geeft de huid in 3-4 uur een natuurlijke bruine teint, die tot ongeveer 1 week houdt.

Deze bruin spray bevat daarnaast de voedende bestanddelen zoals het Aloë Vera, om de huid te verzachten en te hydrateren. Maar ook het groene thee extract, dit beschermt de huid tegen de zon en de vrije radicalen.

 

Hoe gebruik je een tanning spray?

Voor het aanbrengen van een tanning-spray, is het goed om voor zowel het gezicht als het lichaam de volgende stappen te volgen.

  1. Exfoliëren. Geef de huid een scrub behandeling, met een body scrub en of scrub voor je gezicht, met daarbij de focus op de drogere plekken op je gezicht of je lichaam. Denk daarbij aan de ellebogen, knieën en zijkant enkels. Ook kun je hiervoor een speciale scrubhandschoen gebruiken, zoals de Bondi Sands Exfoliating Mitt. Deze verwijdert dode en droge huidcellen.
  2. Hydrateren. Nog steeds droge plekjes na de scrub of peeling? Hydrateer deze plekken met een lichte hydraterende dagcreme of body lotion. Zo voorkom je dat de tanning zich teveel hecht aan de droge plekjes.
  3. Tanning aanbrengen. Gebruik voor het lichaam de zelfbruiner handschoen en voor het gezicht een brush, zoals de Oolaboo Skin Superb Brush. Breng de tanning spray rechtstreeks aan op je gezicht of lichaam, daarna kun je de tanning uitwerken met de zelfbruiner handschoen of de kwast. Vind je het sprayen lastig? Spray dan eerst op de zelfbruiner handschoen of op de brush en werk zo de tanning uit over het lichaam of gezicht. Bekijk hier alle zelfbruiner accessoires waarmee je een zelfbruiner kunt aanbrengen, onderhouden en verwijderen.
  4. Droogtijd. De tanning spray heeft ongeveer een droogtijd nodig van 10-15 minuten. Vermijd de eerste uren te strakke kleding en laat de tanning goed inwerken, voordat je ermee gaat douchen of zwemmen (ongeveer 6-8 uur, afhankelijk van het product).

 

Lees ook onze blog voor nog meer tips & tricks op tanning gebied: 10 tips bij het gebruik van een zelfbruiner

 

Wat zijn de voordelen van een tanning spray?

Een tanning spray is eenvoudig in gebruik en geeft de huid direct een mooi gebruinde teint. Is de kleur te licht? Dan kan de bruiningsspray opnieuw worden aangebracht, zodat de huid een teintje donkerder wordt. Zo kun je zelf de diepte van de kleur bepalen.

Een tanning spray is veilig in gebruik, de meeste tanning sprays zijn zonder alcohol, drogen de huid niet uit en bevatten zelf voedende ingrediënten.

 

Tanning spray kopen? 

Ga de uitdaging aan en kies voor jouw perfecte teint. Care for Skin heeft een groot assortiment aan tanning sprays die de huid mooi egaal kleuren. Zijn er nog vragen of heb je persoonlijk advies nodig, bel gerust met een van onze specialisten of mail ons.