Vanaf welke leeftijd moet je anti-aging producten gebruiken? - Care For Skin - Care for Skin
Gratis verzending vanaf € 39
Klantenbeoordeling 9,4
Groots assortiment niche huidverzorging

Vanaf welke leeftijd moet je anti-aging producten gebruiken?

  • Geplaatst op
  • Door Julianne Bruining
  • Geplaatst in Anti-aging
  • 0
Vanaf welke leeftijd moet  je anti-aging producten gebruiken?

Anti-aging producten zijn er in verschillende varianten. Het ene cosmeticabedrijf heeft het over Q10, de ander over hyaluronzuur en nog een ander over huidverstevigende peptiden. Vanaf welke leeftijd moet je anti-aging producten gebruiken? Lees het hier!

Huidveroudering voorkomen (anti-aging) begint eigenlijk al vanaf de geboorte. Echter, huidveroudering kun je niet voorkomen, de huid groeit nou eenmaal met ons mee en de conditie zal hoe dan ook achteruit gaan. Maar met de juiste huidverzorging kan deze huidveroudering wel worden vertraagt. Dit kan met diverse werkstoffen, die verschillende werkingen hebben. Hierdoor is er eigenlijk ook geen direct antwoord op de vraag: 'Vanaf welke leeftijd moet je anti-aging producten gebruiken?', omdat het ene anti-aging ingrediënt het andere anti-aging ingrediënt niet is. Ik leg je graag uit in welke leeftijdsfase, welke producten effectief zijn om de huid in optimale conditie te houden.

 

12 – 25 jaar

Met huidverzorging kan gestart worden vanaf een leeftijd van ongeveer 12 jaar. In de puberteit zien we vaak dat de talgproductie toeneemt, de huidstructuur verandert en de huid gevoelig wordt voor puistjes. Tussen een leeftijd van 12 en 25 jaar is het goed om milde, luchtige producten te gebruiken met bijvoorbeeld salicylzuur, niacinamide, antioxidanten en hyaluronzuur. Salicylzuur werkt uitstekend tegen puistjes, doordat het de talgproductie reguleert, de hoornlaag verdunt en antibacterieël op de ontsteking werkt. Niacinamide is vitamine B3 en is een echte huidhersteller. Dit is erg geschikt wanneer littekens achter blijven na puistjes en bovendien voorkomt het schilfertjes. Hyaluronzuur is een multi-use werkstof die elke leeftijd en elk huidtype kan gebruiken. Hyaluronzuur komt van nature voor in de huid. Hyaluronzuur bindt vocht en zorgt ervoor dat vocht in de huid blijft zitten. Het is altijd goed om een vochttekort in de huid te voorkomen, door bij voorbaat hyaluronzuur te gebruiken in huidverzorging. 25 – 40 jaar

Erfelijkheid, levensstijl en omgevingsfactoren bepalen de fase waarin de opperhuid en lederhuid dunner beginnen te worden, maar ongeveer vanaf de leeftijd van 25 jaar neemt de celactiviteit af. De fibroblasten maken minder collageen en elastine aan: twee eiwitten die het bindweefsel van de huid voorzien van stevigheid en veerkracht. Daarnaast zal de huid steeds meer moeite hebben met het vasthouden van vocht, waardoor droogtelijntjes kunnen ontstaan. Tussen een leeftijd van 25 en 35 jaar is het verstanding om producten met hyaluronzuur en te blijven gebruiken en te beginnen met bijvoorbeeld glycolzuur of retinol (vitamine A-zuur). Glycolzuur en Retinol stimuleren de celvernieuwing, waardoor de huid actief blijft. Dit resulteert in een stimulatie van collageen- en elastineaanmaak, daar waar de huid van nature juist de aanmaak remt. Glycolzuur in een dagelijks serum zijn verwerkt of in een wekelijkse peeling. Retinol wordt afgebroken door daglicht en kan dus als nachtproduct worden gebruikt. Naast hyaluronzuur, retinol en glycolzuur is vitamine C (minimaal 10%) ook een aanrader. Vitamine C in huidverzorging dient als sterke antioxidant en voorkomt glycatie en oxidatie in de huid door vrije radicalen. Dit zijn processen die het bindweefsel aantasten en huidverslapping en rimpels veroorzaken. Bovendien verheldert vitamine C de teint en voorkomt het pigmentvlekken.

 

40 – 65 jaar

In deze fase is het belangrijk om tekorten in het collageen- en elastineniveau op te vullen, door middel van actieve peptiden. Wetenschap toont aan dat peptiden een positief effect hebben bij het verminderen van huidveroudering en bij het aanpakken van problemen, zoals als rimpels, huidverslapping en pigmentatieproblemen. De meest effectieve peptiden worden gemaakt door middel van biotechnologie. Deze blijven het meest stabiel en kunnen de huid doordringen, waar ze de cellen stimuleren. Actieve peptiden zijn bijvoorbeeld: argireline, peptide-4, palmitoyl tripeptide-5 en palmitoyl tripeptide-38.

 

The Key to anti-aging

We hebben nu een aantal mooie werkstoffen besproken. Maar uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het smeren van een zonnefactor het beste anti-aging middel is dat je kunt gebruiken. Zo’n 93% van de symptomen van vroegtijdige huidveroudering worden veroorzaakt door UV-straling. UV-straling kan al op jonge leeftijd (baby/kind/tiener) de huidcellen beschadigen en zonschade is vaak pas zichtbaar na een aantal jaar, wanneer de schade al lang en breed gemaakt is. Het advies is dus ook om naast al deze mooie werkstoffen, dag in dag uit de dagverzorging af te sluiten met een crème met minimaal SPF30. 

 

Eén van de merken die al deze werkstoffen heeft verwerkt in hun producten is Medik8. Klik hier om een kijkje te nemen in hun assortiment. Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste producten voor jouw huidtype? Onze schoonheidsspecialisten helpen je graag.

 

Misschien vind je deze blog ook interessant: Basishuidverzorging | Welke producten heb ik minimaal nodig? 

 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden