Glycerine

Glycerine, ook bekend als glycerol, is een hydraterend bestanddeel dat vaak wordt toegepast in huidverzorgingsproducten. Deze kleur- en geurloze vloeistof trekt water aan, wat helpt om de huid gehydrateerd en soepel te houden. Het is een favoriet in veel huidverzorgingsformules vanwege zijn effectieve vochtinbrengende eigenschappen.

Bestseller
Vitavocol
Webecos
€31,95
Hydramemory Rich Sorbet Cream
€56,70
THE MAX - Stem Cell Neck Lift
€99,00
480 Nutri'Vital Mask
€101,00
Moisturizing mask
€26,60
Daily Hydro Drops Facial Serum
€100,00
Hydramemory Water Source Serum
€61,65
Essential-C Toner
€43,50
Lotion Supreme
Doctor Eckstein
€27,95
Cleansing Milk
€28,50
-10%
Renew Ampoule
Dr. Grandel
€26,50
€23,85
-10%
Calm Water Gel
Dermalogica
€60,00
€54,00

Wat is glycerine?

Glycerine, ook bekend als glycerol, is een hydraterend bestanddeel dat vaak wordt toegepast in huidverzorgingsproducten. Deze kleur- en geurloze vloeistof trekt water aan, wat helpt om de huid gehydrateerd en soepel te houden. Het is een favoriet in veel huidverzorgingsformules vanwege zijn effectieve vochtinbrengende eigenschappen.

 

Waar kun je glycerine voor gebruiken?

Glycerine wordt in verschillende toepassingen gebruikt. Het dient als een vochtinbrengend middel in cosmetica en huidverzorgingsproducten, helpt bij het behouden van vocht in de huid en wordt ook gebruikt in voedingsmiddelenindustrie als zoetstof. Verder wordt glycerine in de farmaceutische en chemische industrie gebruikt bij de bereiding van geneesmiddelen en andere producten.

 

Is glycerine goed voor je?

Glycerine wordt als veilig beschouwd voor gebruik in cosmetica, voeding en farmaceutische producten wanneer het volgens de voorgeschreven richtlijnen wordt gebruikt. In huidverzorging helpt glycerine om de huid gehydrateerd te houden en het kan bijdragen aan een zachtere en gladdere huid.

 

Is glycerine natuurlijk?

Glycerine kan zowel synthetisch worden vervaardigd als worden gewonnen uit natuurlijke bronnen, zoals plantaardige oliën of dierlijke vetten. Als het uit natuurlijke bronnen wordt gewonnen, wordt het vaak aangeduid als 'plantaardige glycerine'. Deze vorm wordt vaak als natuurlijker beschouwd dan de synthetische variant.

 

Is glycerine goed voor je huid?

Glycerine staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen. Het trekt vocht aan en houdt het vast in de huid, waardoor uitdroging wordt voorkomen. Dit maakt het een veelgebruikt ingrediënt in vochtinbrengende crèmes en lotions. Het kan de huid helpen om er stralender en gladder uit te zien, en het is over het algemeen geschikt voor alle huidtypes

 

Producten met glycerine

We hebben een aantal producten met glycerine op een rijtje gezet:

Neoderma Blue Blood Gel - Youth Infuser

De Neoderma Blue Blood Gel - Youth Infuser is een booster voor de huid. Dit unieke, frisse gel-serum is een alleskunner en een perfecte toevoeging aan elk huidverzorgingsritueel. Niet voor niets is de Blue Blood Gel het best verkochte product van Neoderma.

 

Webecos Vitavocol

De Webecos Vitavocol is een hydraterende en rijke emulsie, die heerlijk aanvoelt. Het is te gebruiken als dag- en nachtverzorging. De vochtbalans van de huid wordt hersteld. Het product is rijk aan vitaminen die de huid voeden en verbeteren. Ook als aftershave is het product geschikt. 

 

Nouvital Moisturizing Cream

De Nouvital Moisturizing Cream is een vochtinbrengende crème met beschermende en herstellende eigenschappen voor een gezonde huid. Geschikt voor de vochtarme huid.

 

Producten met glycerine kopen?

Ben jij enthousiast geworden over producten met glycerine? Deze zijn eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via [email protected] of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.

 

Meer weten over glycerine? Lees ook:

- Huidverzorging bij chemo

- Waar moet je op letten bij het kiezen van een huidverzorgingsproduct