Niacinamide

Niacinamide, ook bekend als vitamine B3, is een topper in huidverzorging. Het is een antioxidant en ondersteunt de huidbarrière. Een antioxidant en veelzijdige alleskunner die de huid stimuleert en de huidbarrière versterkt.

Cream Humedios
€38,40
Oleosa Control Treatment
€44,00
Eye & Lip Contour Creme Fluid
€67,50
-10%
Oil Control Mask
€53,50
€48,15
-10%
Sebum Clearing Masque
€62,00
€55,80
-10%
The Face & Eye Serum
€132,00
€118,80
Blemish SOS
€34,95
Resurfacing Face Serum
€74,00
AntiAging+
Marlyse Blue
€49,95
740 Activ'Age Serum
Maria Galland
€161,00
BIOME+ Dew Bright Serum
€74,00
Essential Toner
Comfort Zone
€26,33
Lotion Supreme
Doctor Eckstein
€27,95
Clarifying Foam
€32,95
Pore Refining Scrub
€46,20

Wat doet niacinamide met de huid?

Niacinamide biedt verschillende voordelen voor de huid:

  • Hydratatie: Het helpt de huidbarrière te versterken, waardoor vocht beter wordt vastgehouden. Dit kan leiden tot een gehydrateerde en soepele huid. 
  • Verzacht irritatie: Niacinamide kan roodheid verminderen en de gevoeligheid van de huid verminderen, waardoor het ook heel geschikt is voor mensen met een gevoelige huid.
  • Vermindert hyperpigmentatie: Het kan helpen bij het verminderen van donkere vlekken, ouderdomsvlekken en verkleuring van de huid.
  • Reguleert talgproductie: Niacinamide kan de productie van talg in de huid verminderen, wat gunstig is voor mensen met een vette huid of met acne/jeugdpuistjes.
  • Werkt anti aging: Het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, wat kan bijdragan aan een gladdere en jeugdiger uitziende huid.

 

Wat mag niet samen met niacinamide?

Niacinamide is over het algemeen veilig en compatibel met de meeste andere ingrediënten in huidverzorgingsproducten. Er zijn een aantal uitzonderingen. Het is raadzaam om niacinamide niet te combineren met producten die zuren met een lage pH-waarde, zoals vitamine C (ascorbinezuur) of alfa hydroxyzuren (AHA's) bevatten. Dit kan leiden tot huidirritatie. Als je van plan bent om niacinamide te gebruiken in combinatie met andere producten, is het verstandig om een patchtest uit te voeren om te controleren of je huid goed reageert.

 

Is niacinamide goed voor puistjes?

Ja, niacinamide kan gunstig zijn voor mensen met puistjes en acne. Het helpt de talgproductie te reguleren, wat kan bijdragen aan het verminderen van verstopte poriën en acne-uitbarstingen. Daarnaast heeft niacinamide ontstekingsremmende eigenschappen, wat kan helpen bij het verminderen van roodheid en irritatie geassocieerd met puistjes. De effectiviteit kan variëren afhankelijk van de ernst van de acne en andere factoren.

 

Hoe snel zie je resultaat met niacinamide? 

De tijd die nodig is om resultaten te zien bij het gebruik verschilt per persoon. Soms is er na enkele weken al verbetering te zien, terwijl het soms ook maanden kan duren. Het is belangrijk om geduldig te zijn en consequent je huidverzorgingsroutine met niacinamide toe te passen om de beste resultaten te behalen. 

 

We hebben een aantal producten met niacinamide op een rijtje gezet:

Alpha-H Vitamin B Serum

Het Alpha-H Vitamin B Serum heeft een sterk hydraterende en herstellende werking. Het hydratatie serum legt een vochtreservoir in de huid aan, herstelt de huidbarrière en remt tegelijkertijd de talgproductie. Een ideaal serum voor de huid die last heeft van vocht tekort en bij het aanpakken van een gevoelige huid. 

 

Neoderma Skin Balancer Cleansing Gel

De Neoderma Skin Balancer Cleansing Gel is een reinigingsgel die de gecombineerde en vette huid, reinigt en kalmeert. Deze cleanser maakt de huid schoon, verfijnt de poriën en met een talg-absorberend serum verfrist, verfijnt en zuivert het de huid. 

 

Comfort Zone Renight Bright & Smooth Ampullen

De Comfort Zone Renight Bright & Smooth ampullen geven werkstoffen af om de huid en oogcontouren een frisse en stralende uitstraling te geven.

 

Producten met niacinamide kopen?

Ben jij enthousiast geworden over producten met niacinamide? Deze zijn eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via [email protected] of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.

 

Meer weten over niacinamide? Lees ook:

- De voordelen van niacinamide voor je huid

- Wat is Niacinamide?

- Waarom niacinamide (vit.B3) jouw huid kan verbeteren