Hoe krijg je een zonnig kleurtje, ook in de winter?

door Anja van Dijken
12 December 2022

Winter tanning, vaak denk je er niet aan en heb je de foundation alweer in de aanslag. Ook in het winterseizoen zijn er genoeg mogelijkheden om een verzorgd en gebruind kleurtje te krijgen.

Wil jij jouw dagelijkse winteroufit combineren met een mooie gebronsde teint? Wij vertellen je graag hoe je met een mooie tan de winter doorkomt!

 

Kun je bruin worden in de winter?

Jazeker kan dat, als je maar dicht genoeg bij de zon bent. We hebben het dan over de zonnige landen of de zonovergoten dagen tijdens het wintersporten.

In de winter is onze huid minder gebruind, dus automatisch ook minder dik en heeft het niet dezelfde bescherming als in de zomer. Ons winterhuidje is daardoor heel gevoelig voor zonnestralen en kan dus sneller verbranden. Echter als je hier goed voorbereid mee omgaat, kun je wel echt mooi bruin worden in de winter.

Tijdens blootstelling aan de zon heeft de huid wel extra aandacht nodig met een goede zonverzorging. Pas dus ook in de winter op voor verbranden en gebruik een goede zonnebrandcrème factor 30

Lees ook onze blog hierover: "Waarom is het gebruik van een zonnebrandcrème zo belangrijk?"

 

Hoe krijg je een kleurtje in de winter?

Het klinkt eenvoudig: je pakt je koffer en hoppa, het vliegtuig in, op naar de zon. Maar ja, zo werkt het echte leven niet. Hoe krijg je nu dan toch een lekker kleurtje in de winter? Het kan heel eenvoudig met de mooie en efficiënte zelfbruiner producten die verschillende merken te bieden hebben.

 

Kan zelfbruiner op je gezicht?

Een zelfbruiner lijkt heel spannend, maar niets is minder waar. Je kunt een zelfbruiner heel eenvoudig en snel aanbrengen op je gezicht.

Veel tanningproducten zijn voor zowel het lichaam als het gezicht te gebruiken, maar een zelfbruiner voor het gezicht is tegelijk ook een apart tanning product gericht op het bruinen van je teint.

De meeste zelfbruiners voor het gezicht vermeng je met een dagcrème, nachtcrème of gezichtscrème. Een tanning oil kan rechtstreeks op het gezicht worden aangebracht en de tanning spray kan na het opspuiten worden uitgewerkt met een kabuki kwast.

 

Wat is een goede zelfbruiner voor je gezicht?

Welk product je ook kiest, het moet vooral bij jou passen. We hebben onze beste zelfbruiners voor je gezicht uitgezocht, die misschien wel jouw nieuwe go-to selftans worden!

TanOrganic Facial Selftan Mist

TanOrganic Facial Selftan Mist

 

De TanOrganic Facial Selftan Mist kan heel eenvoudig door iedereen worden gebruikt om de huid een tint donkerder te maken. Het is geschikt voor alle huidtypes, of je nu van nature bleek of al gebruind bent. 

 

Bondi Sands Pure Concentrated Self Tan Drops

Bondi Sands Pure Concentrated Self Tan Drops

 

De Bondi Sands Pure Concentrated Self Tan Drops zijn bruiningsdruppels die hyaluronzuur en vitamine C bevatten, zodat de huid een extra vochtboost krijgt en de aanmaak van collageen bindweefsel wordt ondersteund. Bondi Sands zelfbruiner gezicht biedt naast de tanning dus ook een goede voeding voor de huid.

TanOrganic Facial Selftan Oil

TanOrganic Facial Selftan Oil

 

De TanOrganic Facial Selftan Oil is een biologische tanning olie die een hoge concentratie DHA (10%) bevat. Er zit ook ook aloë vera en borageolie in, waardoor deze tanning olie zelfs geschikt is voor de meest gevoelige huid. Tevens is dit product niet comedogeen, dus het zal de poriën niet verstoppen.

Meer zelfbruiners voor het gezicht? Lees dan de blog: De beste zelfbruiners voor je gezicht!

 

Hoe breng je zelfbruiner aan op je gezicht?

Er zijn verschillende soorten zelfbruiner voor het gezicht waar je uit kunt kiezen. Wij leggen je uit hoe je elk type zelfbruiner aanbrengt.

Reinig altijd eerst het gezicht met een cleanser en vervolg met een gezichtstoner voordat je de zelfbruiner aanbrengt. Heb je gauw last van droge plekjes op het gezicht? Gebruik dan na de reiniging een zachte scrub om deze droge velletjes te verwijderen.

Na het reinigen kun je de zelfbruiner aanbrengen. Hoe breng je nu de verschillende soorten zelfbruiners aan?

Tanning drops

Tanning drops zijn bruiningsdruppels die je kunt mengen met je dagcrème, nachtcrème of gezichtscrème. Neem een likje crème in je handpalm en meng dit met 2 tot 12 druppels tanning drops. De hoeveelheid drops bepaalt de intensiteit van de teint. Bondi Sands Pure Concentrated Self Tan Drops is onze favoriet. Breng de crème aan over het gehele gezicht, vermengt met de drops aan en werk deze goed uit richting de haargrens (niet in de haargrens), de zijkant van het gezicht en de hals.

Tanning oil

Een tanning oil is een op zichzelf staan product en kun je direct op een droge en gereinigde huid aanbrengen. Neem enkele druppels in de handpalmen en breng deze aan over het gehele gezicht tot aan de haargrens (niet in de haargrens), de zijkant van het gezicht en de hals.

Tanning spray

Een tanning spray gebruik je na de dagcrème, nachtcrème of gezichtscrème uit jouw gezichtsverzorging routine. Spray daarna de tanning spray egaal over het gehele gezicht.

Het merk Bondi Sands heeft hierin een breed assortiment zelfbruiner producten.

Bondi Sands Liquid Gold Tanning Oil Bondi Sands Self Tanning Foam Light/Medium Bondi Sands Self Tanning Foam Dark

Bondi Sands Liquid Gold Tanning Oil

Bondi Sands Self Tanning Foam Light/Medium

Bondi Sands Self Tanning Foam Dark

 

Wat deze producten zijn en hoe je ze aanbrengt lees je in onze blog: Bondi Sands! Zelfbruinen is nog nooit zo eenvoudig geweest!

 

Waar kun je tanning drops kopen?

Ben je ook zo enthousiast geworden over deze zelfbruinende tanning drops en wil je tanning drops kopen? Care for Skin biedt een uitgebreid assortiment zelfbruiners aan. Kom je er zelf niet uit en heb je advies nodig? Neem contact op met de tanning specialisten van Care for Skin. We helpen je graag!

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.