De beste zelfbruiners voor je gezicht!

door Anja van Dijken
24 Mei 2022

Zelfbruiners! Het zijn ware vrienden, waar je elk moment van de dag een beroep op kunt doen. Onverwachts een feestje of een etentje met vrienden op het terras? Een frisse summer glow kan jouw uiterlijk dan net even dat extra’s geven.

Maar het aanbrengen kan spannend zijn, althans dat gevoel hebben velen. Niet nodig, het is eigenlijk heel eenvoudig en iedereen kan het. Je kunt gewoon nadat je de zelfbruiner hebt aangebracht in de zon zitten, dus zelfs dat hoeft geen belemmering te zijn. Vergeet niet om wel alsnog een SPF te gebruiken!

Veilig en snel jouw gezichtshuid een zomers teintje bezorgen, het is nog nooit zo eenvoudig geweest. Lees mee hoe je dat doet en wat de beste zelfbruiners voor je gezicht zijn.

 

Kan zelfbruiner op je gezicht?

Het kan spannend zijn om voor de eerste keer een zelfbruiner gezicht te gebruiken. Zoals ik al zei, dit is absoluut niet spannend, maar juist heel simpel.

Veel tanning producten zijn multifunctioneel en kunnen voor zowel het lichaam als het gezicht gebruikt worden. Maar er zijn ook producten die speciaal op de gezichtshuid gericht zijn. Bruin zonder zon gezicht producten zijn er in meerdere variaties.

Je wilt graag de juiste teint die bij jou past. Voor de een is dat een subtiel kleurtje en voor de ander mag het iets meer zijn. Begin daarom altijd met mate het tanning product te gebruiken, na ongeveer 3-8 uur is de zelfbruiner gezicht volledig op kleur. Je kunt heel gemakkelijk je kleurtje dan naar een leveltje hoger tillen.

 

Wat is de beste zelfbruiner voor je gezicht?

We hebben voor jou een top 3 gemaakt, altijd handig als je er zelf niet uitkomt. Dit zijn voor ons de beste zelfbruiner gezicht producten, geschikt voor zelfs de meest gevoelige huidtypes, maar ook veilig te gebruiken tijdens je zwangerschap:

  1. Bondi Sands Pure Concentrated Self Tan Drops: de tanning drops zijn geschikt voor iedereen, alle huidtypes, geslachten, leeftijden en kleurtypes. Het maakt dus niet uit of je van nature wel of niet een teintje hebt, super bleek bent of toch al gebruind. De tanning drops vermeng je met je eigen gezichtscrème. Het zijn een soort van zelfbruiner druppels voor je gezicht, die je dus vermengd met je eigen dagcrème of zelfs nachtcrème. 2 tot 5 druppels is genoeg voor het eenmalig aanbrengen.
    De tanning drops kunnen gewoon gebruikt worden als er sprake is van een huidaandoening zoals psoriasis & eczeem. Let wel op wanneer je huid extreem droog of schilferig is de tanning op de droge gedeeltes sneller in trekt.

  2. TanOrganic Facial Selftan Oil: deze selftan oil is speciaal voor de gevoelige huid, trekt snel in en zal geen vettige waas achterlaten. De oil is gemaakt van natuurlijke en biologische ingrediënten, die de huid voeden en hydrateren, waardoor deze door zijn mooie ingrediënten ook tijdens de zwangerschap veilig gebruikt kan worden. Het geeft na 6-8 uur een natuurlijke bruine gloed.

  3. TanOrganic Facial Selftan Mist: deze spray tan gezicht bevat een hoge concentratie DHA (10%). Dit is de werkstof dat voor de bruine teint zorgt. Dankzij de toevoeging van Aloe Vera en Borageolie is deze biologische facial self tan mist zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid en hoef je je ook geen zorgen te maken over eventuele onzuiverheden of verstopte poriën.

 

Bondi Sands Pure Concentrated Self Tan Drops TanOrganic Facial Selftan Oil TanOrganic Facial Selftan Mist

Bondi Sands Pure Concentrated Self Tan Drops

TanOrganic Facial Selftan Oil

TanOrganic Facial Selftan Mist



Hoe gebruik je zelfbruiner op je gezicht?

Volg je onderstaande stappen, dan is bruin zonder zon voor je gezicht super gemakkelijk:

  • Reinig je gezicht, zoals je dat elke dag gewend bent te doen.
  • Heb je droge plekjes op je gezicht, gebruik dan na de reinigen een zachte scrub om deze droge velletjes te verwijderen.
  • Afhankelijk van het type tanning dat je gebruikt is dit de volgende stap.
    • Tanning Drops: meng 2 tot 5 drops met je dagcreme of nachtcreme in je handpalm en verdeel deze goed over je gezicht.
    • Selftan Oil: deze kan nu rechtstreeks op je gezicht worden aangebracht.
    • Tanning Mist: gebruik eerst je dagcrème of nachtcrème, laat dit goed intrekken. Daarna kan de tanning mist al sprayend egaal over het gezicht worden aangebracht.

 

Waar moet je op letten bij het gebruik van een zelfbruiner voor je gezicht?

Nog een paar tips om het gebruik van jouw zelfbruiner tot een groot succes te maken:

  • Gebruik niet teveel tanning in één keer, je kunt altijd “nasmeren” als je de teint nog te licht vindt.
  • Zorg voor een goed gereinigde of zonodig gescrubte gezichtshuid.
  • Zorg dat bij een tanning mist of tanning spray je gezicht goed gehydrateerd is met een dagcrème of nachtcrème.
  • Probeer voordat je begint een klein beetje tanning op de binnenkant van je pols, voor de kleur en voor je eigen gevoel om eigen te worden met het product.
  • Was na het gebruik goed je handen, de tanning werkt uiteraard ook door op deze huid.

 

Geniet vooral van jouw zomerse teintje! Wees niet bang, jij kunt dit als een pro! Heb je vragen, neem contact met ons op, voor een goed advies.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.