Lentekriebels op je huid!

door Anja van Dijken
1 April 2024

Wat zijn de to do's voor het aanpassen van jouw skincare in de lente?

Let's talk about LENTEKRIEBELS!

De overgang van de winter naar de lente is een uitdaging voor onze huid, je huid krijgt dan letterlijk de kriebels. De koude, droge lucht van de winter maakt de huid droger en dof. In combinatie met de stijgende temperaturen en de hogere luchtvochtigheid in de lente, kunnen er nieuwe problemen ontstaan, zoals overtollig talg, verstopte poriën en kleine irritaties. De huid is zoekende. Pas jouw skincare routine aan zodra de lente komt.

 

Reiniging in balans houden

Zorg voor een nieuwe balans, kies voor een milde cleanser die het vochtgehalte van de huid optimaliseert.

Grown Alchemist Hydra Restore Cream Cleanser Hannah Clear Sparkling Spray

Grown Alchemist Hydra Restore Cream Cleanser

Hannah Clear Sparkling Spray



Meer hydratatie

Buitenlucht droogt uit. En hoewel de lucht vochtiger is tijdens de lente, blijft hydratatie van de huid een must. Kies daarom voor een gezichtstoner voor de vochtarme huid. Deze bevat voedingsstoffen met sterk hydraterende ingrediënten.

TIP

Spoel de huid na de reiniging goed af. Neem een kleine hoeveelheid gezichtstoner in je handpalm en dep deze op je huid. Laat deze goed intrekken en je bent klaar voor de volgende stap in jouw skincare routine. Eenvoudig een glowy skin.



Geef jouw huid een boost met een antioxidant serum

Na de winter is de huid toe aan extra voeding voor het herstel van de fijne (winter) rimpels. Voedt daarom je huid met een antioxidant serum. Deze zal jouw huid herstellen, hydrateren, voeden én beschermen tegen de gevolgen van stress, vervuiling, UV-straling, blauw licht e.d. Elk herstel van de huid begint met een gezonde huidbarrière. Het antioxidant serum is het SOS serum hiervoor.

Image Skincare ORMEDIC - Balancing Antioxidant Serum Dr. Grandel Hyaluron Refill Cream

Image Skincare ORMEDIC - Balancing Antioxidant Serum

Dr. Grandel Hyaluron Refill Cream

 

Verruil je wintercrème voor een luchtige dagcrème

Kies, uiteraard afhankelijk van jouw huidtype, voor een dagcrème of moisturizer die minder vet is.

TIP

Weet je huidtype en huidconditie. Sommige huidtypen hebben altijd een vettere crème nodig, terwijl voor de vettere huidtypes een vettere crème niet aan te raden is. Lees de blog: Hoe herken ik mijn huidtype?



Zonbescherming voor je gezicht

Naarmate de dagen langer worden en de zonkracht toeneemt, is het essentieel om zonnebrandcrème toe te voegen aan je dagelijkse routine. Gebruik een breedspectrum zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

TIP

Vergeet je hals en decolleté niet! Neem dit gedeelte mee in alles wat je smeert!

 

Ruil je foundation in voor een BB crème

Ben je gewend aan foundation, dan is de lente het moment om deze in te ruilen voor een BB crème. BB crème is een all-in-one gezichtsverzorging. Het zorgt voor hydratatie, egalisatie van de huid, een zomerse teint en bescherming tegen de zon.

Thalgo BB Cream Salt & Stone SPF30 Sunscreen Lip Balsem

Thalgo BB Cream

Salt & Stone SPF30 Sunscreen Lip Balsem

 

Gebruik een lippenbalsem met SPF

Lippen kunnen eenvoudig verbranden, gebruik daarom vanaf de lente altijd een lippenbalsem met SPF. Hydratatie, bescherming tegen UV straling en zachte lippen zijn het resultaat.

Vaker exfoliëren 

Met de overgang naar de lente kan onze huid wel wat hulp gebruiken om dode huidcellen te verwijderen voor een glowy skin. Voeg een milde exfoliant toe aan je routine om de huidtextuur te verbeteren en verstopte poriën te voorkomen.

Pak hyperpigmentatie

Teveel zon kan hyperpigmentatie stimuleren. Naast het gebruik van een zonbescherming (SPF) is het goed om een serum tegen pigmentatie dagelijks toe te voegen aan je skincare routine. Zo wordt jouw huid dagelijks niet alleen goed beschermd door een SPF, maar wordt ook preventief de afbraak van pigment gestimuleerd.

Lees onze blog: De beste behandeling tegen pigmentvlekken!

 

Klaar voor mooie benen?

Sterk gehydrateerde, gladde benen met een zomerse gloed. Hoe doe je dat?

TIP

Gebruik 2 à 3 maal per week een body peeling voor je benen, onthaar je benen met de beste scheer producten en geef ze een zomers teintje met een zelfbruiner. Lees onze blog: Rokjesdag. Scheren, smeren en camoufleren.

 

 

Xenymphus Body Peeling Strong Bondi Sands Self Tanning Foam Dark

Xenymphus Body Peeling Strong

Bondi Sands Self Tanning Foam Dark

 

Met deze eenvoudige aanpassingen kun je jouw skincare routine afstemmen op de behoeften van je huid tijdens de lente. Geniet van de lentekriebels op je huid terwijl je straalt in het nieuwe seizoen!

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.