Clean Beauty versus natuurlijke cosmetica!

door Anja van Dijken
31 Januari 2024

Het verschil tussen Clean Beauty en Natuurlijke Cosmetica is subtiel en kan variëren afhankelijk van de interpretatie en de normen van verschillende merken. Over het algemeen overlappen de twee termen in zekere mate, maar wat extra uitleg is gewenst!

 

Wat is Clean Beauty?

Focus op veiligheid en niet-toxische ingrediënten
Clean Beauty plaatst de nadruk op het gebruik van veilige en niet-toxische ingrediënten. Het gaat niet alleen om het vermijden van natuurlijke of synthetische stoffen die als schadelijk worden beschouwd, maar ook om het selecteren van ingrediënten die vriendelijk zijn voor de huid en de gezondheid in het algemeen.

Breder toepassingsgebied
Clean Beauty is een bredere term die niet alleen betrekking heeft op de herkomst van ingrediënten, maar ook op aspecten als productieprocessen, ethiek en duurzaamheid. Het omvat de algehele 'schoonheid' van een product, met inbegrip van de impact op het milieu en de transparantie van het merk.

Kan synthetische ingrediënten bevatten
In tegenstelling tot het stereotype van uitsluitend natuurlijke ingrediënten, kunnen Clean Beauty-producten synthetische ingrediënten bevatten, zolang ze als veilig en niet-schadelijk worden beschouwd.


Grown Alchemist Tinted Hydra Repair Day Cream Grown Alchemist Hydra Repair Day Cream

Grown Alchemist Tinted Hydra Repair Day Cream

Grown Alchemist Hydra Repair Day CreamWat is Natuurlijke Cosmetica?

Bevat natuurlijke ingrediënten
Natuurlijke Cosmetica zijn gericht op het gebruik van ingrediënten die rechtstreeks uit de natuur afkomstig zijn. Hierbij worden synthetische en chemische ingrediënten vermeden. Het idee is om de schoonheid van de natuur te benutten voor gezichtsverzorging, haarverzorging en make-up.

Duidelijke visie
Natuurlijke Cosmetica richt zich specifiek op de herkomst van ingrediënten en legt minder nadruk op andere factoren zoals duurzaamheid of ethiek. Het primaire doel is om natuurlijke schoonheid te benadrukken zonder schadelijke stoffen.

Kan ongeraffineerde ingrediënten bevatten
Natuurlijke Cosmetica kan ongeraffineerde ingrediënten bevatten, wat betekent dat de gebruikte plantenextracten en oliën minder bewerkt zijn en dichter bij hun natuurlijke staat blijven.

 

SMPL Skincare Multi Balm SMPL Skincare Boosting Serum

SMPL Skincare Multi Balm

SMPL Skincare Boosting SerumClean Beauty of natuurlijke cosmetica beter?

In essentie kunnen beide termen samenvallen, maar Clean Beauty strekt zich uit tot een bredere benadering van veiligheid, duurzaamheid en ethiek, terwijl natuurlijke cosmetica zich meer specifiek richt op het gebruik van onbewerkte, natuurlijke ingrediënten. Het is belangrijk voor consumenten om de specifieke normen en criteria van elk merk te begrijpen om een weloverwogen keuze te maken op basis van hun persoonlijke voorkeuren en waarden.

Ga voor jezelf na wat het beste past bij jou. Daarmee bedoel ik niet alleen bij jouw huid, maar vooral ook bij jouw eigen overtuiging, waar voel jij je goed bij.

Faace Period Mask Faace Tired Mask

Faace Period Mask

Faace Tired MaskZo herken je hoe Clean of natuurlijk jouw skincare product!

Gelukkig zijn er handige symbolen, die jou in deze wereld van Clean Beauty en Natuurlijk Cosmetica wegwijs zullen maken. Super handig om zo jouw ideale skincare te kiezen!

Symbolen

 

 
Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.