Heb ik een vochtarme huid?

door Anja van Dijken
21 Mei 2023

De kans is groot dat jij een vochtarme huid hebt. Hoe dan, mijn huid is vet?!
Vocht en vet zijn twee verschillende dingen, het is als water en olie. We leggen het je uit en geven je de tips en trucs om een vochtarme huid te voorkomen. Want te lang een vochtarme huid zal de huid in disbalans brengen, met alle gevolgen van dien.

 

Wat is een vochtarme huid?

Een vochtarme huid heeft gebrek aan vocht, om een vochtarme huid op je gezicht goed te kunnen herkennen, moet je weten wat een vochtarme huid is. Verwarring is er volop over dit onderwerp. Een vochtarme huid is de conditie van je huid, dus niet je huidtype, maar de "staat van onderhoud" zogezegd. Om maar even in garage termen te spreken.

Wat feitjes op een rij:

♠ Een vochtarme huid heeft gebrek aan vocht (water) in de huid, het is de conditie van je huid.

♠ Elk huidtype kan vochtarm zijn, sterker nog, vaak is dit ook zo.

♠ Huidtype betekent het type huid waar je mee geboren bent. Deze kan vet, gecombineerd, normaal, droog of gevoelig zijn. Al deze huidtypes kunnen dus ook nog eens vochtarm zijn.

♠ Onze cellen in de huidlagen bevatten 10% vocht, dat is normaal. Is dit minder, dan is de huid vochtarm.

 

 

Hoe herken je een vochtarme huid?

Een vochtarme huid herkennen? Je huid voelt snel trekkerig aan, vertoont droogte lijntjes, schilfers, jeuk, gevoelig, soms ook een doffe aanblik. Dit zijn allemaal kenmerken van een vochtarme huid.

Ons advies

Je huid testen doe je zo: leg je wijs- en middelvinger plat op de wangen, druk zo de huid lichtjes naar elkaar toe. Plooitjes zijn niet erg, dit kan met elasticiteit te maken hebben. Ziet je huid er craquelé uit? Dan weet je dat je een vochtarme huid hebt.

 

Wat kun je doen bij een vochtarme huid?

Het herstellen van een vochtarme gezichtshuid is absoluut belangrijk. Er wordt niet zo gauw bij stilgestaan dat het hebben van een vochtarme huid zich uit in een onrustige huid, meer puistjes, een gevoelige huid en een huid die vroegtijdig veroudert. Dit geldt voor zowel de vette, gecombineerde, normale, droge en de gevoelige huid. Ongeacht jouw huidtype is het zaak om de vochtigheidsgraad van de huid op peil te houden en de vochtarme huid te herstellen.

De vochtarme huid herstellen is van groot belang om de huidbarrière meer weerstand te geven, dit voorkomt huidproblemen.

Ons advies

Zowel de vette, gecombineerde, normale, droge en gevoelige huidtypes kunnen vochtarm zijn, wat ook vaak zo is. Dus ongeacht jouw huidtype, houd je vochtigheidsgraad van de huid op peil en voorkom hiermee dat je huid gaat reageren met gevoeligheid, meer onrust, meer puistjes, meer rimpels. Een vochtarme huid herstellen doe je als volgt:

♣ Kies dagelijks voor een goede gezichtsverzorging: cleanser, gezichtstoner vochtarme huid, hydratatie serum en een vochtarme huid crème.

♣ Mijd zepen en gezichtsverzorging met alcohol, deze drogen de huid uit.

♣ Water op de huid droogt uit.

♣ Mijd zoveel mogelijk temperatuurschommelingen, extra doorbloeding zal de huid uitdrogen. Te heet douchen, teveel zon, teveel koude, probeer deze te vermijden.

♣ Drink voldoende, minimaal 30ml vocht per kilo lichaamsgewicht per dag. Kies voor groene thee en water.

♣ Eet gezond, voldoende groentes en fruit, mijd alcohol, koffie en andere vochtafdrijvende voeding.

 

Welke crème is het beste voor een vochtarme huid?

Comfort Zone Hydramemory is dé lijn die speciaal gericht is op de vochtarme huid. De producten van deze vernieuwde Comfort Zone Hydramemory lijn geven de huid zichtbare hydratatie en glow, in alle omstandigheden, klimaten en omgevingen.

De producten van deze lijn voor jou uitgelicht:

Comfort Zone Hydramemory Water Source Serum is een sterk hydraterend en absorberend serum met als actieve werkstoffen cactusvijg extract, betaine en het macro hyaluronzuur. Het serum vult de fijne lijntjes op en voorziet elke huid, met name de vochtarme huid van een flinke dosis hydratatie. Heel eenvoudig te gebruiken onder je dagelijkse gezichtscrème, dagcrème of nachtcrème. Zodra je dit serum op hebt, kies dan voor de refill versie, de Comfort Zone Hydramemory Water Source Serum Refill, een stukje voordeliger in prijs en ook nog eens goed voor het milieu.

Comfort Zone Hydramemory Rich Sorbet Cream is een rijk voedende gezichtscreme, die de huid optimaal hydrateert, voeding geeft en met haar rijke textuur veel comfort biedt. De actieve ingredienten zoals opnieuw de cactusvijg extract, het macro hyaluronzuur en de sheabutter, maken deze romige gezichtscreme tot een weldaad voor de vochtarme en droge huid. Is je huid iets vetter kies dan voor de Light versie, de Comfort Zone Light Sorbet Cream.

Comfort Zone Hydramemory Water Source Serum Comfort Zone Hydramemory Rich Sorbet Cream

Comfort Zone Hydramemory Water Source Serum

Comfort Zone Rich Sorbet Cream

 


Comfort Zone Hydramemory Light Sorbet Cream is de luchtige variant van de Rich Sorbet versie, maar vooral gericht op het aanvullen van het ontbrekend vocht in de huid.  Deze luchtige cream zal de huid niet verstoppen, geeft een mooie glow en is juist erg geschikt voor de gecombineerde en vettere huid die altijd vocht nodig heeft.

Comfort Zone Hydramemory Depuff Eye Cream werkt corrigerend op wallen en donkere kringen onder de ogen, waarbij deze Eye Cream de kwetsbare ooghuid optimale hydratatie geeft. De werkzame ingrediënten zijn o.a. cafeïne, sheabutter en cactus vijg extract, alle gericht op de ooghuid met wallen en donkere kringen.

Comfort Zone Hydramemory Light Sorbet Cream Comfort Zone Hydramemory Depuff Eye Cream

Comfort Zone Hydramemory Light Sorbet Cream

Comfort Zone Hydramemory Depuff Eye Cream

 

 

Comfort Zone Hydramemory Hydra Plump Mask zorgt voor een snelle en optimale hydratatie, een waar SOS masker, die de lijntjes opvult en de huid in een kort moment zich weer stralend en fris laat uitzien. Dit masker is de vernieuwde versie van de Comfort Zone Hydramemory Mask.

Comfort Zone Hydramemory Face Mist is een ideale face mist die de huid directe hydratatie geeft, een must om altijd bij je te hebben. Je kunt deze mist de gehele dag door gebruiken voor een aangenaam, gehydrateerd huidgevoel, zelfs over je make-up heen.

Comfort Zone Hydramemory Hydra & Glow Ampoule bestaat uit 7 ampullen, die je in kuurverband kunt gebruiken. Ze hebben een intensief hydraterende werking, en zorgen voor een gezonde teint met een zachte en gladdere huid. Een echte dorstlesser voor de huid.

Comfort Zone Hydramemory Plump Mask Comfort Zone Hydramemory Face Mist Comfort Zone Hydramemory Hydra & Glow Ampoule

Comfort Zone Hydramemory Plump Mask

Comfort Zone Hydramemory Face Mist

Comfort Zone Hydramemory Hydra & Glow Ampoule

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.