Het beste hyaluron serum!

door Anja van Dijken
5 September 2023

Hyaluronzuur is de queen onder de ingrediënten in de wereld van huidverzorging. Maar wat maakt een hyaluronzuur serum zo bijzonder? En hoe kies je het beste serum uit het enorme aanbod? Laten we daar dieper op ingaan.

 

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur, een ander benaming is: Hyaluronic acid. Het is een zeer actief ingrediënt dat het vocht in de huid vasthoudt en vooral aantrekt. Hyaluronzuur is een stofje dat van nature al aanwezig is in ons lichaam, een polysacharide. Het werkt als een smeermiddel in onze gewrichten, huid, haar, ogen en zenuwen. Let op: 50% van het aanwezige Hyaluronzuur zit in onze huid. Zowel in de bovenste huidlaag als in de diepere huidlagen.

 

Wat doet hyaluronzuur?

Hyaluronzuur heeft een aantal hele mooie eigenschappen:

 

♣ Hyaluronzuur trekt vocht in de huid aan.

♣ Hyaluronzuur houdt het vocht in de huid vast.

♣ Hyaluronzuur versterkt onze huidbarrière (bescherming).

♣ Hyaluronzuur vult fijne lijntjes op, een soort van vulmiddel voor de huid.

♣ Hyaluronzuur verbetert de huidstructuur.

♣ Hyaluronzuur is geschikt voor alle huidtypes en huidcondities, zelfs voor de meest vette huid en is niet comedogeen.Welke type Hyaluronzuur zijn er?

We kennen het Hyaluronzuur, maar ook het sodium Hyaluronate. Het voordeel van het sodium Hyaluronate is dat deze kleiner is qua molecuul, waardoor het dieper in de huid kan trekken. Het Sodium Hyaluronate is te verdelen in drie groottes:

Sodium Hyaluronate met hoog moleculair gewicht

Dit type Hyaluronzuur bevat grotere moleculen die niet diep in de huid zullen doordringen, daardoor alleen de bovenste huidlaag kunnen hydrateren, de opperhuid dus. Hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht geeft de huid een mooie en gehydrateerde glow.

Sodium Hyaluronate met een laag moleculair gewicht

Dit type Hyaluronzuur bevat moleculen die 40x kleiner zijn, waardoor het Hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht veel dieper doordringt. Het gevolg is dat het huideigen Hyaluronzuurproductie wordt gestimuleerd en het vocht wordt aangevuld, waar de diepere rimpels ontstaan.

Sodium Hyaluronate met een zeer laag moleculair gewicht

Dit type Hyaluronzuur dringt diep door in de huid, zorgt voor vermindering van rimpels, het verbetert de huid structuur en geeft bescherming aan de stamcellen van de huid.

 

Alpha-H Hyaluronic 8 Doctor Eckstein Hyaluron Complex

Alpha-H Hyaluronic 8

Doctor Eckstein Hyaluron ComplexWat is de beste hyaluronzuur serum?

De beste hyaluronzuur serum hydrateert de huid intensief, maakt deze voller en vermindert fijne lijntjes. Het geheim zit hem in het molecule zelf: hyaluronzuur kan tot 1000 keer zijn gewicht in water vasthouden, wat zorgt voor die intense hydratatie.

Bij het kiezen van het beste Serum zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

 

Gewicht van het hyaluronzuur: serums die zowel laag- als hoogmoleculair hyaluronzuur bevatten, kunnen de oppervlakkige én diepere huidlagen hydrateren.

Combinatie-ingrediënten: zoek naar serums die andere hydraterende of voedende ingrediënten bevatten, zoals vitamine B5 of glycerine.

Vrij van schadelijke stoffen: Een goed serum moet vrij zijn van parabenen, sulfaten en kunstmatige geurstoffen.

 

 

Hyaluronzuur serum is voor elke huidtype!

Hyaluronzuur Serum is geschikt voor alle huidtypes en elke huidcondities, zelfs voor de meest vette huid zal het Hyaluronzuur Serum de huidconditie verbeteren, tegelijk is het niet comedogeen.
Heb je een droge huid, vette huid, gevoelige huid, rosacea, acne/jeugdpuistjes, of welke andere huidconditie dan ook?
Hyaluronzuur serum zal jouw huid verbeteren in een betere huidconditie brengen.

 

Medik8 Hydra8 B5 Intense Dr Grandel Hyaluron

Medik8 Hydra8 B5 Intense

Dr Grandel HyaluronWaar zit de meeste hyaluronzuur in?

De beste Hyaluronzuur Serum bevat de hoogste concentratie.

Hoewel veel producten hyaluronzuur bevatten, is de concentratie en kwaliteit van dit ingrediënt niet altijd hetzelfde. Serums bevatten dus over het algemeen een hogere concentratie hyaluronzuur dan bijvoorbeeld een Hyaluronzuur Crème. Een pure Hyaluronzuur Serum bevat een nog hogere concentratie van dit wondermiddel dat een serum waarin een mix van ingrediënten is verwerkt.

 

Nouvital Hyaluronic Concentrate Comfort Zone Skin Regimen 1.85 Hyaluronic Booster

Nouvital Hyaluronic Concentrate

Comfort Zone Skin Regimen 1.85 Hyaluronic BoosterWat is beter retinol of hyaluronzuur?

Dit is een vraag die velen stellen en het antwoord hangt echt af van je huidbehoeften.

Retinol

Is een vorm van vitamine A en staat bekend om zijn krachtige anti-aging eigenschappen. Het stimuleert de celdeling, waardoor sneller nieuwe (betere) huidcellen worden aangemaakt. Het kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en het verbeteren van de huidtextuur. Echter, retinol kan voor sommige mensen irriterend zijn, vooral wanneer het voor het eerst wordt geïntroduceerd in een huidverzorgingsroutine.
Wil je meer weten over retinol, lees dan onze blog: Waarom retinol?

Hyaluronzuur

Is voornamelijk gericht op hydratatie. Het helpt het vocht in de huid vast te houden en kan de huid voller en jeugdiger maken. Het is over het algemeen zeer zacht voor de huid.

Voor de meeste mensen is het combineren van beide ingrediënten in hun huidverzorgingsroutine ideaal. Terwijl retinol werkt aan het vernieuwen en verfijnen van de huid, helpt hyaluronzuur de huid gehydrateerd en geplumpt te houden.

 

Hyaluronzuur serum kopen?

Hyaluronzuur is een krachtig ingrediënt dat wonderen kan doen voor de hydratatie van de huid. Of je nu kiest voor een puur hyaluronzuur serum of het combineert met andere actieve ingrediënten zoals retinol, het is belangrijk om een product te kiezen dat past bij jouw specifieke huidbehoeften. Het beste advies is om goed op de ingrediëntenlijst te letten, je huid te leren kennen en zonodig deskundig advies te vragen bij de specialisten van Care for Skin.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.