Pak je skincare routine weer op en geef dat doosje ampullen een kans!

door Anja van Dijken
3 September 2023

Het nazomeren is al een beetje begonnen, je hebt in de vakantie je skincare routine feitelijk in de ijskast gezet! Nu is het alle hens aan dek en tijd om dit weer flink op te pakken! Heb je weleens bedacht wat het gebruik van een ampul voor jouw huid kan betekenen?

Nazomeren, huid boosten, huid herstellen voor die natural glow! Pak je je skincare routine weer op en doe dit samen met de ampullen van Dr. Grandel en Phyris!

 

Wat zijn ampullen?

Een ampul is een klein, verzegeld glazen buisje, noem het een mini flesje dat een sterk geconcentreerde vloeistof bevat dat als booster werkt voor jouw huid. De werkstoffen in een ampul zijn veel male hoger geconcentreerd dan de werkstoffen die verwerkt zijn in een masker, een serum of je dagelijkse dagcrème en nachtcrème.

Omdat de concentratie werkstoffen in een ampul het hoogst is van alle gezichtsverzorging, kan een ampul veel betekenen voor herstel van je huid, meer vitaliteit, meer weerstand.

 

Hoe gebruik je een ampul?

Het gebruik van een ampul is vrij eenvoudig, hoewel dit op het eerste gezicht er misschien best ingewikkeld uitziet. Het belangrijkste is om de instructies van te volgen, want elke ampul kan anders zijn. Over het algemeen zijn dit de stappen die je moeten volgen:

Reinig je gezicht met een cleanser en sluit dit af met een gezichtstoner.

Schud de ampul zachtjes om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Breek de bovenkant van de ampul open, gebruik hierbij een tissue als tussenstof.

Breng de vloeistof aan op je gezicht totdat je huid verzadigd is.

Hierna kan de dagcrème of nachtcrème worden aangebracht.

 

Ons advies

Omdat een ampul geen conserveermiddelen bevat, is het raadzaam de aangebroken flesjes zoveel mogelijk dezelfde dag op te maken, opdat de werking van de ampul niet zal verminderen.Hoe vaak gebruik je een ampul?

Een ampul gezicht kun je op meerdere manieren gebruiken.

Kuurverband ampul

Ampullen zijn meestal verkrijgbaar in een verpakking met 3 tot 7 ampullen, dit varieert dus. Afhankelijk van het type ampul kun je deze als kuur inzetten door ze een aantal dagen, bijvoorbeeld 2-5 dagen achter elkaar te gebruiken. Je brengt ze dan veelal elke ochtend en avond aan na de reiniging, je laat de ampul goed intrekken, waarna je je dagcrème of nachtcrème aanbrengt.

Herhaal het kuren met een ampul het liefst elke maand.

Eenmalig ampul boost gebruik

Je kunt elke ampul eenmalig inzetten, door deze aan te brengen en volledig direct op te maken. Ben je hier voorstander van, gebruik dan het ampul op een vast moment in de week, bijvoorbeeld in het weekend. Zo krijgt je huid elke week een flinke boost aan voedingsstoffen.

 

Ons advies

Sommige ampullen zijn geschikter om in kuurverband te gebruiken, waarbij andere ampullen juist voor eenmalig gebruik bedoeld zijn. Gaat het over herstel, het boosten van je huid, dan is kuren met een ampul aan te raden. Wil je een lift ampul voor onder je make-up, dan is deze uiteraard niet geschikt om te kuren.Welke soorten ampullen zijn er?

Voor elke huidbehoefte, huidvraag, huidtype is er de juiste ampul:

Ampullen anti-aging

Ampullen Anti-Aging bevat specifieke werkzame stoffen die de huid verstevigen, fijne lijntjes verminderen, de afbraak van collageen vertraagt, maar ook aanvult en de huid herstelt van opgelopen schade. Aloë vera, glycerine, co-enzyme Q10, bio peptieden, squalaan, druivenstamcellen zijn o.a. de actieve werkstoffen.

Dr. Grandel Cell Repair Phyris Essentials Ageless

Dr. Grandel Cell Repair

Phyris Essentials Ageless

 

Ampullen collageen

Ampullen Collageen zijn er specifiek op gericht om de huid een verstevigende boost te geven, fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar te maken en meer elasticiteit te geven.

 

Ampullen gevoelige huid

Ampullen gevoelige huid zijn erop gericht op de overgevoelige huid te kalmeren en sterker, weerbaarder te maken, waar door de huid rustiger wordt en minder irritaties vertoont. Actieve ingrediënten zijn o.a: aloë vera, paardenkastanje, cafeïne, zink, glucan, lavendel.

Phyris Essentials Calm & Even Dr. Grandel Hyaluron

Phyris Essentials Calm & Even

Dr. Grandel Hyaluron

 

Ampullen hyaluron

Ampullen Hyaluron zijn bij uitstek de boosters voor een extra portie vocht in je huid, waardoor diepere lagen betere hydratatie krijgen, de huid strakker wordt en fijne lijntjes worden opgevuld. Actieve ingrediënten zijn o.a.: hyaluronzuur, allantoine, arganolie, squalaan, avocado olie, niacinamide.

Ampullen retinol

Ampullen Retinol bevatten vooral vitamine A of afgeleides hiervan om de celdeling te activeren, waardoor de collageenvorming in de huid wordt gestimuleerd, met als gevolg strakker contouren, meer stevigheid en elasticiteit. Lees ook onze blog over wat retinol voor jouw huid kan betekenen: Waarom Retinol?

Dr. Grandel Retinol Phyris Essentials Matt & Fine

Dr. Grandel Retinol

Phyris Essentials Matt & Fine

 

Ampullen vette huid

Ampullen Vette huid bevatten specifieke werkstoffen die de vette huid helpen om de talgproductie meer in balans te brengen. Dus meer balans in de talgproductie, een mattere huid, verkleinde poriën en een stabiele vochtbalans. Actieve ingrediënten zijn o.a.: aloë vera, tea tree olie, matysoft, liposomen.

Ampullen verslapte huid

Ampullen Verslapte huid zijn erop gericht om de slappe, vermoeide huid meer stevigheid en elasticiteit te geven. Actieve ingrediënten van de ampullen voor de verslapte huid zijn o.a.: aloë vera, glycerine, agireline, aminozuren, bruine algen complex, peptiden.

Phyris Essentials Deep Moisture Dr. Grandel Contour LIft

Phyris Essentials Deep Moisture

Dr. Grandel Contour LIft

 

Ampullen vochtarme huid

Ampullen Vochtarme huid geeft de huid een boost aan hydratatie, waardoor droogterimpels verminderen, de huid er egaler en gladder uit gaat zien. Actieve ingrediënten van ampullen voor de vochtarme huid zijn o.a.: antioxidanten, algen zeewater complex, hyaluronzuur, allantoine, arganolie.

 

Wat zit er in een ampul?

De inhoud van een ampul hangt sterk af van het merk en het doel van de ampul. Ampullen voor het gezicht bevatten hoge concentraties van actieve ingrediënten, zoals antioxidanten, peptiden, hyaluronzuur, vitamines en heel veel meer.

Sommige ampullen zijn gericht op hydratatie, dus geschikt voor de vochtarme huid, anti aging, gevoelige huid, vette huid, maar ook gericht op een eenmalige lifting voor onder je make-up.

Ampullen kopen?

Heb je advies nodig welke ampullen bij jouw huid passen en wat een ampul voor jouw gezicht kan betekenen? Neem dan contact op met onze specialisten van Care for Skin. We geven je graag een advies op maat.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.