Collageen

Collageen is een eiwit dat ervoor zorgt de normale structuur en sterkte van bindweefsel, botten, huid, kraakbeen en bloedvaten te behouden. Er bestaan twee types collageen, nl. type l en collageen type ll.

Collageen type l is belangrijk voor de gewrichten, pezen, ligamenten, gewrichtskapsels, synoviale membraan, meniscus, spieren, bloedvaten en botweeefsel.

Collageen type ll is belangrijk voor het kraakbeen.

Voedingssupplementen met beide types helpen bij osteoartritis (artrose) en mogelijk ook bij andere reumatische aandoeningen.

Supplementen met eierschaalmembraam (collageen type l) hebben al binnen een week merkbare effecten bij osteoartritis, terwijl bij type ll dit enkele weken duurt voordat het resultaat heeft.

Collageen is een ontzettend belangrijk eiwit voor ons lichaam, het zorgt voor stevigheid en betekent zoveel als samenbinden of lijm.

Collageenvezels komt in de laag onder de opperhuid (bovenste laag) voor en zorgt voor stevigheid. Collageen wordt afgebroken in het lichaam vanaf ongeveer onze 30e levensjaar en onder invloed van zon, roken, suikers worden collageenvezels sneller afgebroken en beschadigd.

Een goede leefstijl, voeding en de juiste huidverzorging, zal de afbraak van collageen vertragen en het herstel bevorderen.