Wat is Shea butter?

Shea Butter is een 100% natuurlijke boter, die afkomstig is van de noten van de Shea Boom. Deze Shea Boom wordt ook de Karite Boom genoemd en is afkomstig uit Afrika. De Karite Boom wordt ook wel de Boom des Levens genoemd. De boom krijgt haar eerste vruchten pas na 20 jaar en vanaf haar 45e levensjaar zal het aan haar top zitten, qua vrucht dragen. Weliswaar kan de Karite Boom tot haar 200e levensjaar vrucht dragen.

Waar wordt Shea butter voor gebruikt?

Shea Butter wordt vaak gebruikt in dagcreme, nachtcreme en gezichtscreme. Maar ook wordt Shea Butter gebruikt in zepen.

Shea Butter wordt gebruik bij een droge huid, rode huid, verbrande huid door de zon, de huid met pigmentatie en littekens, bij fijne lijntjes en rimpels, bij zwangersschapstriemen/striae, bij droog haar en geïrriteerde hoofdhuid.

Wat is de werking van Shea Butter?

Shea Butter bevat een hoog gehalte aan vitamine A, E en F en is hierdoor zeer geschikt om de huid te hydrateren, maar ook om de elasticiteit van de huid te verhogen. Mede door deze goede eigenschappen zal Shea Butter de huid optimaal ondersteunen in haar zelfherstellend vermogen. Omdat Shea Butter vetzuren bevat die een ontstekingsremmende en anti aging werking hebben, stimuleert het de collageen opbouw in de huid.

Geen producten gevonden...
Er zijn helaas geen producten gevonden op deze pagina. Ga terug naar de vorige pagina of neem een kijkje naar onze bestsellers.