Normale huid

Normale huid

[SPLIT]

Wat is een normale huid?

Bij een normale huid is de huid perfect in balans waardoor deze er soepel en glad uitziet. De doorbloeding is goed en de poriën zijn niet of nauwelijks zichtbaar. De vet- en vochtverhouding is in balans en daarnaast heeft de huid een egale teint zonder roodheid. De barrière is niet of nauwelijks aangetast waardoor deze voldoende weerstand kan bieden tegen prikkels en invloeden van buitenaf. Hierdoor zal de huid niet snel gevoelig reageren.

Hoe behandel je een normale huid?

Een minder uitgebreid verzorgingsritueel lijkt minder noodzakelijk bij een normale huid omdat deze geen directe problemen heeft. Toch is het belangrijk om met de juiste producten de huid in optimale conditie te houden en te beschermen tegen huidveroudering en huidproblemen.

Reinig daarom de huid iedere dag 's ochtends en 's avonds de huid met een milde reiniging. Vergeet daarna niet om een lotion te gebruiken om de pH-waarde weer op peil te brengen.

Gebruik één tot twee keer per week een scrub, peeling of lysing. Doordat de normale huid veel kan hebben kun je zelf een product kiezen die je fijn vindt. 

Vervolgens gebruik je een passend serum en oog- en lipverzorging. Kies voor een serum met een vochtinbrengende werking zoals hyaluronzuur en vitamine C. Wanneer je op anti-aging wilt werken kies dan voor een serum die de collageenaanmaak stimuleert.

Een normale huid kan prima met een luchtige dagcrème of -balsem met SPF. Om huidveroudering te voorkomen gebruik altijd een crème met  SPF tegen de zon! In de nacht kan er gekozen worden voor een wat vollere crème, om de huid intensief te voeden.

Een masker of ampullenkuur kan een oppepper zijn voor de huid. Wekelijks kan een voedend masker aangebracht worden om de vochtbalans te herstellen. Daarnaast kun je eens in de zoveel tijd een ampullenkuur doen, gebruik vochtherstellende ampullen met bijvoorbeeld hyaluronzuur of ampullen voor anti-aging.

Do's and don'ts

  • Drink voldoende water.
  • Eet gezond en gevarieerd met veel groente en fruit.
  • Stop met roken.
  • Neem voldoende rust.
  • Beweeg zoveel mogelijk.
  • Reinig en verzorg de huid goed.
  • Bescherm de huid goed tegen de zon!