Zonverzorging voor het gezicht


Het gebruik van zonnebrand voor het gezicht is cruciaal om je huid te beschermen tegen de schadelijke invloed van de zon. Het helpt niet alleen om potentieel levensbedreigende aandoeningen zoals huidkanker te voorkomen, maar speelt ook een grote rol in het verminderen van voortijdige veroudering, rimpels en pigmentatie.

Sun Shield SPF 50
Doctor Eckstein
€31,95
Sun Care SPF 30
€53,60
SPF 50 Sunscreen Lotion
€34,95
-20%
Face SPF 30
Ultrasun
€25,70
€20,56
Aqua Sense Hyaluronic SPF50
€34,00
Sun Sensitive Skin
€27,00
Even Sense SPF50
Skinvisibles
€34,00
Sun Soul Face Cream SPF30
€31,50
Sun Drops SPF 50
€39,00
-30%
Sun Protect Face SPF 50
€19,80
€13,86
High Protection
€28,60
961 Protective Face Cream SPF 50+
€57,00
Sun Soul Face Cream SPF50+
€40,00
Sun Stick Sunset SPF50+
SeventyOne Percent
€16,95
Sun Soul Face & Body Aftersun
€33,50
Pagina 1 van 3

Is elke dag zonnebrand op je gezicht goed?

Ja, het is een goed idee om elke dag zonnebrandcrème op je gezicht aan te brengen. De schadelijke UV-stralen van de zon kunnen zelfs op bewolkte dagen of door vensterglas heen de huid bereiken, dus dagelijkse bescherming is belangrijk. Zonnebrandcrème helpt niet alleen bij het voorkomen van huidkanker, maar kan ook helpen bij het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpels en pigmentatie. Wij adviseren om iedere dag een zonnebrand gezicht of dagcrème met spf aan te brengen. 

 

 

Kun je zonnebrand op je gezicht smeren?

Absoluut, zonnebrandcrème kan en moet worden aangebracht op alle delen van de huid die aan de zon worden blootgesteld, inclusief het gezicht. Het is belangrijk om specifiek een zonnebrandcrème voor het gezicht te gebruiken, omdat deze zijn geformuleerd om minder olieachtig en irriterend te zijn voor de gevoelige huid van het gezicht. Zorg ervoor dat je een zonnebrandcrème kiest die "breedspectrum" is, wat betekent dat het zowel UVA- als UVB-stralen blokkeert.

 

 

Welke zonnebrand raden dermatologen aan?

Dermatologen bevelen vaak minerale zonnebrandcrèmes aan, ook wel fysieke zonnebrandcrèmes genoemd, omdat deze over het algemeen zachter zijn voor de huid. Ze bevatten ingrediënten zoals zinkoxide of titaniumdioxide die fungeren als een fysieke barrière tegen de zon. Dermatologen adviseren ook om zonnebrandcrèmes te gebruiken met factor 30 of hoger en om de zonnebrandcrème elke twee uur opnieuw aan te brengen, of vaker als je zwemt of zweet.

 

 

Welke zonnebrand is het beste voor je gezicht?

De beste zonnebrandcrème voor je gezicht hangt af van je individuele huidtype en behoeften. Als je een gevoelige huid hebt, wil je misschien een zonnebrandcrème zonder parfum en met weinig ingrediënten. Als je een vette huid hebt, kun je een olievrije zonnebrandcrème kiezen.
Wij hebben onze drie favoriete beste zonnebrand voor het gezicht, voor jou op een rijtje gezet:

Brush on Block Translucent Mineral Sunscreen SPF 30

De Brush on Block Translucent Mineral Sunscreen SPF 30 is een zonnebrand in poedervorm met factor 30. Het is hét alternatief voor normale plakkende, witte resten achterlatende zonnebrandcrèmes en kan zowel onder als over de make-up worden aangebracht.

SeventyOne Percent Eco Sun Shield - Invisible SPF50+

SeventyOne Percent Eco Sun Shield - Invisible SPF50+ is een waterproof zonnebrand dat je gezicht beschermt met factor 50 en volledig onzichtbaar is op de huid.

 

Salt & Stone Lightweight Sheer Daily Sunscreen - SPF 40

De Salt & Stone Lightweight Sheer Daily Sunscreen - SPF 40 is een 100% minerale, olievrije en transparante zonnebrandcrème voor het gezicht. Het beschermt met factor 40 tegen uv stralen, blauw licht en is ideaal om onder je make-up te dragen.
 
 
 

Wat is beter factor 30 of factor 50?


Zowel SPF 30 als SPF 50 bieden aanzienlijke bescherming tegen schadelijke UV-stralen. SPF 30 blokkeert ongeveer 97% van de UVB-stralen, terwijl SPF 50 ongeveer 98% blokkeert. Het verschil is dus niet groot, maar SPF 50 kan een betere optie zijn voor mensen met een zeer lichte huid, een geschiedenis van huidkanker, of die veel tijd buiten in de zon doorbrengen. Het is echter belangrijk op te merken dat zelfs hoge SPF-waarden niet 100% bescherming bieden, en het gebruik van zonnebrandcrème moet altijd gecombineerd worden met andere beschermende maatregelen, zoals het dragen van hoeden en andere beschermende kleding, en het zoeken van schaduw tijdens de piekuren van de zon.

 

Zonnebrand voor het gezicht kopen?

Zonnebrand voor het gezicht is eenvoudig te bestellen bij Care for Skin. Wil je graag een passend advies met de producten? Neem dan contact op met de klantenservice via  of bel op werkdagen naar 085 060 7005. Onze gediplomeerde schoonheidsspecialistes voorzien jou graag van een passend huidadvies.