Clean up your body!

door Anja van Dijken
18 Maart 2024

Hoe krijg ik afvalstoffen uit mijn lichaam?

Je lichaam reinigen, ontgiften, detoxen, hoe doe je dat en is dit wel zo zinvol als er wordt gezegd. De meningen zijn verdeeld. Zelf ben ik voorstander met enige regelmaat er een sapkuur in te gooien en back to basic met een consequent eetpatroon.

Veel groentes, nagenoeg geen vlees, geen brood, geen suikers, geen alcohol... klinkt misschien saai, het is een aanrader. Met als doel? Resetten na een periode van overdaad, schoon lichaam, helder hoofd en... een schone huid!

Na de winter, de stevige kost van stampotten, stoofpotten en zo meer: laat het even achter je. Kies voor dagelijks eetpatroon, met veel groentes, rauwkorst en lichte voedzame voeding, zoals vette vis en vooral minder vlees.

 

Een gezond lichaam, een gezonde huid, begint van binnenuit.

Het dagelijks verwijderen van afvalstoffen is essentieel voor een optimaal functionerend lichaam. Dit zijn onze tips:

Hydratatie 

Drink voldoende water of groene thee om je lichaam te helpen gifstoffen af te voeren. Water spoelt niet alleen je systeem door, maar helpt bij de spijsvertering en ondersteunt de nieren.

Gezonde voeding

Kies voor voeding dat rijk is aan antioxidanten, vezels en voedingsstoffen. Groene bladgroenten, bessen en noten zijn geweldige keuzes die je lichaam helpen bij het neutraliseren en uitscheiden van schadelijke stoffen.

Beweging

Ga voor een dagelijkse 45 minuten stevige wandeling. Het stimuleert de bloedsomloop en versnelt de stofwisseling, waardoor het lichaam efficiënter afvalstoffen kan afvoeren.

Zweet het uit

Sauna's en lichaamsbeweging waardoor je gaat zweten zijn uitstekende manieren om gifstoffen via de huid kwijt te raken, schone porien en het stimuleert een gezonde huid.

Gezonde leefstijl

Roken, alcohol, beweging en voeding. Bekijk deze vier punten eens kritisch voor jezelf en ga vooral voor de winst.

Lees ook onze blog: De grote voorjaarsschoonmaak!

 

Heeft detoxen nut?

Detoxen is een veelbesproken onderwerp, maar het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Hoewel sommige detoxmethoden voordelen bieden, is het cruciaal om te begrijpen dat het lichaam al een ingebouwd detoxsysteem heeft, met organen zoals de lever en nieren die gifstoffen filteren en verwijderen.

Een gezonde levensstijl, gevarieerde voeding, voldoende waterinname en regelmatige lichaamsbeweging, ondersteunt dit natuurlijke ontgiftingsproces. Extreme detoxdiëten of snelkuren kunnen schadelijk zijn. Kies liever voor duurzame gewoonten die je lichaam dagelijks ondersteunen.

Ondersteun dagelijks jouw lichaam met een detox supplement:

 

Thalgo Activ Detox Laviesage Skin Clear

Thalgo Activ Detox

Laviesage Skin Clear



Wat zijn de grootste vervuilers voor mijn huid?

Naast de interne detox is het belangrijk om aandacht te besteden aan externe factoren die de gezondheid van je huid kunnen beïnvloeden. Enkele van de grootste vervuilers voor je huid zijn:

Luchtvervuiling: Blootstelling aan vervuilde lucht kan leiden tot vroegtijdige veroudering en huidproblemen. Reinig je huid regelmatig en overweeg het gebruik van antioxidantrijke producten om je huid te beschermen.

Chemicaliën in cosmetica: Sommige cosmetische producten bevatten agressieve chemicaliën die de huid kunnen irriteren. Kies voor natuurlijke en milieuvriendelijke producten om je huid te beschermen en te voeden.

Overmatige blootstelling aan de zon: UV-straling kan schade aan de huid veroorzaken, waaronder verbranding en vroegtijdige veroudering. Gebruik zonnebrandcrème en vermijd overmatige blootstelling aan de zon.

Blauw licht: is net als de zon een huidvervuiler. Het veroorzaakt uiteindelijk pigmentatie en rimpels, omdat blauw licht vrije radicalen op de huid stimuleert.

 

Maria Galland 390 Uni'Perfect Multi-Protection Fluid SPF 30 Maria Galland 540 Lumin'Eclat Enhancing Serum

Maria Galland 390 Uni'Perfect Multi-Protection Fluid SPF 30

Maria Galland 540 Lumin'Eclat Enhancing Serum



De beste gezichtsreiniger als detox voor jouw huid

De beste cleanser voor jouw huid, ontdoet jouw huid van afvalstoffen die jouw huid heeft geproduceerd en op de huid blijven liggen. Tegelijk zal het vuil dat je overdag hebt opgelopen verwijderd worden, de gebruikte cosmetica, zon, blauw licht, luchtvervuiling en alle bacteriën die er niet horen.

Gebruik jouw cleanser, gezichtsreiniger elke ochtend en avond als een dagelijks detox. Alle mooie werkstoffen die je daarna aanbrengt, werken volop op jouw schone huid.

 

Ren Clean Skincare Micro Polish Cleanser Faace Dull Cleanser

Ren Clean Skincare Micro Polish Cleanser

Faace Dull Cleanser



Gezonde voeding voor een gezonde huid!

Een gezonde en stralende huid begint van binnenuit. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan bepaalde voedingsstoffen kunnen bijdragen aan een gezonde huid. Hier zijn enkele van de beste voedingsmiddelen voor een stralende teint:

Vette vis: Zalm, makreel en sardines zijn uitstekende bronnen van omega-3-vetzuren. Deze vetzuren helpen bij het behouden van de elasticiteit van de huid, verminderen ontstekingen en bevorderen een gezonde celmembraanstructuur.

Avocado: Avocado's zitten vol gezonde vetten, vitamine E en antioxidanten. Ze hydrateren de huid, verminderen ontstekingen en dragen bij aan een soepele teint.

Noten en zaden: Amandelen, walnoten, lijnzaad en chiazaad bevatten essentiële vetzuren, antioxidanten en mineralen die de huidgezondheid ondersteunen.

Groene bladgroenten: Spinazie, boerenkool en andere groene bladgroenten zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten zoals vitamine A, C en E, die de collageenproductie stimuleren en beschermen tegen vroegtijdige veroudering.

Bessen: Blauwe bessen, aardbeien en frambozen zijn boordevol antioxidanten die de huid beschermen tegen schade door vrije radicalen en de collageenproductie stimuleren.

Zoete aardappelen: Deze bevatten bètacaroteen, dat door het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Vitamine A is essentieel voor een gezonde huid, omdat het de celvernieuwing stimuleert.

Tomaten: Tomaten zijn rijk aan lycopeen, een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen schade door de zon en de natuurlijke glans bevordert.

Magere eiwitten: Mager vlees, kip, vis, eieren en plantaardige eiwitbronnen zoals bonen en linzen bevatten aminozuren die essentieel zijn voor de opbouw van collageen en elastine, wat de huid stevigheid en elasticiteit geeft.

Water: Hydratatie is cruciaal voor een gezonde huid. Voldoende water drinken houdt de huid gehydrateerd en helpt gifstoffen uit het lichaam te spoelen.

Groene thee: Deze bevat polyfenolen die ontstekingsremmend kunnen werken en de huid beschermen tegen schade door de zon.

Lees ook onze blog eens: Goede voeding voor een mooie huid!

 

Een gezonde huid begint met een gezonde levensstijl, zowel intern als extern. Door bewuste keuzes te maken en jezelf te omringen met huidvriendelijke gewoonten, kun je op weg gaan naar een stralendere en gezondere versie van jezelf. Clean up your body, inside and out!

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.