TOP 5 meest waardevolle ingredienten in jouw skincare!

door Anja van Dijken
10 Juni 2024

Een mooie huid vraagt om de juiste ingrediënten. Met zoveel verschillende producten op de markt kan het echter overweldigend zijn om te bepalen welke ingrediënten echt goed zijn voor jouw huid. In deze blog gaan we dieper in op enkele van de beste ingrediënten voor de huid die je kunt opnemen in jouw skincare-routine, ongeacht je huidtype.

Welke ingrediënten zijn goed voor de huid?

Er zijn tal van ingrediënten die bekend staan om hun heilzame eigenschappen voor de huid. Enkele van de meest effectieve en populaire ingrediënten zijn onder meer:

Hyaluronzuur
Dit krachtige vochtinbrengende ingrediënt trekt vocht aan en houdt het vast in de huid, waardoor de huid gehydrateerd en soepel blijft.

Vitamine C
Een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen schadelijke vrije radicalen, de productie van collageen stimuleert en helpt bij het verminderen van hyperpigmentatie en het verbeteren van de algehele teint.

Glycolzuur
Een krachtig ingrediënt dat de celvernieuwing stimuleert, fijne lijntjes en rimpels vermindert, acne bestrijdt en de huidtextuur verbetert. Mild voor de huid en kan voor elk huidtype worden ingezet.

Niacinamide (Vitamine B3)
Dit ingrediënt helpt bij het verminderen van ontstekingen, het reguleren van de talgproductie, het verbeteren van de huidbarrière en het verminderen van roodheid en pigmentvlekken.

Peptiden
Deze bouwstenen van eiwitten helpen bij het stimuleren van de productie van collageen en elastine, waardoor de huid steviger en gladder wordt.


Wat is nou echt goed voor elke huid?

Als het gaat om ingrediënten zijn er 2 toppers waar de huid veel aan heeft!

Hyaluronzuur en antioxidanten! Ik leg het je kort uit.

Waarom hyaluronzuur?

Feitelijk heeft elke huid, ongeacht het huidtype of de conditie van de huid, behoeft aan vocht, omdat elke huid een tekort aan vocht heeft. Hyaluronzuur helpt de huid haar vocht vast te houden, waardoor fijne lijntjes zullen verzachten, de huideigen hyaluronproductie wordt gestimuleerd en de huidbarrière zal versterken.

 

Ons advies

Kies voor een hyaluronzuur serum of hyaluron ampullen naast je eigen dagcrème en nachtcrème. Zo kun je eenvoudig hyaluron toevoegen aan je dagelijkse skincare routine en je vaste moisturizer blijven gebruiken, dat past bij jouw huidtype.

 

Lees onze blog: Hyaluronzuur, wat is het en wat doet het?

 

Marlyse Blue Hyaluron+ Dr. Grandel Hyaluron Moisture Flash

Marlyse Blue Hyaluron+

Dr. Grandel Hyaluron Moisture Flash

 

Waarom antioxidanten?

Antioxidanten is een verzamelnaam van goede vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die beschadigingen van onze lichaamscellen herstellen en voorkomen. Beschadigde huidcellen ontstaan door “slechte zuurstofvormen”, de vrije radicalen. Stress, een ongezonde leefstijl, extreme sport, roken, alcohol, drugs, medicatie, UV-stralen, luchtverontreiniging en blauw licht zijn een aantal triggers die onze cellen beschadigen.

 

Ons advies

Voeg een antioxidant serum toe aan je dagelijkse routine. Een antioxidant serum zal je huid herstellen van schade, beschermen tegen schade en de huidbarrière versterken.

 

Lees onze blog: Antioxidanten versus vrije radicalen.

 

Alpha-H Golden Haze Face Oil Image Skincare Ormedic Balancing Antioxidant Serum

Alpha-H Golden Haze Face Oil

Image Skincare Ormedic Balancing Antioxidant Serum

 

Vind je het lastig om te kiezen welk ingrediënt bij jouw huidtype en jouw huidconditie past? Twijfel dan niet, van hyaluronzuur en een flinke portie antioxidanten wordt jouw huid echt blij!

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.