Valentijnsdag, verwen jezelf eens!

door Anja van Dijken
13 Februari 2023

Als je denkt aan Valentijnsdag, is het eerste wat in je opkomt, jouw secret love. De dag van het jaar waarop je je jouw geheime liefde laat weten, deeply in love te zijn. Maar dit gebeurt meestal alleen in sprookjes. 14 februari is de naamdag van de heilige Sint Valentius, uitgeroepen in 456 door Paus Gelasius I. In de 3e eeuw na Chr. zijn op 14 februari twee heiligen met dezelfde naam Valentinus gedood vanwege hun geloof en daarom werden deze twee heiligen op deze dag vereerd. In Engeland en Amerika is deze traditie al eeuwenoud, in Nederland wordt pas sinds eind 20e eeuw aandacht aan Valentijnsdag geschonken.
Valentijnsdag anno 2023 is voor ons dat extra verwenmoment die je je geliefde wilt geven. Hoe doe je dat op de meest originele manier? Care for Skin denkt met je mee om dit jaar Valentijnsdag net even anders aan te vliegen. Voor jezelf, voor je geliefde, maar misschien juist dat extra me-momentje om jezelf duidelijk te maken, dat je ertoe doet.

 

Comfort Zone Tranquillity Home Spray
Comfort Zone Tranquillity Home Spray

 

Wat willen vrouwen met Valentijn?

Op Valentijnsdag wil je graag dat iemand jou verrast. Het mag klein, het mag groots, maar vooral dat je het gevoel krijgt dat je met zorg en aandacht in het zonnetje wordt gezet. Niet het Valentijnscadeautje dat op elke hoek van de straat in de loop van de boodschappen in de winkelkar kan worden meegenomen. Leuke Valentijns cadeautjes zijn soms moeilijk te vinden, valentijn voor hem, een valentijnsdag cadeau voor haar, het lijkt zo simpel, maar niets is minder waar.

Elke vrouw wil die speciale aandacht, die op dat moment alleen voor haar is. Een Valentijnscadeau waarbij je het gevoel krijgt speciaal te zijn, dat is waar het op Valentijnsdag om draait. Liefde en nog eens liefde, alleen voor jou!

Heb je geen Valentijn, dan wordt het tijd om je eigen Valentijn te zijn. Kies bijvoorbeeld een heerlijke body mist of een geurkaars met bijpassende roomspray en geurstokjes uit, het ultieme geniet momentje voor jezelf!

 

Marie Stella Maris geurkaars Objects d'Amsterdam
Marie Stella Maris geurkaars Objects d'Amsterdam

 

Valentijnsdag, de perfecte dag om jezelf eens te verrassen!

14 februari, de datum staat vast, dat is Valentijnsdag. De dag waarop je jezelf, maar natuurlijk ook jouw geliefde(n) eens flink in het zonnetje mag zetten. Iets geven is het mooiste dat er is, dat kan elke dag, maar Valentijnsdag is het moment bij uitstek daarvoor. Verwacht je geen leuk Valentijnscadeau? Verras dan gewoon jezelf. Geef jezelf deze dag eens extra aandacht, zet jezelf in het zo welverdiende Valentijns zonnetje. Vandaag kan dat.

We geven je een paar leuke Valentijns suggesties die jouw dag zullen kleuren:

  • Geef jezelf een heerlijke parfum, een eau de parfum die je nog niet kent, laat deze mooi inpakken en zet deze de avond ervoor klaar en zodra je wakker wordt, pak je je Valentijn kado uit.
  • Begin de dag daarna met een heerlijk luxe douche moment, met de weldaad van een luxe douche gel. Heb je meer tijd deze dag, maak er dan een heus badritueel van, in combinatie met een weldadig geurende bad olie.
  • Het Valentijnsontbijt mag op deze dag niet ontbreken, maar dan wel eentje die ook lekker is en gezond voor je huid.
  • Geef je huid de perfecte beauty boost, met als extra de op jouw huid afgestemde ampullen.
  • Creëer een romantische Valentijnslook.
  • Creëer in de avond heerlijk etentje, gewoon thuis, met jouw favoriete gerechten. Vind je uit eten gaan een beter idee, lekker doen. Als je alleen bent, kan dit iets minder relaxed aanvoelen, maar die keuze kun jij alleen zelf maken.

 

Marie Stella Maris Geurstokjes Objets d'Amsterdam
Marie Stella Maris Geurstokjes Objets d'Amsterdam

 

Een Valentijnsontbijtje wat ook lekker is voor je huid!

Gun jezelf de kracht van een gezond ontbijt, dat goed is voor je lijf en je huid. We hebben drie recepten voor je uitgedacht, voor de wat snellere ontbijters onder ons, maar ook als je er wat meer tijd aan kunt besteden. Alledrie gezond, met een goede mix aan verschillende voedingsstoffen en voor ieder wat wils!

Zelfgemaakte granola

Wat heb je hiervoor nodig:
500 gram biologische havervlokken, 50 gram zonnebloempitten, 50 gram sesamzaad, 50 gram hennepzaad, 50 ml honing, 2 el kokosolie, 100 gram walnoten, 100 gram pecannoten, 100 gram amandel en een mix van 200 gram gedroogd fruit.

Meng de havervlokken, zaden, kokosolie en honing door elkaar. Spreid dit op een bakplaat en plaats dit mengsel 30 minuten in de oven op 160 graden. Voeg de laatste 10 minuten de grofgehakte noten toe, laat het geheel afkoelen en voeg na afkoeling het gedroogde fruit toe.

Groene Smoothie Bowl: een ware energiebooster voor in de vroege ochtend. Deze kun je maken en gelijk opeten, maar ook voor een paar dagen, als je eens wat minder tijd hebt.

Wat heb je hiervoor nodig - 1 portie:
200 gram spinazie, 1 avocado, 2 stuks fruit (150 gram: ananas, mango, appel, banaan of kiwi), 100ml rijstmelk, 4 eetlepels granola met noten, evt. toppings om te versieren (stukjes fruit, kokosraps)

Meng alle ingrediënten met een blender (behalve de granola). Leg op de bodem van je kom twee eetlepels granola, daarboven op de smootie en versier de top met 2 eetleps granola en de toppings.

Fruit omelet

Wat heb je hiervoor nodig:
4 eieren, 1 appel, 1(niet te rijpe) peer, 1 el kokosyoghurt, kokosolie, kaneel en snufje zout.

Klop de eieren, kokosyoghurt het snufje zout tot een glad mengsel. Bak het fruit kort en snel aan in de kokosolie en voeg het kaneel toe. Giet het eimengsel erbij en bak zo een heerlijke fruit omelet.

 

Dr. Grandel Winter Wellness
Dr. Grandel Winter Wellness

 

De perfecte beauty boost voor jezelf voor Valentijn!

Hoe doe je dat? Wil je je huid een perfecte beauty boost geven, kies dan naast je dagelijks huidverzorgingsroutine het extraatje van de weldaad van ampullen. Een ampul voor je gezicht bevat een hoge concentratie aan werkstoffen, maar liefst 8x zoveel als je dagelijkse dagcrème of nachtcrème. Ampullen kun je inzetten om je huid een hydratatieboost te geven, of de extreme droogte te verhelpen. Ampullen zijn ook zeer goed inzetbaar bij huidproblemen, zoals acne, rosacea, couperose, eczeem, verslapte huid,  maar ook droogte of een tekort aan vocht. Door de hoge concentraties werkstoffen die een ampul bevat kun je voor het moment je gezicht een boost geven, maar nog meer kunnen deze werkstoffen het huidprobleem sneller doen verminderen of oplossen.  De werkstoffen in het ampul houden de huidcellen actief, waardoor de huid actief bezig blijft zichzelf te repareren.

Wil je meer weten wat ampullen voor je huid kunnen betekenen? Lees onze blog: Ampullen, wat doen ze voor je huid?

 

Dr. Grandel Hyaluron ampullen
Dr. Grandel Hyaluron ampullen

 

Hoe creëer je een romantische Valentijnslook?

Een romantische Valentijnslook is vooral zacht van kleur, subtiel, maar wel met een mooie glow. Hoe creëer je deze? In een paar stappen kun je verzekerd zijn van deze romantische Valentijnslook.

Gebruik een van de ampullen Hyaluron als basis op je huid. Het geeft je huid een mooie intens gehydrateerde glow gedurende de gehele dag. Breng hierna je dagcrème aan. Als je wilt kun je hierna een foundation voor wat meer dekking of een BB Cream voor een minder dekkend en subtieler effect aanbrengen. Met een poeder of bronzer kun je je huid de finishing touch geven, contouren accentueren (shapen) en eventuele glans wegnemen.

Nu nog een mascara, een lipgloss en jouw Valentijnslook is compleet.

 

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.