Winterse ingredienten in jouw skincare!

door Anja van Dijken
22 Januari 2024

De winter brengt niet alleen gezellige sneeuwvlokken en warme truien met zich mee, maar ook uitdagingen voor onze huid. Koude, droge lucht en schrale wind kunnen de huid uitdrogen en gevoeliger maken. Gelukkig zijn er tal van winterse ingrediënten die kunnen helpen om je huid gehydrateerd en stralend te houden. Laten we duiken in de wereld van winterse gezichtsverzorging!

 

Welke ingrediënten zijn goed voor jouw huid in de winter?

Elk ingrediënt in gezichtsverzorging heeft zijn eigen kunnen. Voor de winter hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

 

Hyaluronzuur: intense hydratatie

Hyaluronzuur is een krachtig ingrediënt dat vocht vasthoudt als geen ander. In de winter, wanneer de lucht droog is, helpt hyaluronzuur de huid te hydrateren en vochtverlies tegen te gaan. Het laat je huid er voller en gehydrateerd uitzien, waardoor droogte wordt bestreden.

Phyris Hyaluron Super Moist Charlotte Sophie Liposomes D'Hyaluron

Phyris Hyaluron Super Moist

Charlotte Sophie Liposomes D'Hyaluron

 

Lees de blog: Hyaluronzuur, wat is het en wat doet het?

Niacinamide: de alleskunner voor elke huid

Niacinamide, met recht de alleskunner. Ook wel vitamine B3 genoemd. Niacinamide reguleert de talgproductie, verheldert de huid bij pigmentatie, versterkt de huidbarrière, verzacht fijne lijntjes en rimpels, werkt kalmerend op roodheid en ontstekingen, maar helpt ook bij de aanmaak van huidvetten. Omdat niacinamide onze huidvetten in balans brengt, heeft zowel de vette huid, de droge huid, al de huid die anti aging nodig heeft, veel baat bij dit mooie ingrediënt.

Lees de blog: De voordelen van niacinamide voor je huid

 

Grown Alchemist Skin Renewal Day Cream Marie-Stella-Maris Lip Balm

Grown Alchemist Skin Renewal Day Cream

Marie-Stella-Maris Lip Balm

 

Sheaboter: verzachtend

Sheaboter wordt gemaakt van de noten van de Sheaboom en staat bekend om haar voedende eigenschappen. Het is rijk aan vetzuren en vitamines A en E die de huid voeden en hydrateren. In de winter biedt Sheaboter een beschermende laag tegen koude wind, waardoor de huid wordt gevoed en verzacht.

Jojoba olie: natuurlijke balans

Jojoba olie is een lichte, niet-vette olie die lijkt op de natuurlijke oliën van de huid. Het helpt de huid in balans te brengen, voorkomt uitdroging en verzacht ruwe plekken. Jojoba olie is een uitstekende keuze voor de winter omdat het hydrateert zonder de poriën te verstoppen.

Jojoba olie 250ml Nouvital Aloe Vera Night Cream

Jojoba olie 250ml

Nouvital Aloë Vera Night Cream

 

Aloë Vera: kalmerend

Aloë Vera staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen, wat het een ideaal ingrediënt maakt voor de geïrriteerde winterhuid. Het helpt bij het verminderen van roodheid, kalmeert de huid en biedt verlichting aan droge plekken. Een vollere nachtcrème voor overdag, waarin Aloë Vera is verwerkt, geeft de huid rust, hydratatie en is ontstekingsremmend.

Dr Botanicals Aloe Vera Superfood Eyecontour
Dr. Botanicals AloëVera Superfood Eye Contour

 

Lees de blog: Aloe Vera: de Miracle Maker in huidverzorging!

 

Vitamine E: antioxidante bescherming

Vitamine E is een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen schade door vrije radicalen, veroorzaakt door blootstelling aan kou en andere elementen. Het bevordert de genezing, herstelt de huidbarrière en hydratatie, waardoor je huid er gezond, minder gevoelig en stralend uitziet.

Alpha-H Vitamin E Serum
Alpha-H Vitamin E Serum


Lees de blog: Wat doet vitamine E voor je huid?

 

Havermoutextract: hydratatie en bescherming

Havermoutextract, afkomstig van haver, heeft kalmerende en verzachtende eigenschappen. Het is ideaal voor de gevoelige winterhuid, omdat het helpt bij het verminderen van irritatie en jeuk. Het vormt een beschermende laag op de huid, waardoor vocht behouden blijft.

Dermalogica Super Rich Repair Dr. Grandel Balancing Cream

Dermalogica Super Rich Repair

Dr. Grandel Balancing Cream

 

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.