Tea tree oil

Tea tree olie, ook bekend als melaleuca-olie, is een natuurlijk product dat gewonnen wordt uit de bladeren van de Melaleuca alternifolia-boom, die oorspronkelijk uit Australië komt. Het is al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn talrijke voordelen voor de huid.

Teatree olie staat bekend om zijn antibacteriële, schimmelwerende en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het een veelgebruikt ingrediënt is in huidverzorgingsproducten. Het kan helpen bij de behandeling van verschillende huidproblemen en heeft een breed scala aan voordelen voor de algemene gezondheid van de huid.

 

De voordelen van tea tree oil 

Een van de belangrijkste voordelen van teatree olie is de effectiviteit bij de behandeling van acne. Het heeft de eigenschap om overtollige olie te verminderen, poriën te reinigen en ontstekingen te verminderen, waardoor het een nuttig middel is tegen puistjes en mee-eters. Daarnaast kan tea tree olie ook helpen bij het verminderen van littekens en het voorkomen van nieuwe acne-uitbraken.

De antischimmelwerking van tea tree olie maakt het ook een nuttig ingrediënt bij de behandeling van schimmelinfecties, zoals voetschimmel en nagelschimmel. Het kan de schimmelgroei remmen en helpen bij het verlichten van jeuk, roodheid en irritatie.

Daarnaast heeft tea tree olie ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het kalmeren van een geïrriteerde huid en het verminderen van roodheid en zwelling. Het kan nuttig zijn bij de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.

Een ander voordeel van teatree oil is de natuurlijke reinigende eigenschap. Het kan helpen bij het verwijderen van vuil, overtollige olie en onzuiverheden van de huid, waardoor de poriën worden gereinigd en de huid fris aanvoelt.

Het is belangrijk op te merken dat tea tree olie geconcentreerd is en daarom moet worden verdund voordat het op de huid wordt aangebracht. Het kan bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken, dus het is altijd raadzaam om een patch-test uit te voeren voordat je tea tree olie op grote delen van de huid gebruikt.

 

In welke producten wordt tea tree oil gebruikt?

Teatree oil wordt vaak verwerkt in gezichtscreme's, shampoo's, mondwater, maar deze olie wordt ook puur ingezet, uiteraard door toevoeging van een paar druppels in bad, stoombad of vermengt met een massagecrème.

 

Hoe moet je tea tree oil gebruiken?

Tea tree oil kan je puur gebruiken, maar ook in een verdunde vorm. Tea tree oil kan toegevoegd worden aan water, maar ook aan een basisolie of aan bijvoorbeeld een shampoo.

♣  Voor het een gezonder hoofdhuid en haar, kun je twee tot drie druppels pure tea tree oil toevoegen aan je shampoo, door een handpalm shampoo te nemen en deze rechtstreekts te mengen met de tea tree oil.

♣ Voor het mengen van tea tree oil met je badwater, voeg enkele druppels toe.

♣ Onverdund kun je tea tree oil met een wattenstaafje de gewenste plek aanstippen.

♣ Om te inhaleren als je verkouden bent, kun je enkele druppels toevoegen aan een bak warm water.

 

Kun je tea tree oil innemen?

Nee, tea tree oil is alleen bedoeld voor uitwending gebruik en niet om in te nemen. Dit is schadelijk voor je algehele gezondheid.

Voor meer informatie over tea tree oil, lees dan onze blog: Wat is de functie van tea tree voor je huid?

Geen producten gevonden...
Er zijn helaas geen producten gevonden op deze pagina. Ga terug naar de vorige pagina of neem een kijkje naar onze bestsellers.