Tea tree oil

Het traditioneel kruidengeneensmiddel dat ingezet kan worden voor verschillende kwalen. Het is een natuurlijk ingrediënt dat van oorsprong komt uit Australië en wordt gewonnen uit de bladeren van de Melaleuca Alternifolia-boom.

Waar is tea tree oil goed voor?

Tea tree oil heeft een antispetische werking, dus antibacteriele werking, maar ook een schimmeldodende werking en kan worden gebruikt tegen bacteriën, virussen en schimmels. Daarnaast helpt Tea tree oil helpt tegen pijnklachten en stimuleert het de genezing van een ontstoken huid, oppervlakkige wondjes, insectenbeten, acne, voetschimmel, maar wordt ook gebruikt bij luizen en tegen roos.

In welke producten wordt tea tree oil gebruikt?

Tea tree oil wordt vaak verwerkt in creme's, shampoo's, mondwater, maar deze olie wordt ook puur ingezet, uiteraard door toevoeging van een paar druppels in bad, stoombad of vermengt met een massagecrème.

Hoe moet je tea tree oil gebruiken?

Tea tree oil kan je puur gebruiken, maar ook in een verdunde vorm. Tea tree oil kan toegevoegd worden aan water, maar ook aan een basisolie of aan bijvoorbeeld een shampoo.

♣  Voor het een gezonder hoofdhuid en haar, kun je twee tot drie druppels pure tea tree oil toevoegen aan je shampoo, door een handpalm shampoo te nemen en deze rechtstreekts te mengen met de tea tree oil.

♣ Voor het mengen van tea tree oil met je badwater, voeg enkele druppels toe.

♣ Onverdund kun je tea tree oil met een wattenstaafje de gewenste plek aanstippen.

♣ Om te inhaleren als je verkouden bent, kun je enkele druppels toevoegen aan een bak warm water.

 

Kun je tea tree oil innemen?

Nee, tea tree oil is alleen bedoeld voor uitwending gebruik en niet om in te nemen. Dit is schadelijk voor je algehele gezondheid.

 

Geen producten gevonden...
Er zijn helaas geen producten gevonden op deze pagina. Ga terug naar de vorige pagina of neem een kijkje naar onze bestsellers.