Wat is de functie van tea tree voor je huid?

door Anja van Dijken
11 Juli 2023

Wat is tea tree?

Tea Tree is niet zomaar een boom. Het is de gebruikelijke naam voor 'Melaleuca Alternifolia', een plantensoort die inheems is in Australië. De inheemse Aboriginals daar hebben eeuwenlang van de helende krachten van deze boom geprofiteerd door de bladeren te verpletteren om de olie te extraheren, die ze vervolgens gebruikten om snijwonden, brandwonden en infecties te behandelen.

Effecten van tea tree op de huid

Teatree wordt voor veel kwaaltjes gebruikt, voor het gezicht, de hoofdhuid, het haar en de nagels. Maar wat doet tea tree nu precies:

Antimicrobiële eigenschappen: Tea Tree Oil heeft sterke antibacteriële eigenschappen die kunnen helpen om acne veroorzakende bacteriën te bestrijden. Een paar druppels toegevoegd aan je dagelijkse gezichtsreiniger kunnen een wereld van verschil maken bij de behandeling van tea tree acne en jeugdpuistjes.

♣ Remt de talgproductie, waardoor de vette huid baat heeft bij tea tree oil.

♣ Versterkt de conditie van de hoofdhuid omdat het de haarwortel versterkt, maar ook de talgproductie van de hoofdhuid reguleert.

♣ Nagelriemen die neigen naar ontsteken, hebben baat bij tea trea oil. Ook ruwe, verharde, schimmel nagels worden gezonder na het gebruik van tea tree oil.

♣ Ontstekingsremmend: door de natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen, helpt tea tree olie om roodheid en zwelling te verminderen. Het kan zelfs helpen bij het verminderen van symptomen van psoriasis en eczeem.

Comfort Zone Skin Regimen 1.0 Tea Tree Booster
Comfort Zone Skin Regimen 1.0 Tea Tree Booster


Waarom is tea tree goed voor je huid?

Je kunt de conclusie trekken dat theeboomolie of teatree oil veel kan betekenen voor de huid die last heeft van irritaties, roodheid, zwellingen en ontstekingen.

In het kort zijn dit een paar handige toepassingen van tea tree oil:

♣ Nagels: tea tree oil helpt bij het behandelen van kalknagels door de nagels te ontsmetten van de schimmels die kalknagels veroorzaken. 

♣ Luizen: tea tree olie wordt vaak gebruikt in verschillende luizenkuren. Smeer een aantal druppels van de tea tree oil in je haar en laat het voor 2 uurtjes intrekken. Herhaal dit na 3 dagen nog een keer en je zult zien dat de luizen langzamerhand verdwijnen. 

♣ Wratten: tea tree oil helpt bij het verwijderen van normale- en voetwratten. Stip de wrat 3 keer per dag aan met tea tree oil, hierdoor kunnen de wratten op een natuurlijke manier worden behandeld. 

♣ Koortslip: tea tree oil helpt bij het behandelen en voorkomen van een koortslip. Door je lippen met teatree in te smeren worden de lippen ontsmet en de koortslip behandeld.

 

Tea Tree Oil kopen?

Kortom, tea tree oil is een wondermiddel met veel verschillende werkingen. Teatree heeft antimicrobiële eigenschappen, vermindert de talgproductie en helpt bij het behandelen van kalknagels, luizen, wratten en koortslippen. Kom je er niet uit of heb je advies over het gebruik van tea tree oil nodig? Neem contact op met de schoonheidsspecialistes bij Care for Skin.

 

 

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.