Dit is wel het laatste dat we hadden verwacht!

door Anja van Dijken
22 December 2021

De radio schalt als ik in de auto onderweg ben: “All I want for Christmas is youuuuuu……” en ik?… ik zing uit volle borst mee. Mijn tegenliggers kijken me verbaasd aan, inclusief de moves, ziet het er vermoedelijk ook best hilarisch uit.

 

Kerstgedachte

De week voor Kerst hebben we allemaal de neiging om iets af te ronden, althans zo ervaar ik het en dit hoor ik ook om me heen. Nog even een bloemetje naar de oudjes, die zieke vriendin, of wat extra aandacht schenken aan degene die het nodig heeft. Eigenlijk best bijzonder dat we rond deze dagen hiervoor een stapje harder zetten. Tegelijk is het natuurlijk een mooi en goed iets, dat we dat van nature in ons hebben: het denken om de ander. Een ware kerstgedachte! Er zou dan ook niets mis mee zijn, als deze kerstgedachte voor ons een dagelijks gedachtengoedje zou worden.

Een aantal jaren geleden zaten we met de familie op 1e Kerstdag gezellig bij elkaar, het hapje en een drankje waren zo ongeveer achter de rug. Iedereen had geweldig zijn best gedaan voor het Kerstbuffet en iets lekkers gemaakt om zo het buffet (in)vulling te geven. Dit is een beetje de familietraditie, maak iets voor het kerstbuffet en verras elkaar hiermee. Zo kan het zijn, dat er vijf voorafjes en drie soorten toetjes staan, maar dat is het leuke hiervan. Het wordt op deze manier een ware proeverij, maar dan in de kerstsferen.

 

En dan gaat de bel...

Het buffet was zogezegd net geopend en iedereen liep lekker rond met zijn of haar bordje toen de deurbel ging. Een jong stel, naar ik schat ze rond de 30 jaar, beide verkleed in kerstkleren. Ze hadden echt hun best gedaan om er zo feestelijk mogelijk uit te zien. Ze hadden het licht zien branden en zagen dat er veel mensen in huis waren en dachten: “hier willen we bij zijn”. Hun vraag was heel helder: “Mogen we bij jullie aansluiten aan het kerstdiner?”

Het werd even stil bij ons, een dergelijk bezoekje en ook de vraag, dat is het laatste dat we hadden verwacht. Ze zagen onze verbazing uiteraard en vertelden dat ze dit jaar Kerst bewust anders wilden vieren. Vanaf 11.00 ongeveer waren ze deze 1e Kerstdag al op pad. Ze hadden de dag in drie gedeeltes ingedeeld. Het koffiemoment, de lunch en het kerstdiner. Ze zagen deze 1e Kerstdag min of meer als hun projectje. Deze was tweeledig, enerzijds de test “hoe gastvrij zijn we nog met Kerst” en anderzijds “stap eens uit je comfort zone”. Dit laatste gold voor hunzelf, maar uiteraard ook voor ons.

We hebben dit leuke stel uiteraard van harte welkom geheten aan ons Kerstbuffet. Leuke gesprekken gehad met hun. Ook nadat deze twee weer huiswaarts keerden, hebben we als familie nog leuke gesprekken gehad over “hoe gastvrij zijn we wel of niet zijn” en “ervaar jij een drempel om zomaar iemand uit te nodigen met Kerst, die anders vermoedelijk alleen zit”. Al met al was er na dit onverwachts moment genoeg kerstgedachte om weer eens bij stil te staan.

 

Fijne feestdagen!

Kerst 2021, het vieren van deze dagen zal dit jaar net even anders gaan, maar toch. Lieve mensen, maak er iets moois van dit jaar en laten we niet vergeten elkaar “echt” te blijven zien.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.