Column | Mooi van binnen, mooi van buiten

Blessed to be me

 

Inspiratie

Inspiratie, inspiratie… dat is bij ‘t schrijven soms wel een dingetje. De tip die je dan krijgt is: gewoon ervoor gaan zitten en er komt vanzelf wel iets uit de koker. Tja, mooi gezegd, maar dan zit je voor dat scherm te kijken, naar een lege pagina, je vingers op het toetsenbord en dan…… Als je gewend bent dat je altijd op afspraak werkt, de klanten behandelt op hun wenken en dan mag je het ineens zelf bedenken, dan is dat een heel andere invalshoek.

En natuurlijk, na 30 jaren ondernemen heb je ervaringen genoeg opgedaan om over te schrijven, maar dit keer wilde ik iets schrijven waar onze online klanten ook praktisch iets aan hebben, maar dat praktische moest vooral heel dichtbij zijn en niet te moeilijk. Dus een column die gaat over de ultieme tips van de schoonheidsspecialist voor de thuisgebruiker van onze mooie producten.

Natuurlijk heb ik deze tips genoeg, maar meestal is dit niet het gesprek dat ik voer met mijn klanten. Waar gaat het dan wel over zou je zeggen. Nou ja, gewoon over hoe het met haar is, de kinderen, haar man en al het verdere waarvan je weet dat het de klant bezighoudt. En dan komt het advies rondom haar huid er vanzelf bij. Niet omdat het moet, maar omdat ik zie en proef wat zij nodig heeft. Je ziet aan de huid van iemand dat het een tijdje niet lekker loopt met haar, om maar eens een voorbeeld te noemen. De huid reageert eigenlijk op een manier hoe jij je voelt. Ben je happy, dan is dit zichtbaar. Zit je in een stressperiode, dan is dit des te meer zichtbaar.

 

Bijzondere wezens

Mensen zijn hele mooie, maar ook bijzondere wezens, zogezegd. Klinkt een beetje plat misschien.  Als het goed met ons gaat, dan stralen we, dan voelen we ons zelfverzekerd, niets aan het handje dus. Dat kan zomaar omslaan, door welke oorzaak dan ook en dat wordt zichtbaar, voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Daar wordt dan vaak op gereageerd door onze omgeving  en dan wordt onze behoefte nog groter om er iets aan te doen. En deze uiterlijkheden zie ik met name als de klant bij mij in de stoel ligt, het gesprek komt op gang en dan valt het puzzeltje in elkaar van hetgeen ik zie. Dan komen de adviezen voor thuisgebruik van de producten en de aanvullende tips van mijn kant ook spontaan op gang en lukt het mij ook niet om het alleen op de huid toe te spitsen, maar onszelf als een geheel te blijven zien.

 

Waardevolle tips voor thuis

Als ik daar goed over nadenk heb ik wel een paar waardevolle tips voorhanden die niet alleen fijn zijn voor thuis, maar je ook werkelijk goed doen. Dit alles onder het motto: “mooi van binnen – mooi van buiten”.

  • Wees eens lief voor jezelf, gun jezelf elke dag een rustmoment, hoe je die ook maar invult. Voor jou is dat het kopje thee, dekentje over, goed boek of tijdschrift, lekker in een hoekje van de bank. Voor de ander is dat een lekkere wandeling.
  • Wees eens lief voor je huid, gun je huid elke dag ook dat rustmomentje. Reinig je huid ’s avonds en geef het elke avond de nodige voeding. Zelf doe ik dit al vrij vroeg in de avond, als ik niet meer weg hoef. Eerst elke avond een flinke wandeling en dan kruip ik op de bank onder mijn dekentje, een paar wattenschijfjes, waarvan de één met milk en de ander de lotion, daarna een serum en mijn nachtverzorging. Dit alles onder het genot van een kopje goedenachtrust-thee. Het is bijna een ritueel aan het worden, maar wel een hele fijne. En in het weekend staat daar mijn glaasje wijn ook nog tussen hoor, lekker genietend van al het goede. Zie je het voor je?
  • Wees eens lief… zo kan ik eindeloos doorgaan en eigenlijk klinkt het wel heel wollig, als ik het zo teruglees, maar toch. Ik denk dat hier een grote kern van het goede leven inzit, als jij dit vanuit jezelf meedraagt, dan zul je dit ook terugkrijgen met als resultaat:  “mooi van binnen – mooi van buiten”.

 

Mijn naam is Anja van Dijken, 56 jaar en 30 jaar schoonheidsspecialist, waarvan tien jaar onderdeel van Care for Skin. Ik vind het leuk om je als lezer mee te nemen in mijn wereld als schoonheidsspecialist, ondernemer, echtgenoot, moeder, oma, mensenmens en vooral iemand die soms net iets teveel wil omdat ze alles leuk vindt.
 
 
Lees ook: