Top 10 Zonbescherming Winter

2
Sun Shield SPF 50
Doctor Eckstein
€26,45
5
Sun Shield
Detox Intense
€69,00

Tijdens de Winterzon vraagt de huid om een goede bescherming. In dit jaargetijde is de UV-straling krachtig en daardoor verradelijk als het gaat om zonverbranding en daarmee zonbeschadiging van de gezichtshuid.

De UV-straling beschadigt namelijk de huidcellen en hun processen, waardoor collageen wordt afgebroken en er rimpels ontstaan. Ook zijn UV-stralen de grootste boosdoener als het gaat om pigmentvlekken, ook wel melasma genoemd. Bescherm daarom de gezichtshuid dagelijks met SPF, ook tijdens de winter als je buiten bent en de zon schijnt.

In de winter, als de zon fel is en tijdens de wintersport is het aan te bevelen om volle zonneproducten te gebruiken i.p.v. gels, om de huid tevens te beschermen tegen uitdrogen en eventuele bevriezing. Het gebruik van een serum met een hoge SPF is ook een aanrader voor de winter, dan kan daarbij gebruik gemaakt worden van een volle wintercreme.

Een zonnecreme waarin meer water is verwerkt zal de huid sneller doen bevriezen dan een vollere zonnecreme die op oliebasis is.

Tijdens een zonnige winterdag, is over het algemeen SPF30 voldoende, uiteraard is dit afhankelijk van de huid, maar tijdens de wintersport (de hoger gelegen gebieden) is SPF30 of SPF 50 ten zeerste aanbevolen.