Dagcrème, een ware must!

door Anja van Dijken
4 Juli 2022

Vergeet je dagcrème niet! Vergeet je SPF niet! Alle marketing uitingen schreeuwen je toe, je kunt er niet omheen. Maar is het nu echt zo belangrijk? Ja, het is echt belangrijk. Minstens net zo belangrijk als je tanden poetsen. Het mag overdreven klinken, maar ik weet dat het nut van een dagcrème behoorlijk wordt onderschat.  

Daarom deze blog! Lees mee, ik leg het je graag uit.

 

Dagcrème, een ware must! Maar waarom?

Om een antwoord te kunnen geven waarom een dagcrème zo belangrijk is, leg ik je eerst uit wat een dagcrème is.

Een dagcrème is  een crème voor overdag die bestaat uit bestanddelen die jouw huid optimaal zullen hydrateren en beschermen, maar er ook voor zorgt dat het vocht in jouw huid niet verdampt, waardoor jouw huid goed in balans blijft.  

Murad Skincare heeft in alle dagcrèmes  drie belangrijke elementen verwerkt: hydratoren – ontstekingsremmers – antioxidanten. Deze belangrijke ingrediënten werken door in de huid, in de cellen, waarmee wordt gewerkt aan een optimaal gezonde huid.

 

Wat is het nut van een dagcrème?

Het grootste nut dat de Murad dagcrème tot een groot goed maakt is:

  • Hydratatie.

Elke huid heeft vocht (hydratatie) nodig, dit geldt voor de droge, normale, gevoelige, vette en gecombineerde huid. Alle huidtypes zijn gebaat bij vocht. Vocht uit je huid kan verdampen, ongeacht je huidtype, waardoor er veelal een tekort aan vocht in de huid ontstaat.

Het is moeilijk in te schatten, maar de meeste huiden hebben een tekort aan vocht.

Daarom is het altijd goed om bij de keuze van een dagcrème hier rekening mee te houden. Is de vochtigheidsgraad van jouw huid niet op orde, dan zal de huid gaan reageren.

  • Ontstekingsremmers.

Deze ingrediënten hebben tot doel de huid te verzachten en te kalmeren.

  • Bescherming – antioxidanten.

Er zijn veel factoren van buitenaf waaraan onze huid elke dag wordt blootgesteld. Denk daarbij aan UV-straling, wind, kou, warmte maar ook het milieu en eventuele make-up. Vergeet ook invloeden zoals blauwlicht vanaf onze beeldschermen en telefoons niet. Antioxidanten bieden jouw huid bescherming en herstel van huidschade op celniveau. Kies daarom altijd voor een dagcrème, die voldoende antioxidanten bevat. Zo wordt de huid tegen deze factoren beschermd en huidschade zoveel mogelijk voorkomen. Gebruik bij voorkeur een dagcreme met SPF, zodat de huid altijd beschermt is tegen UV-straling.

 

Moet je dagelijks een dagcrème gebruiken?

Ja, je moet absoluut dagelijks een dagcrème gebruiken. Het dagelijks gebruik van een dagcrème zal jouw huid in goede in conditie houden als het gaat om de vochtigheidsgraad en optimaal bescherming bieden tegen alle schadelijke invloeden van buitenaf.

 

Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50
Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50

 

Vanaf welke leeftijd gebruik je een dagcrème?

Rond de puberteit beginnen de grote veranderingen aan de huid, dit wordt veroorzaakt door hormonen die vanaf de leeftijd 10-13 jaar een rol gaan spelen. Hier kunnen we niet omheen, deze hormonen horen erbij rond deze leeftijd en zijn er niet voor niets. Een goede ondersteunende huidverzorging kan er gelukkig wel toe leiden, dat de uitingen van deze hormonen tot een minimum beperkt worden. De huid is op deze leeftijd veelal totaal uit balans en met een goede dagelijkse verzorgingsroutine, zal de puberhuid een groot deel van haar balans weer terugvinden.

De dagcrème is een onderdeel van deze routine en kan vanaf de leeftijd 10-13 jaar veel goeds doen om de puberhuid meer in balans te houden of te krijgen.

 

Murad Oil-Control and Pore Control Mattifier - SPF45
Murad Oil-Control and Pore Control Mattifier - SPF45

 

Wat is de beste dagcrème voor de oudere huid?

Elk merk zal het claimen: “wij hebben de beste dagcrème voor de oudere huid”. Deels verkooppraat en deels een kern van waarheid.

Gewoon even voor de goede orde, de beste dagcrème voor de oudere huid, daar is er niet 1 van, er zijn echt meer dagcrèmes die je onder de categorie "de beste"  kunt plaatsen.

Het valt of staat met de ingrediënten, deze bepalen de kwaliteit van elke crème, dus ook de dagcrème voor de oudere huid, de dagcreme Anti-Aging.

De volgende ingrediënten maken de dagcrème voor de oudere huid echt werkend:

  • Hyaluronzuur: een waar zwaargewicht is dit super ingrediënt. Het vult de fijne lijntjes op en geeft de huid direct meer glans.
  • Antioxidanten: dit zijn de vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die onze huid helpen de huidschade te voorkomen en te herstellen.
  • Ceramiden zijn van nature aanwezig in onze huid, het zijn de vetten die de huid beschermen tegen invloeden van buitenaf en vochtverlies voorkomen. Deze nemen geleidelijk af naarmate we ouder worden. Een waardevol ingrediënt in de dagcrème voor de ouder wordende huid.
  • SPF van minimaal 30 voor UVA en UVB straling, beschermt de huid tegen huidveroudering en zonschade, voorkomen is altijd beter dan genezen.
  • Peptiden zijn de bouwstenen die jouw huid veerkrachtiger en sterker maken.

Murad Age Balancing Moisture - SPF30 , heeft veel van deze componenten in zich en is daarmee een goed hydraterende, voedende en beschermde dagcrème.

 

Murad Age Balancing Moisture - SPF30
Murad Age Balancing Moisture - SPF30

 

Wat is het verschil tussen een dagcrème en een gezichtscrème?

Het verschil tussen een dagcrème en een gezichtscrème, geeft aan waar de crème voor bedoeld is. De dagcrème is de beschermende, voedende en hydraterende verzorging voor overdag. Een gezichtscrème is een crème voor het gezicht, dus een verzamelnaam voor de dagcrème en de nachtcrème ook wel een 24-uurs creme genoemd, zowel geschikt voor gebruik overdag als voor de nacht.

Ben je op zoek naar een Murad producten? Murad dagcrème of een Murad serum? Murad biedt een intens en compleet assortiment aan producten die vanuit een overtuigende filosofie zijn gemaakt.

Zowel de Murad producten als een gezonde levensstijl, maken dat jouw Murad Skincare je huid doen herleven, herstellen en het mooiste van jezelf naar boven haalt.

Heb je advies nodig om een goede keuze te maken, neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.