De beste tips voor een stralende huid

door Anja van Dijken
11 Juli 2023

Als je op zoek bent naar manieren om je huid te laten stralen als nooit tevoren, ben je hier op de juiste plek. Of je nu een gezichtsverzorgingsnovice bent of een doorgewinterde schoonheidsdeskundige, er is altijd ruimte om nieuwe technieken en routines te leren.

 

Hier volgen onze tips voor een stralende huid.

 

Hydrateren, hydrateren, hydrateren!

Hydratatie is de sleutel tot een gezonde, stralende huid. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt gedurende de dag en kies gezichtsverzorgingsproducten die vocht inbrengen en vasthouden. Zoek naar ingrediënten zoals hyaluronzuur, glycerine en ceramiden.

Reinigen, het liefst een dubbele!

Investeer in een goede cleanser die zacht genoeg is om dagelijks te gebruiken, maar effectief genoeg om vuil, olie en make-up te verwijderen. Dubbele reiniging kan nuttig zijn, vooral aan het eind van de dag. Dit betekent eerst reinigen met een cleansing oil en daarna een watergebaseerde reiniger gebruiken voor een glanzende huid.

 

REN Clean Skincare Jelly Oil Cleanser Alpha-H Liquid Gold

REN Clean Skincare Jelly Oil Cleanser

Alpha-H Liquid Gold

 

Exfoliëren!

Exfoliëren helpt bij het verwijderen van dode huidcellen die de huid dof kunnen maken. Maar wees voorzichtig, te veel exfoliëren kan de huid irriteren en uitdrogen. Kies voor een zachte exfoliant en beperk het gebruik tot een paar keer per week voor een stralende huid.

Bescherm tegen de zon!

Zonverzorging is essentieel voor het behoud van een gezonde huid. Blootstelling aan de zon kan leiden tot vroegtijdige veroudering, hyperpigmentatie en huidkanker. Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 en vergeet niet opnieuw aan te brengen na het zwemmen of zweten.

 

Salt & Stone Lightweight Sheer Daily Sunscreen - SPF 40 Murad Vita-C Glycolic Serum

Salt & Stone Lightweight Sheer Daily Sunscreen - SPF 40

Murad Vita-C Glycolic Serum

 

Vitamine C Serum stralende huid!

Het vitamine C Serum is super krachtige antioxidant voor je huid, het beschermt je huid tegen rimpels, huidverslapping en het aantasten van je collagene en elastine vezels. Vitamine C is als superfood voor je huid.

Voeding, voldoende rust en regelmatige beweging - de 3R!

Wat je in je lichaam stopt, weerspiegelt zich in je huid. Eet voedingsrijke voeding, inclusief veel fruit en groenten, volkoren en gezonde vetten. Voeg ook antioxidantrijke voedingsmiddelen toe, zoals bessen en donkere chocolade, die de huid helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Slaap is het moment waarop je lichaam - inclusief je huid - zich herstelt en vernieuwt. Zorg ervoor dat je elke nacht 7-9 uur kwaliteitsslaap krijgt. Dit kan een aanzienlijk verschil maken voor de helderheid en gezondheid van je huid.

Lichaamsbeweging bevordert de bloedsomloop, wat helpt bij de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar je huid. Dit kan voor een stralende, glanzende huid zorgen. 

 

Advies nodig stralende huid?

Mocht je graag nog tips of advies willen voor een stralende, glanzende huid. Neem dan contact op met onze huidspecialisten bij Care for Skin en wij zullen je met alle plezier verder helpen!

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.