Een cleanser gebruiken om je gezicht te reinigen

door Anja van Dijken
8 Augustus 2023

Ons gezicht staat dagelijks bloot aan tal van vervuilende elementen: stof, zweet, make-up en nog veel meer. Een eenvoudige manier om je gezicht te reinigen en gezond te houden is door het gebruik van een facial cleanser. Waarom zou je een cleanser gebruiken en hoe gebruik je deze effectief? Alles wat je moet weten over het reinigen van je gezicht met een cleanser, lees je in deze blog.

Waarom gebruik je een cleanser?

Een Face Cleanser voor je gezicht is een essentieel onderdeel van een effectieve gezichtsverzorging. Het zorgt voor een diepe reiniging van je huid en is veel effectiever dan alleen water en zeep. Een goede cleanser kan helpen bij het verwijderen van make-up, overtollige talg en onzuiverheden op je huid.

Cleansers kunnen ook helpen bij het exfoliëren van je huid, waardoor dode huidcellen worden verwijderd en je huid er fris en helder uit kan zien. Bovendien bereidt een goed gereinigde huid je voor op de volgende stappen van je huidverzorgingsroutine, zoals het gebruik van je gezichtstoner, het serum en de dagcrème en nachtcrème.

Biomaris Cleansing Milk Nature Image Skincare BIOME+ Cleansing Comfort Balm

Biomaris Cleansing Milk Nature

Image Skincare BIOME+ Cleansing Comfort Balm

 

Wat doet een goede cleanser?

Een goede facial cleanser gaat verder dan alleen het reinigen van je huid. Het helpt bij het behouden van de natuurlijke vochtbalans van je huid en zorgt ervoor dat je huid niet droog of strak aanvoelt na het wassen.

Een effectieve cleanser kan ook helpen bij het tegengaan van acne en puistjes door het verwijderen van bacteriën en overtollig talg dat de poriën kan verstoppen. Daarnaast kan het helpen bij het verminderen van roodheid en ontsteking, vooral bij personen met een gevoelige huid.

Bij het kiezen van een gezichtsreiniger is het belangrijk om er een te vinden die geschikt is voor jouw specifieke huidtype. Voor mensen met een droge huid is een hydraterende cleanser een goede keuze, terwijl mensen met een vette huid baat kunnen hebben bij een cleanser die helpt bij het reguleren van de talgproductie.

Zorg er altijd voor dat een goede cleanser niet te agressief is voor jouw huid. Een goede cleanser zal jouw huid mooier en rustiger maken en meer in balans brengen. Een in wateroplosbare cleanser is sterk aan te raden, deze kun je altijd goed afspoelen en zal geen onoplosbaar vuil achterlaten.

Voelt je huid na het reinigen strak en geïrriteerd aan? Kies dan voor een cleanser met meer lipiden. Een goede reinigingsmelk, cleansing balm of cleansing oil is hier een goed voorbeeld van. Oftewel upgrade jouw huidige cleanser.

Malu Wilz Soft Cleansing Milk Webecos Vitacell Radiance Prepare Foam

Malu Wilz Soft Cleansing Milk

Webecos Vitacell Radiance Prepare Foam

 

Hoe moet ik een cleanser gebruiken?

Het gebruik van een facial wash is vrij eenvoudig. Begin met het natmaken van je gezicht met warm water. Breng vervolgens een kleine hoeveelheid cleanser aan op je hand en schuim het op. Masseer de cleanser zachtjes over je gezicht, vermijd daarbij de ogen. Spoel het vervolgens grondig af en dep je gezicht droog.

Het is raadzaam om tweemaal per dag je gezicht te reinigen, 's morgens en 's avonds. Dit helpt om je huid fris en schoon te houden gedurende de dag en de nacht. Is jouw huid extra droog of gevoelig, dan is het aan te raden om de cleanser alleen in de avond te gebruiken. Gebruik na een cleanser altijd een gezichtstoner.

Marlyse Blue Cleanser REN Clean Skincare Jelly Oil Cleanser

Marlyse Blue Cleanser

REN Clean Skincare Jelly Oil Cleanser

 

 

Is een cleanser hetzelfde als een reiniger?

Hoewel de termen "cleanser" en "reiniger" vaak door elkaar worden gebruikt, kunnen ze technisch gezien verschillende dingen betekenen. Een cleanser is meestal zachter en bedoeld om het gezicht te reinigen zonder het te ontdoen van zijn natuurlijke oliën. Een reiniger, aan de andere kant, kan wat krachtiger zijn en is bedoeld om diep in de poriën te reinigen en meer hardnekkige onzuiverheden te verwijderen.

Het is belangrijk om op te merken dat de termen "cleanser" en "reiniger" door verschillende merken en in verschillende landen op verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Daarom is het altijd het beste om de productbeschrijving en ingrediënten te lezen om een beter idee te krijgen van wat het product doet.

Een gezichtsreinigingsroutine met een goede cleanser kan een wereld van verschil maken voor de gezondheid en het uiterlijk van je huid. Door te investeren in een kwalitatieve face cleanser en deze correct te gebruiken, kun je een stralende en heldere teint bevorderen. Maak van gezichtsreiniging een essentieel onderdeel van je dagelijkse huidverzorgingsroutine en je zult de resultaten zeker zien.

 

Advies over een goede cleanser nodig?

Heb je advies nodig wat voor jouw huid een de beste cleanser is? Vraag onze specialisten van Care for Skin ernaar en we helpen je graag verder.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.