Handige hacks voor het aanbrengen van je eyeliner

door Anja van Dijken
3 Oktober 2022

Begint jouw hand ook spontaan te trillen als je er klaar voor staat om je eyeliner aan te brengen? Het aanbrengen van een eyeliner is voor de meesten de grootste struggle als het gaat om make-up.

Gelukkig hebben wij dé tips voor jou. Ontdek hoe ook jij een eyeliner kunt aanbrengen als een pro!

 

 

De perfecte eyeliner aanbrengen!

Als het gaat om make-up, is het aanbrengen van een eyeliner voor velen nog niet zo simpel. Wel is de ene eyeliner eenvoudiger aan te brengen dan de andere, maar tegelijk is het zeker de moeite waard om deze skill onder de knie te krijgen. Zo kun je jouw ogen eenvoudig accentueren en/of iets aan de vorm veranderen door gebruik te maken van een eyeliner.

 

 

Eyeliner aanbrengen voor beginners.

Ben je een beginner en al jaren fan van het resultaat van eyeliners, maar je krijgt het maar niet onder de knie? Wij leggen je stap voor stap uit hoe je hier beter in kunt worden. Er zijn verschillende texturen als het gaat om het aanbrengen van een eyeliner. Je hebt de oogpotlood, stift eyeliner, de vloeibare eyeliner, alsof je nog niet genoeg keuze hebt, bestaat er ook nog eens een waterproof eyeliner variant. Keuze genoeg, kijk rustig wat bij jou past en geniet vooral van het prachtige resultaat dat de eyeliner aan jouw oogopslag geeft.

Stap 1: kies het type eyeliner.

  • Het oogpotlood.
    Het geeft een niet al te strakke lijn, maar daarmee kun je wel eenvoudig en safe starten. Zorg wel dat de punt niet te stomp of te scherp is, oftewel te hard. Het gevaar is dat je de huid dan meetrekt, waardoor je geen strakke lijn krijgt. Wil je smokey-eyes? Dan is een oogpotlood wel ideaal, je kunt deze ruim aanbrengen en gemakkelijk vervagen voor het gewenste effect.
Cent Pur Cent Eye Pencil - Noir

Cent Pur Cent Eye Pencil - Noir

 

  • De stift eyeliner.
    Een stift eyeliner is een soft eye styler die zacht van textuur is. Stift eyeliners hebben een mooie punt, maar zijn niet te scherp. Het ideale oogpotlood, maar dan speciaal ontwikkeld om te gebruiken als een eyeliner. Het geeft een zacht maar strak resultaat, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Stift eyeliners zijn ook nog eens verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
Malu Wilz Soft Eye Styler - Nr. 15 Mocha Brown

Malu Wilz Soft Eye Styler - Nr. 15 Mocha Brown

 

  • De vloeibare eyeliner.
    Geeft een super strak resultaat. Er is alleen wel iets meer oefening nodig voordat je deze kunt aanbrengen als een pro. Het heeft een vloeibare textuur en droogt daardoor minder snel, waardoor het vlekken iets sneller op de loer ligt. Ben je het eenmaal gewend, dan is dit geen probleem meer.

John van G Liquid eye designer

John van G Liquid eye designer

 


Stap 2: droge oogleden.

Een goed begin is het halve werk. Zorg altijd voor droge oogleden, dus niet te vet. Poeder daarom je ooglid af met een poeder of een bronzer, maar ook een oogschaduw is een goede basis voor het aanbrengen van een eyeliner.

Stap 3: het aanbrengen eyeliner.

Breng de eyeliner eerst niet te dik aan, de buitenkant van het ooglid mag altijd iets voller zijn dan de binnenkant (de binnenooghoek). Het mooiste is om daarin iets verschil aan te brengen en aan de binnenkant bij je ooghoek het laatste stukje een subtiel streepje te plaatsen.

  1. Zet je ogen op "half open", zo heb je het ooglid goed in beeld.
  2. Breng de eyeliner aan op de wimperimplant, hierdoor zul je nooit een stukje huid zien tussen de wimpers en de eyeliner.
  3. Het handigste is om aan de buitenkant te beginnen en dan langzaam door te trekken naar de binnen ooghoek.

Het is niet erg om het beetje bij beetje aan te brengen. Let altijd op dat je de aanzet weer goed oppakt. 

Cent Pur Cent Mineral Liquid Eyeliner

Cent Pur Cent Mineral Liquid Eyeliner

 

Stap 4: het corrigeren.

Oeps, een foutje? Je kunt eyeliner heel eenvoudig corrigeren. Zorg dat je altijd een wattenstaafje gereed hebt. Je kunt het wattenstaafje natmaken of eventueel een primer op het staafje aanbrengen. Je kunt hiermee eenvoudig corrigeren en je legt gelijk een goede basis om opnieuw de eyeliner aan te brengen.

 

 

De beste tips voor het aanbrengen van eyeliner.

Als je voorgaande stappen hebt genomen zul je merken dat oefening kunst baart, zogezegd. We hebben nog een paar handige algemene tips voor je bij het aanbrengen van een eyeliner:

  • Volgorde: Breng de eyeliner aan nadat de foundation, de oogschaduw en wenkbrauwen zijn gedaan. Sluit de oogmake-up af met het aanbrengen van een mascara.

  • Zet puntjes: Heb je moeite met een strakke lijn te trekken? Plaats dan puntjes op je wimperimplant, verbind de puntjes met elkaar en je hebt gegarandeerd een perfect strakke lijn.

  • Primer: Is je ooghuid wat minder strak? Gebruik dan een primer zoals de Malu Wilz Hydra Skin Primer. Anders kan ook een foundation of concealer gebruikt worden. Een primer zorgt voor een matterend en ook een glad effect, waardoor de eyeliner perfect aan te brengen is en langdurig houdt.
Malu Wilz Hydra Skin Primer

Malu Wilz Hydra Skin Primer

 

  • Strakke huid: Zorg dat tijdens het aanbrengen de ooghuid niet hobbelt. Is dit bij jou al snel het geval? Zorg dan dat de druk op de ooghuid iets minder groot is. Door de eyeliner in gedeeltes aan te brengen, zal de huid ook niet snel hobbelig worden.

  • Twee keer aanbrengen: Liever niet in één keer de lijn trekken? Breng de eyeliner dan in twee keer aan. Eerst vanuit de binnenooghoek tot aan het midden, het liefst een smallere en fijne lijn. Daarna breng je de eyeliner vanuit de buitenooghoek aan naar het het midden, dit gedeelte mag iets voller worden aangebracht.

  • Licht: Zorg dat je voldoende licht hebt en uiteraard een goede spiegel. De Tweezerman Spiegel 10x met licht is daarvoor een super mooie tool. De spiegel vergroot tot 10x, heeft zuignapjes en is hierdoor heel handig om je eyeliner goed aan te brengen. 
Tweezerman Spiegel 10x met licht

Tweezerman Spiegel 10x met licht

 

  • Begin subtiel: Eyeliner subtiel aanbrengen is veelal het mooiste. Kies je toch voor een zwaardere eyeliner of smokey eyes? Door eerst een subtiele lijn te zetten heb je een goed uitgangspunt om als basis te gebruiken.

 

 

Wat is het verschil tussen een oogpotlood en eyeliner?

Het verschil tussen een oogpotlood en een eyeliner zit allereerst in de textuur van het product. Het oogpotlood is echt een potlood, dus veelal iets harder in het gebruik. De reguliere eyeliner is in principe altijd vloeibaar, waarbij je met een puntig dun kwastje de eyeliner kunt aanbrengen. Stift eyeliners zijn een uitzondering, deze hebben een handige vaste applicator in de vorm van een stiftje.

 

 

Heb je nog meer tips voor eyeliner aanbrengen nodig?

De beste tips om een eyeliner aan te brengen hebben we je inmiddels gegeven. Nog een laatste tip die je echt moet gebruiken: oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Maar misschien is dat voor jou niet nodig en lukt het gewoon in één keer. Hoe het ook zij, laat je sowieso niet uit het veld slaan. Het is de moeite waard om door te zetten, want ook jij kunt een eyeliner aanbrengen als een pro!

Heb je vragen of toch advies nodig? Bel of mail ons gerust, onze specialisten van Care for Skin staan graag voor je klaar.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.