Het belang van voedingssupplementen voor de huid

door Anja van Dijken
25 Oktober 2021

Om je huid goed te kunnen laten functioneren zijn bouwstoffen nodig. Deze verkrijgen we normaliter uit onze dagelijkse voeding. Helaas is door verarming van voeding een tekort ontstaat aan kwalitatieve bouwstoffen, waardoor de huid steeds moeilijker zal herstellen en vernieuwen.

Het is daarom van belang de dagelijkse voeding aan te vullen met vitamines en mineralen die niet alleen ons lichaam, maar ook de huid ondersteunen.

In deze blog nemen we je mee in de wereld van voedingssupplementen.

 

Ik eet gezond!

Dit is een van de meeste gehoorde opmerking als het gaat om het gebruik van voedingssupplementen. Allereerst super goed dat je gezond eet. Helaas is dit veelal niet genoeg. Door de intensieve voedselproductie in deze wereld is mening landbouwgrond uitgeput en heeft er een verarming van deze voedingsbodem plaatsgevonden, waardoor de voedingswaardes in onze groente en fruit flink gedaald is. Ook de gevolgen van luchtvervuiling, te snelle kweek, langdurige opslag en het transport dragen hierin een steentje bij.

Uit onderzoeken blijkt (Bron: 2002 levensmiddelen Laboratorium Karlsruhe) dat er een afname van 12% tot 95% van voedingswaarde heeft plaatsgevonden. De grote afnames vindt je bijvoorbeeld in Foliumzuur, Vitamine B6, Magnesium, Vitamine C en Calcium. Uiteraard is dit percentage afhankelijk van het soort product.  

Producten met een biologische kweek, zijn hierin niet meegenomen.

 

Voedingssupplementen

 

Hoe gebruikt ons lichaam de voeding

Ons lichaam zit ingenieus in elkaar en gebruikt de bouwstoffen die ze binnen krijgt door voeding in deze vitale volgorde: eerst is de lever aan de beurt, dan de hersenen, hart en longen, organen, spieren en tenslotte de huid.

Dit gegeven in combinatie met de wetenschap dat de voedingswaardes drastisch zijn afgenomen, geeft wel aan dat we niet genoeg bouwstoffen voor de huid ontvangen vanuit onze huidige voeding.

 

Orthomoleculaire NutriCosmetics van Laviesage

Laviesage ontwikkelt sinds 2008 orthomoleculaire nutricosmetics en is op dit gebied de marktleider in het beauty wereld.

Deze voedingssupplementen ondersteunen de huid van binnenuit met werkzame voedingsstoffen, zoals: vitaminen, mineralen, plantenextracten, enzymen en eiwitten, die een rol spelen bij huidherstel en huidverbetering.

Laviesage nutricosmetics zijn op basis van natuurlijke nutriënten die beter in de huid worden opgenomen dan de producten op synthetische basis. De ingrediënten hebben een percentage van ongeveer 80% biologische afkomst en zijn 100% natuurlijk en zijn vrij van kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen. Met de juiste concentraties wordt de huid beter beschermd, herstelt deze sneller en wordt de huidvernieuwing extra gestimuleerd.

De productie vindt plaats conform de strengste certificeringsnormen, waardoor kwaliteit en veiligheid gewaarborgd is (HACCP/Safety keurmerk FSSC22000/SKAL Biocontrole).

 

Huidverbetering

De huid wordt van binnenuit ondersteund met werkzame voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, plantenextracten, enzymen en eiwitten, die een rol spelen bij anti-aging, huidherstel en -verbetering.

Denk daarbij ook aan: Acne, Eczeem, Psoriasis, Rosacea en Couperose. Specifieke supplementen van bijvoorbeeld Dr. Grandel en Medex zijn gericht op deze huidaandoeningen. Maar ook het detoxen van de huid.

Het reinigen en ontgiften door middel van voedingssupplementen ondersteunt de darmfunctie en verwijdert schadelijke stoffen uit het lichaam.

 

Detoxen

Ben jij er ook aan toe om je huid en lichaam eens flink onder handen te nemen, of is jouw huid erg onrustig en heb te weinig energie? Dan is de 11 daagse Detox kuur iets voor jou om uit te proberen.

Laviesage Cleanse & Revitalise Kit: een 11 daagse body & mind natuurlijke reiniging van het lichaam, voor de start van een nieuwe levensstijl. Deze set bevat een stappenplan voor deze 11 dagen, met daarbij voedingstips, dagmenu’s en recepten.

Het zorgt voor een grondige reiniging van het lichaam, geeft nieuwe energie en stimuleert de stofwisseling.  

 

Voedingssupplementen

 

Anti-Aging

De Laviesage Basic Anti-Aging Kit bevat drie essentiële producten met bouwstoffen die speciaal zijn voor het intensief voeden, beschermen en verstevigen van de huid.

Laviesage Skin Base: bevat het krachtige ingrediënt MSM en het bamboe-extract en Vitamine C. Deze zorgen voor het versterken van het dieper gelegen bindweefsel en extra collageenvezels, waardoor de huid gladder en steviger wordt.

Laviesage Skin Protect: beschermt de huid en huidcellen d.m.v. een breed complex aan natuurlijke anti-oxidanten.

Laviesage Skin Balance: voedt de huid en huidcellen met essentiële vetten, visolie (Omega-3), waardoor de celmembranen gezond blijven en goed kan herstellen.

 

Laviesage

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.