Hoe breng je een BB Cream aan?

door Anja van Dijken
16 September 2021

BB Cream staat voor Beauty Balm of Blemish Balm.Wat het doet, hoe je het moet aanbrengen en wat het verschil met een “gewone” getinte dagverzorging is leggen we je graag uit in deze blog.

 

Wat is een BB Cream

BB Cream is een getinte, hydraterende dagcrème. Een BB Cream heeft daarentegen meer voordelen dan een "gewone" getinte dagverzorging. Allereerst is het qua product en structuur een lichter product dan een foundation en menig dagverzorging.

De dekkingsgraad van BB Cream is iets lichter dan een foundation en geeft door zijn sterke hydratatie een luchtig gevoel op je huid. Als je een foundation altijd voelt zitten op je huid, dan is de BB Cream zeker een aanrader. Deze is luchtig en geeft een mooie subtiele dekkingsgraad. 

Een BB Cream is de ideale vervanger voor je foundation en heeft daarbij ook nog eens de voordelen van een dagverzorging.

 

BB Cream aanbrengen

 

Wat doet een BB Cream

 • Egaliseert de huid door zijn camouflerende werking, maar sluit deze niet af.
 • Werkt hydraterend tot 24 uur.
 • Bevat een SPF, variërend van SPF15 tot SPF30.
 • Geschikt voor alle huidtypes.
 • Bevat anti-aging ingrediënten.
 • Geeft de huid een fris en glad aanzien.

Dit is in grote lijnen wat een BB Cream doet. Daarbij komt ook nog dat er verschillende merken zijn die de BB Cream aanpassen op het huidtype. Zo zijn er BB Creams voor de normale, vette, gecombineerde en zelfs de meest gevoelige huid, maar er zijn zelfs ook BB Creams die voor de oudere huid anti-aging componenten bevatten.

 

BB Cream Tips

 • Kies de juiste kleur: vele merken hebben een light, medium en dark variant.
 • Kies een manier van aanbrengen van de BB Cream die bij jou past; met je vingers, make-up spons, beautyblender of een make-up brush.
 • BB Cream kun je gehele jaar door aanbrengen.
 • BB Cream als primer gebruiken voor je foundation. Als je een krachtig en dekkend effect wil, dan kun je de BB Cream als primer onder je foundation gebruiken. Wil je imperfecties, roodheden of irraties camoufleren, dan is een CC Cream geschikter.

 

Hoe breng je een BB Cream aan

Er zijn meerdere manieren om een BB Cream aan te brengen. Het kan met je vingers, make-up spons, beautyblender of een make-up brush.

Een paar tips voordat je start met het aanbrengen van de BB Cream:

 1. Was je handen goed om vuil en bacteriën te verwijderen en deze niet mee te nemen in het product.
 2. Een BB Cream kun je in principe aanbrengen na je reiniging. Ons advies is toch om na de reiniging eerst een serum of een luchtige dagcrème aan te brengen, alvorens de BB Cream aan te brengen. De BB Cream bevat kleurpigmenten, die anders rechtstreeks op de huid komen.

 

Het aanbrengen van een BB Cream met je vingers

Let daarbij op dat je het product goed verdeeld. De meest eenvoudige manier is om eerst wat product op de rugpalm van je hand aan te brengen, daarna in stipjes over het gezicht te verdelen. Met de platte vingertoppen kan daarna het product worden verdeeld, het liefst deppend en niet volop wrijvend.

 

BB Cream aanbrengen

 

Het aanbrengen van een BB Cream met een make-up spons of beautyblender

Maak allereerst je spons of Beautyblender vochtig en knijp het overtollige water er goed uit. Breng met je vingers de BB Cream aan in een aantal stippen op je gezicht. Werk met de spons of Beautyblender al deppend de BB Cream uit naar een egaal geheel.

 

Het aanbrengen van een BB Cream met een make-up brush

Breng ook hier met je vingers de BB Cream aan in een aantal stippen op je gezicht. Een platte kwast heeft mijn voorkeur om de BB Cream egaal en dekkend aan te kunnen brengen. Werk de BB Cream uit in stroken en in verschillende richtingen over je gezicht. Werk daarbij in alle richtingen, horizontaal en verticaal met lichte, platte aanraking van de make-up brush over je gezicht.

Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.