Hoe kun je je wimpers sneller laten groeien?

door Anja van Dijken
7 November 2022

Je wimpers laten groeien... Lange en dikke wimpers, een mooie oogopslag, maar dan wel het liefst een natuurlijke. Volle wimpers op een natuurlijke manier, wie wil dit nu niet? Je oogopslag zegt veel, het is dus niet verwonderlijk dat mascara, maar toch ook wimperextensions en nepwimpers steeds meer terrein winnen.

Wimperextensions en nepwimpers zijn niet voor iedereen weggelegd of gewild, maar veelal wel het effect ervan. Volle en lange wimpers, daar wordt helaas niet iedereen mee geboren. Wat je allemaal moet weten om langere wimpers te krijgen, lees je hier.

 

Hoe kun je je wimpers sneller laten groeien?

Om je wimpers sneller te laten groeien is het belangrijk antwoord te krijgen op 2 vragen:

Hoe stimuleer ik de haargroei van de wimper? En hoe behoud ik mooie wimpers?

Er is dus zogezegd werk aan de winkel als je je wimpers wilt laten groeien, maar ook als je je mooie wimpers wilt behouden. Je wilt de haargroei stimuleren, maar tegelijk is het belangrijk dat je op hetzelfde moment de opgedane winst niet afbreekt.

Ben je gezegend met lange en volle wimpers? Hoe de huidige conditie ook is, hanteer altijd deze do's en don'ts voor het behoud van mooie wimpers.

 

Wimpers laten groeien:

  • Stimuleer de doorbloeding.
    Door dagelijks je wimpers licht te borstelen met een wimperborsteltje of wimperkam, zoals de John van G wimperborstel of de Tweezerman Wimperkam Inklapbaar, zo stimuleer je de bloedcirculatie van je ooglid. Een goede bloedcirculatie van het ooglid bevordert de groei van de wimpers en opname van voeding uit de producten (wimperserum of oliën).
  • Gebruik een wimperserum.
    Een wimperserum maakt de wimpers sterker, langer en dikker. Een wimperserum is veelal op basis van stimulerende oliën, zoals castorolie, amandelolie, maar ook kokos-, olijf-, sesam- of arganolie wordt hiervoor gebruikt. Daarnaast bevat een wimperserum actieve ingrediënten die de haargroei stimuleren, zoals een biopeptin-complex, vitamine B, vitamine E en verschillende plantenextracten. 

 

Behoud van mooie wimpers:

  • Verzorg je wimpers met een olie.
    Castorolie en amandelolie zijn de twee meest bekende stimulerende oliën. Gebruik je al een wimperserum waarin een olie is verwerkt, dan is een aparte olie overbodig, want in het serum zitten de stimulerende oliën al verwerkt.
  • Gebruik geen waterproof mascara.
    Dit type mascara is van structuur vrij hard en heeft een sterke hechting aan de wimpers, waardoor het zich moeilijk laat verwijderen. Wimperhaartjes raken bij het gebruik van waterproof mascara sneller beschadigd.
  • Verwijder je oogmake-up elke dag, maar dan wel op een milde wijze.
    Een milde cleanser of een oogmake-up remover op oliebasis is een must voor het behoud van mooie wimpers. Deze producten zullen de wimperhaartjes niet beschadigen, maar juist voeden met de aanwezige oliën.
  • Wrijf niet in je ogen.
    Wrijven is een no-go voor je ogen en je wimpers, haartjes breken af en laten sneller los.
  • Wees voorzichtig met de wimperkruller.
    Wimperharen kunnen hierdoor beschadigd raken, afbreken of loslaten. Voorzichtigheid geboden dus.

 

Werkt een wimperserum echt?

Hier kunnen we volmondig JA op zeggen! Door een wimperserum te gaan gebruiken, bijvoorbeeld het wimperserum van Super lash, gaan de wimpers er niet alleen voller uitzien, maar zullen deze ook langer worden. Door de voedende oliën die aanwezig zijn in het serum, maar ook door de andere actieve ingrediënten stimuleert het wimperserum de groeicyclus van de wimper. Het serum dringt door tot aan de wimperimplant in het ooglid, dus vanuit de haarwortel wordt de groei van de wimperharen gestimuleerd.

 

Super Lash Wimperserum - 3 ml
Super Lash Wimperserum - 3 ml



Hoe gebruik je een wimperserum?

Het gebruik van een wimperserum is heel eenvoudig. Het wimperserum dient sowieso dagelijks gebruikt te worden, na de reiniging, het liefst in de avond zodat deze genoeg tijd heeft om gedurende de nacht goed in te trekken. Breng het serum altijd aan op de wimper-inplant, alsof het een eyeliner is, heel eenvoudig. Alle wimperserums zijn gericht op het eenvoudig aanbrengen van het serum en bevat hiervoor een handige applicator.

Refectocil Wimperserum
Refectocil Wimperserum



Welk wimperserum werkt echt?

Het wimperserum van Revitalash is in 2006 door een Amerikaanse oogarts ontwikkeld. Speciaal ontworpen om de gezondheid van de wimper, maar ook wenkbrauwharen te stimuleren, te verbeteren en te herstellen. Het unieke ingrediënt dat Revitalash hiervoor gebruikt, naast alle andere voedende en stimulerende ingrediënten, is het Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide. Dit ingrediënt is ook verwerkt in oogdruppels, die worden gebruikt als glaucoom-medicatie.

Deze ervaring zijn ze vanuit het instutuut jaren geleden al tegengekomen. Een klant die deze oogdruppels gebruikte, weliswaar voor 1 oog, kreeg door het gebruik hiervan langere wimpers. Een leuk bewijs, die je niet snel vergeet en het merk Revitalash daarmee zeer betrouwbaar maakt.

Het beste wimperserum is dus het serum, waarin ook dit befaamde ingrediënt is verwerkt, uiteraard naast alle andere mooie voedende oliën en vitamines, die er ook zeker toedoen.

 

RevitaLash Wimperserum
RevitaLash Wimperserum

 


Hoe snel zie je resultaat van een wimperserum?

Het resultaat van een wimperserum gaat snel. Sowieso is na 4 weken het eerste resultaat zichtbaar, na 8 weken is het optimaal. Wimperharen hebben een groeicyclus, deze varieert tussen de 6 tot 8 weken. Het is dus logisch dat pas na deze periode je het optimale resultaat van het gebruik van het wimperserum zult zien.

 

Wimperserum kopen?

Ben je ook zo enthousiast geworden en wil je een wimperserum gaan gebruiken? Care for Skin heeft naast het merk Revitalash een mooi assortiment wimperserums. Heb je vragen hierover, vind je het moeilijk een wimperserum te kiezen? Onze specialisten staan voor je klaar en geven je graag een goed advies.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.