Murad, beauty met een filosofie

door Anja van Dijken
4 Juli 2022

Murad, het merk waarvan elk product de kracht heeft om de huid te transformeren.

Toen ik dat las, dacht ik wel even, hoe doen ze dat? Maar eerlijk is eerlijk: het is een prachtig merk en doet wat het beloofd.

Het Murad 3 stappenplan vindt zijn basis in: Hydratoren – Ontstekingsremmers – Antioxidanten. Deze benadering helpt om een jongere, gezondere en daardoor gelukkige “versie van jezelf te bouwen”. Het bevorderen van de gezondheid van je lichaam tot op het celniveau, maar er is meer!

Lees mee wat Murad skincare voor jou kan betekenen.

 

Murad, Beauty met een filosofie

Ooit begon Dr. Murad, een Amerikaanse dermatoloog, met de ontwikkeling van een uiterlijke en innerlijke verzorgingsformule. Deze ontwikkeling was gericht op de drie basis thema’s voor een gezonde huid:

  • Hydratoren: ingrediënten die gericht zijn op het verbeteren van het vermogen van de huid om water aan te trekken en vast te houden.
  • Ontstekingsremmers: die de eigenschap hebben de huid te verzachten en te kalmeren.
  • Antioxidanten: die bescherming bieden tegen celbeschadiging.

Dit concept van deze drie factoren, zeg maar ingrediënten,  staan nu bekend als het “Murad Recept” en komt voor in alle Murad producten.  

“Hydratoren, ontstekingsremmers en antioxidanten, daarin zit de kracht van elk product waardoor de huid werkelijk kan veranderen”, aldus dermatoloog Dr. Murad. De krachtige huidverbeteringsproducten van Dr. Murad, gecombineerd met gezonde voeding, genoeg water drinken, sporten en minimale stress: de sleutel naar een gezond lichaam en een gezonde huid.

Dit is wat je "moet" doen, dit is waar Murad voor staat!

Nourish Your Skin

Gebruik klinische huidverzorging om jouw huid te hydrateren, te versterken en te beschermen.

Eat Your Water

Eet gevarieerd, op basis van voedzame en hydraterende voeding, om de celhydratatie van binnenuit te versterken.

Awaken Your Body

Bouw aan gehydrateerde spieren die een hoog vochtgehalte kunnen vasthouden.

Be Kind To Your Mind

Vermijd stress en help jouw cellen om gehydrateerd te blijven, daarmee bescherm je je brein tegen schade.

 

Heeft Murad Skincare voor elk huidtype een passend product?

Murad kent voor elke huidtype een passend product, daarbij kunnen de producten van de verschillende lijnen prima door elkaar worden gebruikt. Op deze manier kunnen de producten precies worden ingezet op de behoefte van jouw huid.

 

Het Murad 3 stappenplan

Ieder huidtype of huidprobleem kan worden verbeterd met het 3-stappenplan van Murad. Het hydrateren, de ontstekingsremmende factoren en de antioxidanten, alle eigenschappen komen in deze drie stappen aan de orde, waardoor de huid volledig krijgt wat het nodig heeft als het gaat om hydratatie, herstel, voeding en bescherming.

 

Stap 1 Cleanser | Toner

Stap 1 staat voor het reinigen en tonifiëren van de gezichtshuid, zowel in de ochtend als in de avond. Murad Reiniging: elke ochtend en avond je huid goed schoonmaken, ontdoen van vuil, zweet, make-up, luchtvervuiling en afvalstoffen. Zo is je huid goed voorbereid op de volgende stap, de gezichtstoner.

Murad Lotion is de stap die altijd nodig is na de Murad Reiniging. Je brengt door het aanbrengen van de toner de PH-waarde van de huid weer terug naar huidneutraal, waardoor de huid zijn weerbaarheid terugkrijgt en goed is voorbereid op de behandeling die hierna volgt.

 

Stap 2 Treat | Repair

Stap 2 staat voor behandelen en herstellen van de huid. Elk huidtype heeft van oorsprong al zijn eigen huidbehoefte. Zo is een vettere huid echt niet gebaat met voedend product op basis van lipiden. Murad heeft voor elk huidtype, maar ook elke huidbehoefte passende, stimulerende, herstellende en beschermende producten.

De 2e stap, het behandelen en herstellen van de huid is een belangrijke stap in het stappenplan van Murad, dit doe je door gebruik te maken van een serum, masker en een oogverzorgingsproduct.

Murad Serum: de serums bevatten hoge concentraties aan werkstoffen en kunnen dagelijks na de reiniging en toner worden aangebracht op de huid. Zowel in de ochtend als in de avond.

Murad Masker: kies 1-3 per week een sterk voedend masker van Murad. Deze is erop gericht om de huid extra voeding, reiniging, ontspanning en of kalmering te geven. Jouw huidconditie wordt hiermee verbeterd.

Murad Oogverzorging: voor de kwetsbare huid van je ogen, heeft Murad een aantal mooie, sterk voedende, herstellende producten. Donkere kringen, fijne lijntjes, maar ook de vochtarme ooghuid wordt hiermee gevoed en hersteld.

 

Stap 3 Hydrate | Protect

Stap 3 staat voor hydratatie en bescherming van de huid, waardoor de huid optimaal beschermd is tegen de zon, maar tegelijkertijd ook het vochtniveau van de huid op pijl is en blijft.

Murad Gezichtscreme bestaat uit een mooie en zeer effectieve serie producten die de huid overdag beschermen en hydrateren. Voor zowel de vettere huid, maar ook de huid met pigmentatie of de vochtarme huid, heeft Murad een complete dagverzorging met daarin de SPF verwerkt. Er is dus keuze uit een Murad dagcrème met of zonder SPF.

 

De pareltjes van Murad

Al schrijvende kan ik niet anders zeggen dan dat ik enorm blij word van deze mooie producten. Vooral door de combinaties van ingrediënten die in alle producten terugkomen en gericht zijn op wezenlijke doelen die we uiteindelijk allemaal graag willen bereiken met onze huid: hydrateren, ontstekingen remmen en de strijd aangaan met de opgelopen vrije radicalen.

Door dit toepassen en ook je leefstijl aan te passen met gezonde voeding, genoeg water drinken, sporten en minimale stress, kan het niet anders dan dat jouw lichaam, maar ook jouw huid blijvend zal veranderen.

 

Nog even een drietal topproducten van Murad uitgelicht:

Murad Multi Vitamin Infusion Oil: dit olie serum bevat alle ingrediënten die je graag wilt terugzien in je dagelijkse huidverzorging en is geschikt voor alle huidtypes.

Vitamine A: verbetert zichtbaar het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels omdat het de stevigheid van de huid verhoogt, de huidteint egaliseert en de uitstraling verbetert.

Vitamine B: geeft een goede hydratatie die de lipiden in balans brengt en de huid kalmeert.

Vitamine C: is een krachtige antioxidant die een gelijkmatige huidteint bevordert, de huid helderder maakt en beschermt tegen schade door huidveroudering en vrije radicalen.

Vitamine D: helpt de huidbarrière te verbeteren.

Vitamine E: onderschept de vrije radicalen (bad guys) om huidbeschadiging te voorkomen terwijl de huid wordt verzacht.

Vitamine F: is een combinatie van essentiële vetzuren omega-3 en omega-6 die de huidtextuur en barrièrefunctie verbetert.

Murad Prebiotic 4-in1 Multicleanser: verwijdert make-up en verzacht de huid met behulp van prebiotica die de huid herstellen, verzachten en weer gezond laten aanvoelen. Tegelijk is dit multifunctionele product geschikt voor alle huidtypes, zelfs ook geschikt om waterproof make-up te verwijderen.

Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum – SPF50: deze minerale zonbescherming, tevens te gebruiken als Murad dagcrème, heeft een ultralichte structuur en beschermt tegen de 5 belangrijkste boosdoeners van huidveroudering:

  • Blauw licht tot maar liefst 89% bescherming.
  • UVA-straling
  • UVB-straling
  • Milieuverveuiling tot maar liefst 96% bescherming.
  • Infrarood straling

 

Murad Multi Vitamin Infusion Oil Murad Prebiotic 4-in1 Multicleanser Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum - SPF 50

Murad Multi Vitamin Infusion Oil

Murad Prebiotic 4-in1 Multicleanser

Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum - SPF 50

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.