Smoothie recept voor een opwekkende huidboost

door Anja van Dijken
17 Maart 2021

Ziet jouw huid er grauw uit? Voel je je niet topfit? Dan kan een groene smoothie je helpen. Na verloop van tijd zul je merken dat jouw huid weer gaat stralen en als kers op de taart, je gaat je er ook nog een fitter bij voelen. Met de lente voor de deur, wie wil dit nu niet?

De beste groene smoothies maak je gewoon zelf, kies voor variatie en vooral wat bij jou past:

 

Kies je basis:

Voor je groene smoothie kun je meerdere basis producten kiezen, die stuk voor stuk zeer gezond zijn.

  • Kokoswater: is rijk aan kalium en magnesium, daarbij wordt jouw lichaam van binnenuit gehydrateerd.
  • Fruitsap: zoals sinaasappelsap (vers geperst of puur) zonder toegevoegde suikers uiteraard, eventueel vermengd met water.
  • Water.

 

De groene groente:

  • Spinazie: een bron van vitamines A, B11 en K, is tevens erg goed voor ogen, huid, je weerstand en het ijzergehalte.
  • Avocado: deze is rijk aan vitamines, mineralen, onverzadigde vetten en antioxidanten die je helpen je weerstand en energieniveau op peil te houden en je organen ondersteunen. De aanwezige luteïne is goed voor je ogen en de kalium gunstig voor je hart, je spieren en ondersteunen de processen in je lichaam.
  • Komkommer: zit vol met vezels en voedingsstoffen, waaronder kalium, vitamine K en antioxidanten. Kalium zorgt dat de vochtigheidsgraad van je huid op peil blijft, maar houdt ook je bloeddruk onder controle.


Kies je fruit voor extra smaak en goede voedingsstoffen:

  • Kiwi: de Vitamine C booster bij uitstek, superfood dus!
  • Blauwe Bes: deze zit bomvol mineralen zoals calcium, magnesium, ijzer en fosfor en Vitamine K.


Extra power toevoegen?

  • Chiazaad of Lijnzaad door je smoothie, beide bevatten de huidvoedende omega 3 vetzuren, de heerlijke antioxidanten die je lichaam en huid beschermen. Geeft tevens een langer gevoel van verzadiging.

 

Topping:

Maak je groene smoothie compleet met een blaadje of takje munt, de versierder bij uitstek en tevens lekker fris van smaak.


Je kunt de groene smoothie maken voor meerdere dagen tegelijk, deze kun je dan bewaren in de koelkast. Drie maal per week is zeker een aanrader voor een mooi resultaat.

 

 

Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.