SPOTLIGHT: Een kijkje achter de schermen bij Neoderma

door Julianne Bruining
11 Oktober 2019

Hoe is Neoderma ontstaan?

De ervaring van Neoderma gaat terug naar 1992, met de oprichting in Cyprus. Met een passie voor kruiden en plantenextracten en de nadruk op productinnovatie, de huid en het welzijn van de consument, werd de welbekende bio-peeling ontwikkeld. Al snel volgde een hele serie producten.

Neoderma heeft drie metamorfoses doorstaan, de meest recente in 2017. Dit was de meest grote vernieuwing. Het nieuwe logo: de streep die de N aan elkaar verbindt, wijst naar oneindigheid. ‘It’s pointing infinity’ en daarmee wil Neoderma zeggen dat ze nooit stoppen met ontwikkelen. Niet alleen het logo en de verpakkingen werden volledig vernieuwd. Ook de fabriek in Cyprus, waar de producten worden gemaakt, werd volledig vernieuwd tot farmaceutische standaarden. De hygiëne voldoet aan de kwaliteitseisen van een labaratorium en het productieproces is geautomatiseerd door middel van robotcontrolestations in elk deel van de productielijn.

blue blood gel

Waar staat de naam ‘Neoderma’ voor?

‘Neo betekent Nieuw en Derma betekent Huid. Neoderma biedt oplossingen voor personen met huidproblemen door voortdurend onderzoek en vastberadenheid om een ​​ecosysteem van grenzeloze aanpasbare producten te creëren, waardoor de levensstijl van elk individu wordt verbeterd.’

 

Wie stuurt Neoderma op dit moment aan?

Het merk wordt geleid door zijn CEO, directeur van de BoD @ NEODERMA Global, de heer Andreas Loizou."We zijn nu aan een reis met meerdere ondernemingen begonnen en hebben nieuwe strategische partnerschappen opgebouwd met enkele van de snelst groeiende bedrijven in de VS, Scandinavië, Midden- en Noord-Europa, het Midden-Oosten en Azië. Dit is de lanceringsfase (globaal uitbreidingsplan 2018-2022). Onze toekomst ligt in het tijdperk van de tech-derma, om het huidgedrag te reguleren via krachtige softwareontwikkeling, slimme huidverzorging en zonder conserveermiddelen, airless, waterloze en prachtig geproduceerde premium producten." aldus Loizou.

Andres LoizuOp welke locaties is Neoderma met kantoren gevestigd?

Er zijn drie hoofdkwartieren. Elk heeft een ander doel: 
1. Internationale bedrijfsontwikkeling en marketing @ Nederland.
2. Onderzoek en ontwikkeling @ Zwitserland.
3. Productiefaciliteiten @ Cyprus.

Neoderma Cyprus

Wat voor activiteiten ondernemen jullie op de locaties in Nederland?

‘We houden ons in Nederland voornamelijk bezig met International Business Development & Marketing. Ook hebben wij onze Experience Center gevestigd, hier verzorgen wij praktijk- en theorietrainingen, voorlichtingen, events, masterclasses & seminars.’

Neoderma Naarden 


Wat maakt Neoderma zo uniek?

‘Het feit dat wij ons niet alleen bezig houden met het creëren van het perfecte product, want: “The perfect product is only a state of mind. It is the state of mind where all of our ideas and challenges come into living”. Onze klanten en gebruikers zijn enorm van belang, je kunt niet een cosmeticamerk neerzetten als je niet goed luistert, ervaart, probeert en elke dag opnieuw weer je best blijft doen. Het product, de natuur en de mens moet in harmonie zijn om de beste resultaten te kunnen bereiken.’ 

 

Wat is het leukste aan werken bij Neoderma?

‘Het leukste is dat je hier je creatieve geest de gang mag laten gaan. Heb je ideëen? Gooi ze maar op tafel! We kunnen uren brainstormen, “moving from a blank canvas to a brillant idea, one that might be everything!” is waar we ook in geloven. Ieder kan zijn/haar krachten inzetten en zo maken we er niet alleen een unieke, maar ook een gerespecteerde en fijne werkomgeving van.’Stel, je gaat op vakantie en je mag maar drie producten van Neoderma mee nemen in je koffer?

Welke zou je mee nemen?

‘Eigenlijk zou ik mijn complete skincare-lijn willen meenemen, dan hebben we het over de reiniging, de basis(zuurstofboost), serum, scrub, masker, crème en zonnebrandcrème. Maar de absolute must-haves zijn dan als volgt:’

 

Heb jij al kennis gemaakt met Neoderma? Klik hier om eens lekker te neuzen tussen de producten. En wellicht vind je deze blog ook leuk: Welke Neoderma-lijn past bij jou?

Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breid haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakidioot die graag ingredientenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.
Zorgeloos zonnen doe je zo! (update)
Lees meer...
8 Jul 2020