Vijf vragen over hoe je je moet beschermen tegen de zon!

door Anja van Dijken
4 Maart 2024

Beschermen tegen de zon, het is nog steeds een ondergeschikt kindje, helaas. Ook is er nog steeds veel onduidelijkheid hierover. Moet je nu wel of niet op bewolkte dagen een beschermingsfactor gebruiken, hoe zit het met de allerkleinsten?

De vijf meest gestelde vragen stippen we opnieuw aan, met daarbij de kwalitatieve mooie producten van Comfort Zone.

 

Waarom moet je je insmeren met een zonnebrand?

Het gebruik van zonnebrandcrème is cruciaal om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen (UVA en UVB). Zonnebrand voorkomt niet alleen zonnebrand, maar het helpt ook bij het verminderen van het risico op huidkanker, voorkomt vroegtijdige veroudering en behoudt de gezondheid van je huid. De UVA straling staat voor Aging, deze straling zorgt voor huidveroudering. De UVB straling zorgt voor het verbranden van je huid.

Moet je elke dag een zonnebrand gebruiken?

Ja, het is sterk aan te raden om dagelijks zonnebrandcrème te gebruiken, zelfs op bewolkte dagen. UV-stralen dringen door wolken heen en kunnen de huid beschadigen. Door dagelijks zonnebrandcrème te gebruiken, bescherm je jezelf tegen langdurige blootstelling aan de zon en behoud je een gezonde huid. Let op dat je je meerdere keren per dag insmeert, met name als je naar buiten gaat. Na ongeveer 2-3 uur is de bescherming verdwenen.

Comfort Zone Luminant Defense Fluid Comfort Zone Sun Soul Face Cream SPF50

Comfort Zone Luminant Defense Fluid

Comfort Zone Sun Soul Face Cream SPF50

 

Lees ook onze blog: Keuzehulp voor zonnebrandcrème!

 

Hoe bescherm ik mijn kind tegen de zon?

Kinderen hebben een gevoeligere huid dan volwassenen, waardoor het essentieel is om ze goed te beschermen tegen de zon. Gebruik zonnebrandcrème speciaal ontworpen voor kinderen, met een hoge SPF. Meestal hebben deze zonnebrandcrème's een natuurlijk of mineraal zonnefilter, zoals zinkoxide en of titaanoxide. Kleed ze in lichte kleding en zorg voor voldoende schaduw. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht, vooral tijdens de uren waarin de zon het sterkst is.

TIP

♣ Vergeet je baby niet in te smeren. Ook in de schaduw, kinderwagen is de straling aanwezig.

♣ Kies bij een lichte huid, altijd een natuurlijke zonnebrandfactor SPF50.

 

Comfort Zone Sun Soul Stick Comfort Zone Sun Soul Milk Spray SPF50+ Kids

Comfort Zone Sun Soul Stick

Comfort Zone Sun Soul Milk Spray SPF50+ Kids

Wat is het verschil tussen een factor 30 of factor 50?

De SPF (Sun Protection Factor) geeft aan hoe effectief een zonnebrandcrème is in het blokkeren van UVB-stralen. Een SPF 30 beschermt tegen ongeveer 96,5% van de UVB-stralen, terwijl een SPF 50 ongeveer 98% blokkeert. Hoewel het verschil klein lijkt, kan een hogere SPF een extra laag bescherming bieden, wat vooral belangrijk is voor mensen met een gevoelige huid of bij langdurige blootstelling aan de zon.

Bescherming tegen de zon is een eenvoudige maar essentiële stap om de gezondheid van je huid te behouden en het risico op ernstige complicaties te verminderen. Maak zonnebrandcrème of een dagcrème met SPF een vast onderdeel van je dagelijkse routine en neem extra maatregelen om jezelf en je dierbaren te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Hoelang is zonnebrandcrème houdbaar?

12 maanden na het openen van je zonnebrand is deze nog houdbaar. Na een jaar wordt de werking drastisch minder, met maar liefst 50% gaat deze zakken. Zonnestralen beïnvloeden ook de werking van de beschermingsfactor, dat is mede de reden dat een jaar houdbaarheid meer dan genoeg is.

 

Ons advies

Gebruik geen zonnebrand die ouder is dan een jaar, bij twijfel, ranzige geur, niet meer gebruiken.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.