Weekendje weg: wat zijn de travel musthaves in je reistas?

door Anja van Dijken
29 Mei 2022

De travel musthaves, een populaire kreet, maar hoe je het went of keert, je wilt ze gewoon bij je hebben. Ik ga op reis en neem mee! Je wilt er tegelijk ook niet teveel over moeten nadenken, dus daarom hebben wij het denkwerk voor jou gedaan.

 

Weekendje weg, wat zijn de travel musthaves?

Als het gaat om je huid, wat zijn nu de echte musthaves die je in je koffer, je rugzak of je auto bij je moet hebben als je een weekendje op stapt bent.

Zorg dat je deze reisverpakkingen altijd klaar hebt staan, wel zo handig, als het spontaan in je opkomt om de koffers te pakken.

Deze gezichtsverzorging reisset maken jouw weekend trip een waar succes:

  • Voor overdag: Dagcrème met SPF of een BB cream. De BB crème bevat een SPF, geeft een lichte teint aan je huid en hydrateert.
  • Voor de nacht: Nachtcrème of een slaap masker. Zo’n slaap masker kun je als nachtverzorging gebruiken en herstelt je huid weer helemaal na een zonnige dag strand of terras.
  • Voor je dagelijkse reiniging: Micellair Water is ideaal. Een multi reiniging die je gezichtshuid, maar ook je make-up heel gemakkelijk en snel verwijdert.
  • Zonnebrand: een mini zonnebrand in het geval dat je echt gaat zonnen zul je deze zeker nodig hebben. Kies voor een gezicht en lichaamsproduct ineen, wel zo handig.

Dit is toch wel de basis, maar heb je nog ruimte over dan……

  • Sterk hydraterend serum een echte aanrader. Het Hyaluronzuur Serum gebruik je onder je dag- en nachtverzorging, maar kan ook als basis voor je zonnebrand. Hiermee voorkom je uitdroging van je huid.
  • Hydra Mist: deze geeft extra hydratatie voor overdag, je kunt er tussendoor je gezicht mee sprayen om het trekkerige gevoel kwijt te raken, je make-up een boost te geven, maar vooral voor het aangename gevoel tijdens en na het zonnen.

 

Welke reisverpakkingen zijn perfect om mee te nemen?

Op zoek naar de mini's voor op reis? Kies dan altijd zoveel mogelijk voor niet breekbaar verpakkingsmateriaal. Je komt als het gaat om reis mini's al snel op de kleinere tubes of de kleinere flacons. Ze zijn handig mee te nemen, maar ook hygiënisch in gebruik. Qua inhoud variëren de mini reisverpakkingen van 30 tot 100 ml, dus deze zullen zeker een aantal weekendjes meekunnen.  De meeste verpakkingen zijn lang houdbaar, tot vaak wel 3 jaar. Dat maakt dat het ook nog eens heel handig is, om gewoon in huis te hebben.

Ben je gewend aan je eigen merk huidverzorging? Vaak heeft jouw merk zijn eigen travelkit al voor je samengesteld, met hierin de basis voor je huid.

Een paar leuke tips voor reisverpakkingen:

  • Brush on Block Transculent Mineral Sunscreen SPF30: de zonnebrand in poedervorm met een SPF30. 100% natuurlijk zonbescherming in een minerale poeder, ideaal voor over de make-up of zo over de dagcrème. De Brush on Block is ook zeer geschikt voor de kalende hoofdhuidjes van mannen, maar zelfs ook voor kinderen. Is waterbestendig en geschikt voor alle huidtypes.
  • Dermalogica Travel Size: Dermalogica heeft een zeer uitgebreid assortiment aan reis mini’s. Reisset, super handig, maar tegelijk ook heel fijn dat door Dermalogica aan alle huidtypes is gedacht.
  • Mondverzorging: de Oolaboo Super Foodies Luggage Lovers Dental is ideaal om mee te nemen in je koffer. Deze Travel Set bevat een natuurlijke tandpasta, natuurlijk mondwater en een ecologische tandenborstel van bamboo hout. De mondverzorging van Oolaboo is 100% natuurlijk en vegan.

 

Zijn alle travelproducten geschikt om mee te vliegen?

Als je gaat vliegen zal de vliegmaatschappij een aantal eisen stellen aan vloeibare stoffen die je mag meenemen in het vliegtuig. Huidverzorging valt onder vloeibare stoffen. Check daarvoor altijd de site van de maatschappij waar je mee de lucht in gaat.

Dit zijn de voorwaarden die je kunt hanteren:

  • Handbagage: hierin mag je 1 liter vloeistof meenemen in verpakkingen van elk 100 ml. Kleinere verpakkingen mogen uiteraard ook, of halfvolle items.
  • Deze moeten tezamen in een hersluitbaar, transparant zakje van maximaal 1 liter.
  • Een zakje per persoon is toegestaan.
  • Bij twijfel of toch grotere verpakking? Doe ze in je koffer die meegaat in de ruimbagage.

Zijn alle travelproducten geschikt om mee te vliegen?

In principe zijn alle travelproducten geschikt om mee te vliegen. Het verschilt per vliegtuig wat de temperatuur in het bagageruim is tijdens het vliegen. Dus als je ervoor kiest om je huidverzorging op deze manier te vervoeren, dan kun je dit navragen bij de vliegtuigmaatschappij. Lage temperaturen zijn niet direct schadelijk voor je creme’s, maar de vrieskou is uiteraard niet bevorderlijk voor de werking. Dus bij handbagage: let op de hoeveelheid ml’s en bij ruimbagage: check zonodig de temperatuur van het ruim.

 

Welke zonproducten zijn ideaal tijdens de vakantie?

Naar de zon? Dan is uiteraard de mini zonnebrand jouw reisgezelschap. Kies je voor gemak, een all-over-body & face product, of toch liever voor het gezicht iets anders dan voor het lichaam? Of toch een teintje met een SPF? Zoveel wensen, maar ook de eenvoud kan goed genoeg zijn.

Dit zijn onze toppers mini reisverpakkingen als het gaat om SPF:

 

Comfort Zone Sun Soul Milk Spray SPF30 Nouvital Sun Care SPF 30 Malu Wilz Natural Beauty Day Cream SPF10

Comfort Zone Sun Soul Milk Spray SPF30

Nouvital Sun Care SPF30

Malu Wilz Natural Beauty Day Cream SPF10

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.